Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Langeweg

Wil jij goedkope lenzen kopen in Langeweg? Een contactlens is een dunne plastic lens ter vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Met behulp van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het gemak is enorm. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze website lees je handige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en tref je een tabel met drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Langeweg.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als myopie, presbyopie, hypermetropie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een erkende opticien in Langeweg voert de oogmeting uit en kijkt naar de algehele gezondheid van je ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze medewerker kijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groot deel van de Nederlanders dragen producten van aanbieders zoals ContactlensOnline. Deze webwinkels beschikken over een aanbod met zowel A-merken als B-merken, opvallend lage prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Met behulp van onze vergelijker bekijk & vergelijk je de populaire internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Langeweg. Lees ook meer informatie over Goede lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Langeweg

Heb je te maken met een wazig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, ongevoelig, en vormen geen belemmering bij het sporten. Hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de regio Langeweg waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker zoek je ook opticiens in Zevenbergschen Hoek, Zevenbergen, Noordhoek, Standdaarbuiten en Kruisland.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Langeweg in februari 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Langeweg. Als de analyse klaar is overleg je met de oogspecialist welk type lens het beste aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Wil je dit voor de lange termijn? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de volgende tabel vind je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Langeweg (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Ham voor ogen, Brillen en Contactlenzen vdNoordhaven 644761 DBZevenbergen
Boon BrilmodeZuidhaven 914761 CTZevenbergen
BrilopPastoor van Kessellaan 84761 BHZevenbergen
Fast Moving BenefitsNieuwe Werf 204756 CEKruisland
Boavista optiek Oud GastelMarkt 254751 HSOud Gastel

Goedkope lenzen kopen in Langeweg?

Vergelijk webshops en profiteer van kortingen tot 40%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welk model aangeraden wordt is met name afhankelijk van je leefstijl, sterkte en andere wensen. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een lokale oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  De opticien controleert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Er wordt gekeken naar hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de pasvorm, en jouw leefstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen testen
  Over het algemeen ontvang je een probeerset. Je mag een of meerdere types uitproberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt bestellen bij de opticien, een drogisterij of bij een internet aanbieder zoals Lensonline. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar absorberen meer viezigheid. Worden vervaardigd uit silicon-hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om fantastische zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en gunstige tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €6,75 (maandelijks).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Hierom is dat een duurzame en goedkope optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €160 per losse lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten zuurstof gemakkelijk door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Vanaf €7,90 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de regio en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, daarna gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een slimme optie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen ongeveer €29,50 (op maandbasis.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens je slaap zodat je overdag alles goed kunt zien. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Je betaalt ongeveer €530 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Langeweg).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dit komt doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een erkende opticien.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt +/- €24,00 per maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €15,00 p/maand.
Andere keuzes

Naast de populaire contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In de volgende opsomming lees je meer over een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-langeweg-4772

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Doorgaans zijn het private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Veel discounters als Lowlens verkopen een uitstekend alternatief voor de dure merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €220 korting krijgen per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Bestel dan o.a. Biofinity, EyeDefinition en Biotrue. Klik door voor meer informatie over Optiekzaken.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Langeweg?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Boven een bepaald bedrag is deze bezorging gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Langeweg?
In deze regio werken er allerlei specialisten waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De vakman neemt de sterkte per oog op en controleert de actuele gezondheid van de ogen. In de basis is zo’n eerste oogtest kosteloos. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Speciaalzaken bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Langeweg te laten uitvoeren. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om even langs te komen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 per 2 jaar. Opmerking: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de factuur van de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is niet helemaal correct. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Langeweg. Zij geven het beste advies en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Zodra een handig abonnement wil betaal je tussen de €7,50 tot €49,00 per maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €235 (op jaarbasis), exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Tevens betaal je nog zo’n €15,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Langeweg krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met hun oogmeting kun je via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Moerdijk.

Plaats een reactie