Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Zevenhoven

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Zevenhoven? Een contactlens is een dunne lens van kunststof ter vervanging van een bril. Ze drijven op het traanvocht. Mede door lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Het is een uitkomst voor iedereen. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn 100% transparant en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze site bekijk je praktische info over de verschillende soorten lenzen en lees je over drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Zevenhoven.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid, verziendheid.
 • Een lokale opticien in Zevenhoven beschikt over apparatuur voor een oogmeting en checkt de algehele gezondheid van je ogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Samen met de deskundige onderzoek je welke contactlenzen goed passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Een grote groep contactlensdragers laten hun bestelling bezorgen door discounters als Happy Eyes Club. Deze 100% online aanbieders werken met een gevarieerd aanbod, opvallend lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel bekijk je erkende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Zevenhoven. Lees ook meer informatie over Wat kosten contactlezen?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Zevenhoven

Heb jij dagelijks last van een beperkt gezichtsveld of een vervelende hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onopvallend, ongevoelig, en zijn heel geschikt voor het sporten. In het onderstaande overzicht bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Zevenhoven waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal vergelijk je ook oogzorgwinkels in Noorden, Nieuwerbrug aan den Rijn, Bodegraven, Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Zevenhoven in mei 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Zevenhoven. Op basis daarvan beoordeel je samen met de optometrist welk type lens voldoen aan jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen neem jij het proefsetje in ontvangst om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In deze tabel vergelijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in Zevenhoven (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Tuijn OptiekReghthuysplein 82421 BENieuwkoop
Leeuwen Opticiens vanWillemstraat 472411 CPBodegraven
Dam Brillen Contactlenzen VanBrugstraat 72411 BMBodegraven
Jeroen de BruijnMerelstraat 112406 CRAlphen aan den Rijn
Tuijn OptiekAarkade 442282406 BVAlphen aan den Rijn

Voordelige lenzen bestellen in Zevenhoven?

Vergelijk aanbieders en profiteer van kortingen tot 20%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk model aangeraden wordt is met name afhankelijk van jou dagelijks ritme, je hobbies en financiën. Voor het selecteren van de juiste lens is het belangrijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Op die manier vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een erkend oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De zoektocht naar de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt rekening gehouden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van je ogen, en jouw levensstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen proberen
  Over het algemeen zul je een probeerset ontvangen. Je mag een of meerdere types uitproberen. Na de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt alle benodigdheden kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij of via een online aanbieder als Misterspex. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Het product bevat bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de aantrekkelijke prijs. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €7,85 (per 4 weken).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daardoor is het een duurzame en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • 100% maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Lange levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten liggen zo rond de €195 per contactlensje.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn relatief goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie als je elke dag contactlenzen in hebt. Beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te koop vanaf €5,20 p/maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Check opticiens in de buurt en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Ideaal voor iedereen die tegen dingen aanlopen als pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Voordelige keuze als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven circa €29,75 (maandelijks).

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Je betaalt ongeveer €520 per jaar (bij een brillenwinkel in Zevenhoven).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een zogeheten cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een erkende opticien.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar juist wat meer ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €21,50 (maandelijks).

Informatie over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Een goede oplossing wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €19,75 (per 30 dagen).
Andere types

Buiten de hiervoor genoemde opties kun jij uit nog andere opties kiezen. In het overzicht hierna bieden wij nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-zevenhoven-2435

Via internet huismerk lenzen bestellen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar dat geldt ook voor DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogeheten white labels die worden ontwikkeld door o.a. Alcon echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de webwinkels als Misterspex hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de eigen merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €255 aan besparing realiseren per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Cooper vision, Clariti en Regard. Je kunt hier ook meer lezen over Verzekering voor brillen en lenzen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Zevenhoven?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Vaak leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je dus niets voor de bezorging. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Zevenhoven?
In deze regio zitten voldoende optiekzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogspecialist neemt de sterkte per oog op en checkt de algehele ooggezondheid. Bij veel winkels is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Optiekzaken adviseren om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Zevenhoven te laten doen. Dit raden ze aan om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om even langs te komen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Doorgaans ben je dan gedekt voor €300 (per 2 jaar). Advies: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de factuur van de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat beeld is niet juist. Betaalbare huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan sferische of torische lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Zevenhoven. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat kosten lenzen?
In het geval je een abonnement wenst betaal je vaak tussen de €8,75 – €48,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €290 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. In aanvulling daarop betaal je nog zo’n €22,50 aan contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Zevenhoven krijg je extra goede voorlichting. Met hun oogmeting kun je voordelig online lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Nieuwkoop.

Plaats een reactie