Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Witharen

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Witharen? Een contactlens is een plastic lensjedat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven op het traanvocht. Middels lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Er zijn veel pluspunten. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn discreet en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met handige info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en verstrekken we een lijst met we drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Witharen.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals bijziendheid, presbyopie, hypermetropie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gespecialiseerde opticien in Witharen heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en checkt de oogdruk en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze deskundige onderzoek je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal Nederlanders bestellen via het internet bij lenzenshops als Lowlens. Deze webshops staan bekend om een aanbod met zowel A-merken als B-merken, gunstige prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In onderstaande lijst vergelijk je toonaangevende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Witharen. Op deze website lees je ook alles over Daglens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Witharen

Heb jij dagelijks last van een verminderd zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, handig in gebruik, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de bijgaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Witharen waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site tref je ook optiekzaken in Stegeren, Beerze, Arriën, Vilsteren en Punthorst.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Witharen in oktober 2023

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Witharen. Bij de volgende stap overleg je samen met de optometrist welke soort lens voldoen aan jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse ontvang je meestal een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In deze tabel tref je adressen voor een (gratis) oogmeting in Witharen (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Stegeman Juwelier Optiek & OptometriePrinsenstraat 15/197721 AHDalfsen
Mol & De Adelaar Optiek- en Contaclenscentrum DeKerkplein 257721 ADDalfsen
V.J. Aalbers Eye Wish OpticiensPr. Clauslaan 367711 KENieuwleusen
Van den Bosch OptiekGrote Markt 21/A7711 CZNieuwleusen
ThuisoptiekZwolseweg 1707707 ANBalkbrug

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Witharen?

Vergelijk tarieven en vind kortingen tot wel 30%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt af vanje leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het draagcomfort van de lens moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op basis daarvan verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het zoeken naar beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, het draagcomfort, en hoe je dagritme eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen testen
  Dikwijls zul je een probeerset ontvangen. Zo kan je een of meerdere types uitproberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt wordt alles geëvalueerd. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de opticien, een drogisterij of d.m.v. een online speler als Lowlens. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar hebben wel een grotere kans op infecties. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en goedkopere prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €5,20 (per 30 dagen).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Hierom is dat een milieuvriendelijke en gunstige investering. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Volledig maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten liggen zo rond de €110 per lensje.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Vanaf €7,20 (maandelijks).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Check opticiens in jouw omgeving en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Past goed bij lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een goede optie wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven +/- €25,25 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of heb je last van hooikoorts? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €515 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Witharen).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit houdt in dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kunt niet helemaal scherp zien, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een erkende opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €26,50 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door het dragen van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,75 (per 4 weken).
Andere mogelijkheden

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog een aantal opties. In de volgende opsomming bespreken we een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-witharen-7738

Voordelige huismerk lenzen kopen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Denk aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. Verschillende lenzen webshops als Toplenzen beschikken ook over interessante alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die je goedkoop kan bestellen. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €255 per jaar besparen. Liever toch een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Air Optix, Frequency en Ote. Je kunt hier ook meer lezen over Vormstabiele lenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Witharen?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online specialist. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is deze bezorging gratis en betaal je geen verzendkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Witharen?
In deze gemeente werken er allerlei oogspecialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De medewerker bekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt de oogdruk. In veel gevallen is de oogtest inbegrepen. Wil je lenzen online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Witharen aan te vragen. Dit is belangrijk om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn wordt het aanbevolen om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Overijssel.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €300 (per 2 jaar). Belangrijk: is deze aanvullende dekking duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is niet helemaal correct. Goedkope huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge regelgeving en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Heb je behoefte aan lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Witharen. De metingen daar zijn betrouwbaar en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Zodra voor een abonnement kiest betaal je vaak tussen de €7,25 en €60,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €255 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Ook moet je nog rekenen op zo’n €22,50 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Witharen krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je voordelig online lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Ommen.

Plaats een reactie