Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Zevenbergen

Direct goedkope lenzen kopen in Zevenbergen? Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat op het oog wordt gedragen. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Mede door lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Er zijn veel pluspunten. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze website bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en verstrekken we een lijst met we shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Zevenbergen.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Een uitkomst bij oogproblemen zoals bijziendheid, hypermetropie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een plaatselijke opticien in Zevenbergen zal een oogmeting doen en kijkt naar de oogdruk en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de specialist kijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Meer en meer Nederlanders lenzendragers profiteren van het aanbod van lenzen webshops als 123Lens. Deze webshops werken met het beste assortiment, lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de volgende tabel doorzoek je landelijke internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Zevenbergen. Of klik door voor meer info over Lenzen voor kinderen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Zevenbergen

Heb je last van een beperkt gezichtsveld of een pijnlijke nek / hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, gemakkelijk in gebruik, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de onderstaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Zevenbergen waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal tref je ook winkels in Noordhoek, Standdaarbuiten, Kruisland, Stampersgat en Oud Gastel.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Zevenbergen in februari 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een ervaren contactlensspecialist in Zevenbergen. Na de meting bekijk je samen met de opticien welk type contactlens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na deze metingen krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te ervaren hoe het voor je werkt. Is dit precies wat je zocht? Vaak kan je ze meteen meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de bijgaande tabel vind je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Zevenbergen (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Ham voor ogen, Brillen en Contactlenzen vdNoordhaven 644761 DBZevenbergen
Boon BrilmodeZuidhaven 914761 CTZevenbergen
BrilopPastoor van Kessellaan 84761 BHZevenbergen
Fast Moving BenefitsNieuwe Werf 204756 CEKruisland
Boavista optiek Oud GastelMarkt 254751 HSOud Gastel

Voordelige lenzen kopen in Zevenbergen?

Vergelijk aanbieders en krijg kortingen van wel 25%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Wat nu geschikt is voor jou is met name afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, sterkte en andere wensen. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Daarmee verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je hierbij helpen. De beste contactlenzen uitzoeken wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Je moet rekening houden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw leefstijl (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Test de lenzen
  Dikwijls kun je aanspraak maken op een probeerset. Je mag verschillende soorten gratis proberen. Na een week of 2 nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij de opticien, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een internet aanbieder zoals Lentiamo. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Ze worden gefabriceerd met zacht polymeer (kunststof). De voordelen zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de aantrekkelijke prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €5,00 (per 30 dagen).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van PMMA. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Het is dus een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Persoonlijk aangemeten en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Perfecte levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt ongeveer €115 per lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn zeer betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook verkrijgbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Gemiddeld €7,99 (per 4 weken).

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens bij jou in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een goed product voor mensen die snel last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Een positief aspect hiervan is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen circa €27,75 (maandelijks).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of doe je aan bepaalde sporten? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je ogen worden gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €485 per jaar (bij een brillenwinkel in Zevenbergen).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor personen met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een ervaren specialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €29,00 (op maandbasis.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Met multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je enkelvoudige lenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €15,00 (per 30 dagen).
Andere types

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In het volgende lijstje lees je meer over de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-zevenbergen-4761

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer discounters als 123Lens werken met hun eigen alternatief voor de huismerken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €305 (op jaarbasis) besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Bekende producenten zijn Acuvue, Avaira en Menicon. Bekijk ook meer informatie over Welke lenzen zijn geschikt?.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Zevenbergen?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Doorgaans is deze bezorging gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Deze pakketten inclusief vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar doe ik een oogtest in Zevenbergen?
In deze streek vinden we allerlei oogspeciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De contactlensspecialist neemt de sterkte op en analyseert de oogdruk en oogspierbalans. Bij veel winkels is zo’n eerste oogtest kosteloos. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Zevenbergen aan te vragen. Dit is belangrijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de huidige sterkte nog kloppend is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of andere oogproblemen is het goed even langs te komen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Deze polissen bieden vaak €125 (per 2 jaar). Niet vergeten: is de uitgebreide polis duurder dan de factuur van de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan de hoogste eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Zevenbergen. Je krijgt daar deskundig advies en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Zijn lenzen duur?
In het geval je voor een abonnement kiest betaal je tussen de €7,75 – €52,00 p/maand. Gemiddeld betaal je zo’n €220 per jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbij komt nog een kostenpost van zo’n €16,00 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Zevenbergen krijg je betrouwbare tips en adviezen. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Moerdijk.

Plaats een reactie