Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Pernis Rotterdam

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Pernis Rotterdam? Een contactlens is een slim stukje kunststof en plaats je op je oog. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Mede door lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. De voordelen zijn groot. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Pernis Rotterdam.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen als hypermetropie, presbyopie, bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een erkende opticien in Pernis Rotterdam kan een oogmeting uitvoeren en achterhaald het gezichtsvermogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Met deze specialist kies je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat verstandig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een lens gevonden die bij jou past? Een groeiend aantal contactlensdragers profiteren van het aanbod van aanbieders zoals Lensonline. Deze online aanbieders verkopen het beste assortiment, aantrekkelijke prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In onderstaande lijst check je de populaire online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Pernis Rotterdam. Op deze website lees je ook alles over Type lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Pernis Rotterdam

Sta je ook elke dag op met slecht zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, duurzaam, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In het schema hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in en rondom Pernis Rotterdam waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal doorzoek je ook winkels in Hoogvliet Rotterdam, Rozenburg, Poortugaal, Rotterdam-Albrandswaard en Rhoon.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Pernis Rotterdam in juni 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Pernis Rotterdam. Hierop volgend bekijk je samen met de oogdeskundige welk type contactlens voldoen aan jouw voorkeur en levensstijl. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje om het gratis te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. Hieronder bekijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Pernis Rotterdam (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Groenewegen Brillen & ContactlenzenIn de Fuik 503192 HDHoogvliet rt
Optiek NouveauMolenweg 653181 ATRozenburg zh
Optiek TomViaductweg 13161 RXRhoon
Henk de Visser OptiekPrins Hendrikstraat 2503151 AWHoek van Holland
Pieter Wiercx OptiekUiverlaan 23145 XNMaassluis

Betaalbare lenzen bestellen in Pernis Rotterdam?

Vergelijk aanbiedingen en bespaar tot maar liefst 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou kun je onderzoek door te kijken naar je levensstijl, gebruikerswensen en budget. Bij lenzen is het van belang dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een vakkundig oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt gekeken naar hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de pasvorm, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzentest
  Meestal ontvang je een probeerset. Je mag ervaren hoe het product voelt en werkt. Na 2 -4 weken bespreek je samen de resultaten. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de speciaalzaak, een drogist of d.m.v. een online webwinkel als Lowlens. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zitten comfortabel maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Ze worden gefabriceerd met bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de beperkte kosten. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: al vanaf €7,00 p/maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Dit maakt het een ecologische en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus altijd perfect zicht.
 • Optimale levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Ze zijn er al vanaf €135 per lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het zijn altijd zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn niet al te duur, laten goed zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Financieel gezien de gunstigste keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te koop vanaf €6,25 (maandelijks).

Doe een gratis lenzen meting

Check opticiens bij jou in de buurt en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Geschikt voor lens- en brildragers die snel last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Voordelige keuze als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen ongeveer €25,75 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Snel last van droge ogen of heb je last van hooikoorts? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • De kosten liggen op zo’n €450 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Pernis Rotterdam).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor ogen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een gecertificeerd opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Reken op kosten van ongeveer €32,00 (op maandbasis.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door het dragen van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Perfect als je gewone lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €17,25 (op maandbasis.
Andere soorten

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog meer keuze. In onderstaand overzicht check je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-pernis-rotterdam-3195

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Je kunt dan denken aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn private labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de webshops als Lowlens bieden een gelijkwaardig alternatief voor de eigen merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €155 aan besparing realiseren per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Populaire opties zijn onder andere PureVision, Frequency en Systane. Je kunt hier ook meer lezen over Multifocale lens.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Pernis Rotterdam?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Boven een bepaald bedrag wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je geen verzendkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Je pakketjes met lenzen en vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Pernis Rotterdam?
In de omgeving heb je de keuze uit meerdere speciaalzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en controleert de algehele ooggezondheid. Vaak hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Pernis Rotterdam aan te vragen. Dat is essentieel om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 korting op een bril of lenzen. Niet vergeten: is de premie van de polis hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge regelgeving en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Pernis Rotterdam. De metingen daar zijn betrouwbaar en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat kost een lenzen abonnement?
Zodra voor een abonnement kiest moet je rekenen op bedragen tussen de €8,50 – €41,00 (maandelijks). Gemiddeld betaal je zo’n €280 per 12 maanden, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij betaal je jaarlijks circa €17,00 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Pernis Rotterdam kan je een voorschrift laten opstellen. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Rotterdam.

Plaats een reactie