Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hantumhuizen

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Hantumhuizen? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. De voordelen zijn groot. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, visueel zijn ze niet op te merken en je behoud de vorm van je gezicht. Op dit portaal bekijk je handige informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Hantumhuizen.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen als presbyopie, myopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Hantumhuizen beschikt over apparatuur voor een oogmeting en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met de oogdeskundige vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je de resultaten van een oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groeiend aantal consumenten gebruiken artikelen van discounters als Lowlens. Deze internet oogexperts beschikken over een zeer groot assortiment, lage prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. Door middel van onze vergelijker tref je erkende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Hantumhuizen. Of klik door voor meer info over Torische lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Hantumhuizen

Heb jij dagelijks last van slecht zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, praktisch, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In het schema hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Hantumhuizen waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal zoek je ook brillenwinkels in Moddergat, Wierum, Niawier, Oosternijkerk en Paesens.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Hantumhuizen in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Hantumhuizen. Op basis daarvan bespreek je met de opticien welke soort lens aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de tabel hieronder bekijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Hantumhuizen (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wijngaarden Oogmeetkundige Praktijk M vanBourboomweg 199112 HKBurdaard
Van Slooten Opticiens Dokkum C.V.Koornmarkt 119101 JNDokkum
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden

Voordelige lenzen bestellen in Hantumhuizen?

Vergelijk prijzen en profiteer van kortingen tot 23%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt duidelijk als we kijken naar jouw persoonlijke leefstijl, gewoontes en budget. Voor een goede werking van de lens is het van belang dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door daar rekening mee te houden verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een erkend oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Houdt vooral rekening met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de pasvorm, en jouw dagelijks leven (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen uitproberen
  Normaal zul je een probeerset ontvangen. Op deze manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Wanneer de proefperiode is afgelopen kom je terug voor controle. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de optiek, een drogisterijketen of via een online webwinkel als Vision Direct. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Ze worden gekenmerkt door optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en gunstige tarieven. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €6,65 (op maandbasis).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Hierom is dat een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Perfecte levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt zo’n €160 per contactlensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit is het type zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn zeer betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. De meest voordelige keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te koop vanaf €5,60 (op maandbasis.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk en vergelijk lokale opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: tips en info

De daglenzen kunnen 1 dag mee, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Ideaal voor mensen die last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een extreme leefstijl.

 • Het fijne van dit type lens is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een betaalbare keuze wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten plus minus €27,50 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Snel last van droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag alles goed kunt zien. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €470 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Hantumhuizen).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij personen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht is dan slecht, zowel op afstand als dichtbij. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een oogdeskundige.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt +/- €23,50 (maandelijks).

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €15,25 (maandelijks).
Andere types

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het schema hieronder bieden wij verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-hantumhuizen-9144

Via internet huismerk lenzen bestellen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar dat geldt ook voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Veel online aanbieders als Drogisterij.net verstrekken goede alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €145 p/jaar besparen. Liever toch een A-merk? Goede merken zijn o.a. PureVision, Freshlook en Opti-Free. Op deze site lees je ook meer over Lenzen onderhouden.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Hantumhuizen?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Boven een bepaald bedrag is de levering aan huis gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar doe ik een oogtest in Hantumhuizen?
In de regio zijn er tal van oogwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De specialist doet een oogtest voor de sterkte en bekijkt het netvlies. In de meeste gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Optiekzaken bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Hantumhuizen te laten uitvoeren. Dat is relevant om te kijken of er geen problemen zijn en of de lenssterkte nog goed is. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn is het belangrijk om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €150 (per 2 jaar). Tip: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is wat te kort door de bocht. Betaalbare huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Zoek je informatie over hybride- of keratoconus lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Hantumhuizen. Zij geven het beste advies en kunnen ze ook op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Als je een abonnement afsluit moet je rekenen op bedragen tussen de €6,00 – €42,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €275 voor een jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop betaal je jaarlijks circa €18,00 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Hantumhuizen kan je een voorschrift laten opstellen. Daarna kan je de goedkoopste lenzen scoren door het type online te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Plaats een reactie