Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Klundert

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Klundert? Een contactlens is gemaakt van kunststof en dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door het dragen van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Je zult er veel baat bij hebben. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, visueel zijn ze niet op te merken en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op dit portaal lees je belangrijke informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en bekijk je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Klundert.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Je draagt ze voor oogproblemen als hypermetropie, bijziendheid, presbyopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Klundert voert de oogmeting uit en achterhaald het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Samen met de deskundige besluit je welke contactlenzen goed passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb jij jouw voorschrift in handen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Meer en meer Nederlanders contactlensdragers gebruiken artikelen van aanbieders zoals Lensplaza. Deze online aanbieders verkopen een veelzijdig aanbod, opvallend lage prijzen en een scherp geprijsd huismerk. Middels onze vergelijker check je erkende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Klundert. Op deze website lees je ook alles over Voordeligste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Klundert

Heb jij dagelijks last van slecht zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onzichtbaar, duurzaam, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In het schema hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Klundert waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker zoek je ook winkels in Langeweg, Zevenbergschen Hoek, Zevenbergen, Noordhoek en Standdaarbuiten.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Klundert in februari 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Klundert. Hierop volgend overleg je samen met de opticien welk type contactlens aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na dit gesprek neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken hoe het bevalt. Is dit precies wat je zocht? Je kunt ze dan direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de tabel hieronder vergelijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in Klundert (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Ham voor ogen, Brillen en Contactlenzen vdNoordhaven 644761 DBZevenbergen
Boon BrilmodeZuidhaven 914761 CTZevenbergen
BrilopPastoor van Kessellaan 84761 BHZevenbergen
Fast Moving BenefitsNieuwe Werf 204756 CEKruisland
Boavista optiek Oud GastelMarkt 254751 HSOud Gastel

Goedkope lenzen bestellen in Klundert?

Vergelijk webwinkels en bespaar tot wel 27%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welk model aangeraden wordt is met name afhankelijk van je lifestyle, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het selecteren van de juiste lens is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een lokale oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt rekening gehouden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en wat je dagelijks doet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  In de regel kun je aanspraak maken op een probeerset. Zo kan je verschillende soorten gratis proberen. Na een aantal weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een online aanbieder als Vision Direct. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar drogen iets sneller uit. Het bestanddeel is zacht polymeer (kunststof). De voordelen zijn fijne zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de aantrekkelijke prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €7,10 (per 30 dagen).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daardoor is het een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Volledig maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Hoge levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €135 per losse lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het betreft zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn goedkoop, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbaar alternatief wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Gemiddeld €6,45 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de regio en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een perfecte oplossing voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een extreme leefstijl.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede suggestie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven circa €25,25 (per 30 dagen).

Nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of zwem je geregeld? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen als je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €480 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Klundert).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten liggen op circa €20,50 (per 30 dagen).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €18,00 (per 30 dagen).
Andere mogelijkheden

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In onderstaand overzicht lees je meer over verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-klundert-4791

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Dat is ook het geval bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de discounters als Vision Direct bieden een gelijkwaardig alternatief voor de dure merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €335 korting verkrijgen (op jaarbasis). Laat jij het toch liever bij een a-merk? Bekende producenten zijn Biofinity, Avaira en Regard. Lees ook meer informatie over Drogister.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Klundert?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Steeds vaker is deze bezorging gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestelde artikelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Klundert?
In de regio kan je kiezen uit voldoende opticiens waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De contactlensspecialist neemt de sterkte per oog op en onderzoekt de samenwerking tussen je ogen. Vaak is deze oogtest gratis. Wil je de bestelling online plaatsen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Opticiens vragen om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Klundert aan te vragen. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog optimaal is. Ook bij pijnlijke ogen of een troebel zicht is het goed advies in te winnen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Advies: is deze aanvullende dekking duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Betaalbare huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Zoek je informatie over lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Klundert. De metingen daar zijn betrouwbaar en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Hoe duur zijn lenzen?
Wanneer je een abonnement afsluit zitten de standaard kosten zo tussen de €10,00 tot €42,00 (per 30 dagen). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €235 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop komt nog een kostenpost van zo’n €15,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Klundert kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Op basis daarvan kan je via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Moerdijk.

Plaats een reactie