Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hazerswoude-Rijndijk

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Hazerswoude-Rijndijk? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Met behulp van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Het gemak is enorm. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze website kan je aan de slag met handige info over de verschillende soorten lenzen en vind je adresgegevens van shops en opticiens die lenzen bezorgen in Hazerswoude-Rijndijk.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid, verziendheid.
 • Een lokale opticien in Hazerswoude-Rijndijk biedt de optie voor een oogmeting en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogspecialist overleg je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw situatie en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groot deel van de mensen kiezen voor het gemak van discounters als Vision Direct. Deze 100% online aanbieders verkopen een veelzijdig aanbod, opvallend lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In deze lijst hieronder bekijk & vergelijk je toonaangevende online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Hazerswoude-Rijndijk. Bekijk ook onze informatie over Lenzenvloeistof.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Hazerswoude-Rijndijk

Sta je ook elke dag op met een wazig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onopvallend, duurzaam, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de onderstaande lijst vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Hazerswoude-Rijndijk waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker vind je ook oogspecialisten in Hazerswoude-Dorp, Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Rijpwetering en Oud Ade.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Hazerswoude-Rijndijk in juli 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Hazerswoude-Rijndijk. Bij de volgende stap vergelijk je samen met de medewerker welk type contactlens geschikt zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na dit gesprek ontvang je meestal een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Tevreden? Dan kan je direct een set bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de volgende tabel tref je winkels voor een (gratis) oogmeting in Hazerswoude-Rijndijk (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Van der Sluijs OptiekAnna van Saksenlaan 32391 DGHazerswoude-Dorp
Tuyn’s Optiek BVDorpsstraat 1162391 BNHazerswoude-Dorp
Drooger OptiekNoordplein 212371 DARoelofarendsveen
Klein-OptiekNoordeinde 212371 CMRoelofarendsveen
Saton OptiekWinkelhof 432353 TTLeiderdorp

Betaalbare lenzen bestellen in Hazerswoude-Rijndijk?

Vergelijk tarieven en bestel met kortingen oplopend tot 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk model aangeraden wordt hangt met name af van jouw persoonlijke leefstijl, je hobbies en financiën. Bij lenzen is het belangrijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De beste contactlenzen uitzoeken doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt rekening gehouden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van het netvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen uitproberen
  Doorgaans krijg je een probeerset mee. Je mag ze eerst even uitproberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt wordt alles geëvalueerd. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of via een webshop als Alensa. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar drogen wel iets sneller uit. Het product bevat hydrogel. Je profiteert van fijne zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage tarieven. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €7,05 (per 4 weken).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Dit maakt het een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Hoge levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt zo’n €155 per contactlensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het gaat hier om zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn relatief goedkoop, hebben een hoog draagcomfort en zijn er in veel verschillende soorten en maten. De meest voordelige keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Doorgaans €7,10 (per 4 weken).

Start met een gratis lenzen meting

Check opticiens bij jou in de buurt en laat gratis je ogen meten

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, aan het einde van de dag gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een slimme optie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten circa €25,75 (per 4 weken).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb je snel droge ogen en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag alles goed kunt zien. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €505 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Hazerswoude-Rijndijk).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een zogeheten cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit houdt in dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je hebt troebel zicht, zowel op afstand als dichtbij. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een gecertificeerd opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €25,50 p/maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Via multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Perfect als je normale zachte lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €15,25 (per 4 weken).
Andere soorten

Buiten de hiervoor genoemde opties is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het volgende lijstje bespreken we een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-hazerswoude-rijndijk-2394

Voordelige huismerk lenzen kopen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deTrekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. De meeste lenzen webshops als Happy Eyes Club werken met hun eigen alternatief voor de eigen merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €350 korting verkrijgen (op jaarbasis). Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Proclear, EasySept en Boston. Lees ook meer informatie over Wat kosten contactlezen?.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Hazerswoude-Rijndijk?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online aanbieder. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en kost het bezorgen dus geen geld. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Je pakketjes met lenzen en vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Hazerswoude-Rijndijk?
In de regio kan je kiezen uit allerlei speciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar de algehele ooggezondheid. Vaak is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Oogspecialisten vragen om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Hazerswoude-Rijndijk te laten doen. Dit raden ze aan om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of het type lens nog klopt. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het belangrijk om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Deze polissen bieden vaak €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Tip: is de uitgebreide polis duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager en worden dus soms gezien als slechter. Dat beeld is niet juist. Voordelige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan hybride- of keratoconus lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Hazerswoude-Rijndijk. Je kunt daar terecht voor goede tips ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat kosten lenzen?
Op het moment dat je een abonnement wenst betaal je tussen de €5,25 en €55,00 p/maand. Voor het hele pakket betaal je circa €245 voor een jaar, bij normale maand of daglenzen. Tevens betaal je jaarlijks circa €19,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Hazerswoude-Rijndijk krijg je extra goede voorlichting. Daarna kan je de voordeligste lenzen online bestellen door het type online te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Plaats een reactie