Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Kerkwerve

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Kerkwerve? Een contactlens is een plastic lensjedie je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven op het traanvocht. Met behulp van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De voordelen zijn groot. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn 100% transparant en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze website bekijk je aanvullende info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en check je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Kerkwerve.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen zoals myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, bijziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Kerkwerve biedt de optie voor een oogmeting en checkt het gezichtsvermogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met de specialist besluit je welke contactlenzen het beste passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je de resultaten van een oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Meer en meer Nederlanders consumenten bestellen via het internet bij specialisten als Alensa. Deze internet oogexperts staan bekend om een aanbod met zowel A-merken als B-merken, aantrekkelijke prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In deze lijst hieronder bieden wij de populaire internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Kerkwerve. Op deze website lees je ook alles over Prijzen contactlezen?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Kerkwerve

Ondervind je hinder van een beperkt zicht of snel vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gevoelloos, en zijn heel geschikt voor het sporten. Hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Kerkwerve waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina vergelijk je ook brillenwinkels in Brouwershaven, Nieuwerkerk, Noordgouwe, Zonnemaire en Dreischor.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Kerkwerve in mei 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Kerkwerve. Na deze meting overleg je met de opticien welke soort lens past bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om het gratis te proberen. Ben je overtuigd? Dan kan je direct een set bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht vind je locaties voor een (gratis) oogmeting in Kerkwerve (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Zorg Voor Zicht BVAgthoven 114306 GANieuwerkerk zld
Opticiens ‘T Optiek ZierikzeeHavenpark 14301 JGZierikzee
Specsavers ZierikzeeAppelmarkt 204301 CAZierikzee
Coen Honig Optiek BVAppelmarkt 224301 CAZierikzee
RoogierHoofdpoortstraat 124301 ATZierikzee

Voordelige lenzen bestellen in Kerkwerve?

Vergelijk kosten en bespaar tot maar liefst 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt af vanjouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het belangrijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist biedt hiervoor advies. Het zoeken naar beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Je moet rekening houden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw levensstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen uitproberen
  In de regel kan je vragen naar een probeerset. Je mag ervaren wat wel en niet bij jou past. Na 2 -4 weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, een drogisterijketen of via een online specialist als Sightful. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Worden vervaardigd uit hydrogel. Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Gaan lang mee.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: online vind je ze al voor €5,30 (per 30 dagen).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Om die reden is het een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Volledig maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten zijn gemiddeld €150 per losse lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn zeer betaalbaar, laten goed zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. De meest voordelige keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Ongeveer €7,99 (maandelijks).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Vergelijk gecertificeerde opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, aan het einde van de dag gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een goed product voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerd en/of rode ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Voordelige keuze als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten +/- €25,00 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Heb je snel droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kun je nachtlenzen proberen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • De kosten zijn ongeveer €465 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Kerkwerve).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het wil zeggen dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet alles heel wazig, zowel op korte als grote afstand. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt +/- €20,00 (per 30 dagen).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Met multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €18,25 per maand.
Andere mogelijkheden

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. Hieronder bieden wij nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-kerkwerve-4321

Via internet huismerk lenzen bestellen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. De meeste specialisten als Sightful beschikken ook over interessante alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Zo kan je tot wel €180 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Bestel dan o.a. Bausch & Lomb, Blink en Regard. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Kerkwerve?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzenshop. Vaak levert de shop de order gratis uit en is er geen sprake van bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestelde artikelen doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Kerkwerve?
In de omgeving heb je de keuze uit genoeg brillen- en lenzenwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De specialist meet nauwkeurig de sterkte op en analyseert de oogdruk en oogspierbalans. Doorgaans is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten raden aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Kerkwerve te laten doen. Dit is belangrijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het goed even langs te komen bij een opticien in de provincie Zeeland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Rekensom: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de feitelijke kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Toch is dat niet de realiteit. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Zoek je informatie over lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Kerkwerve. Deze medewerkers geven goede adviezen en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat zijn de kosten van lenzen?
In het geval je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €6,50 tot €47,00 per maand. Uiteindelijk betaal je circa €255 per 12 maanden, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Ook betaal je nog zo’n €19,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Kerkwerve krijg je betrouwbare tips en adviezen. Daarna kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Plaats een reactie