Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Europoort Rotterdam

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Europoort Rotterdam? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Mede door lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Het is een uitkomst voor iedereen. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn 100% transparant en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op onze lenzen-vergelijker kan je aan de slag met praktische info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vergelijk je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Europoort Rotterdam.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals verziendheid, hypermetropie, bijziendheid, presbyopie, myopie.
 • Een lokale opticien in Europoort Rotterdam kan een oogmeting uitvoeren en achterhaald de oogdruk, oogspierbalans en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met deze oogdeskundige kijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je dus welke lens je moet hebben? Meer en meer Nederlanders contactlensdragers bestellen online bij discounters als Misterspex. Deze verkopers hebben een zeer groot assortiment, aantrekkelijke prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel informeren we je over de beste internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Europoort Rotterdam. Zie ook onze pagina over Weeklens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Europoort Rotterdam

Zoek jij een oplossing voor een verminderd zicht of snel vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk te onderhouden, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de onderstaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Europoort Rotterdam waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website bekijk je ook optieken in Botlek Rotterdam, Vondelingenplaat, Pernis Rotterdam, Hoogvliet Rotterdam en Rozenburg.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Europoort Rotterdam in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Europoort Rotterdam. Na de meting bespreek je samen met de oogdeskundige welke contactlens aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Bevalt het? In dat geval kan je ze meteen bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In deze tabel geven we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Europoort Rotterdam (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Groenewegen Brillen & ContactlenzenIn de Fuik 503192 HDHoogvliet rt
Optiek NouveauMolenweg 653181 ATRozenburg zh
Optiek TomViaductweg 13161 RXRhoon
Henk de Visser OptiekPrins Hendrikstraat 2503151 AWHoek van Holland
Pieter Wiercx OptiekUiverlaan 23145 XNMaassluis

Betaalbare lenzen bestellen in Europoort Rotterdam?

Vergelijk tarieven en vind kortingen tot wel 33%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt vooral af van jou dagelijks ritme, sterkte en andere wensen. Voor een goede werking van de lens is het onmisbaar dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Op die manier voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een erkend oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Veel factoren spelen een rol: draagtijd, de gevoeligheid van je ogen, en jouw dagelijks leven (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen uitproberen
  In de meeste gevallen kan je vragen naar een probeerset. Op deze manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een week of 2 kom je terug voor een controle-afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de brillenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online webwinkel als Alensa. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar drogen iets sneller uit. Ze worden gefabriceerd met hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om fijne zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €5,45 (per 30 dagen).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit harder kunststof. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Het is dus een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Persoonlijk aangemeten en dus geschikt voor elke correctie.
 • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €160 per lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

We hebben het hier over zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbare keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te koop vanaf €5,75 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Check opticiens in jouw omgeving en laat je ogen goed onderzoeken

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een uitkomst voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een slimme optie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten ongeveer €27,25 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Snel last van droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kun je nachtlenzen proberen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je aan het slapen bent wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Je betaalt ongeveer €485 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Europoort Rotterdam).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij personen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je ziet alles heel wazig, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een expert.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt +/- €19,50 per maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

D.m.v. multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Een goede oplossing wanneer je gewone maandlenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €16,75 (per 4 weken).
Andere types

Buiten de hiervoor genoemde opties bieden we nog enkele alternatieven. In de volgende opsomming bieden wij de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-europoort-rotterdam-3198

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Denk aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dit is ook zo bij winkels als DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de discounters als Drogisterij.net beschikken ook over interessante alternatieven voor de huismerken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Hiermee kan je zo €165 per jaar besparen. Liever toch een A-merk? Populaire opties zijn onder andere Alcon, Frequency en Menicon. Klik door voor meer informatie over Kleurlens.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Europoort Rotterdam?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online aanbieder. Over het algemeen is de bezorgservice kosteloos en zijn er geen bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De pakketten met ooghulpmiddelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Europoort Rotterdam?
In deze buurt vinden we diverse specialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt naar de algehele ooggezondheid. Bij de meeste opticiens is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Europoort Rotterdam te laten uitvoeren. Dat is relevant om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de huidige sterkte nog kloppend is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Via de polis van de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Doorgaans ben je dan gedekt voor €50 per jaar. Rekensom: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is wat te kort door de bocht. De scherp geprijsde huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Alcon. Draag je lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Europoort Rotterdam. Zij geven het beste advies ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Hoe duur zijn lenzen?
Op het moment dat je een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €6,25 – €48,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €235 voor een jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarnaast moet je nog rekenen op zo’n €21,00 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Europoort Rotterdam kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens de voordeligste lenzen online bestellen door de prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Rotterdam.

Plaats een reactie