Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Thorn

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Thorn? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door te kiezen voor lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze website tref je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en lees je over winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Thorn.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als myopie, presbyopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie.
 • Een opgeleide opticien in Thorn zal een oogmeting doen en ontdekt de algehele conditie van de ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Samen met de oogspecialist besluit je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw situatie en leefstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal dragers van lenzen kopen online bij lenzen webshops als Drogisterij.net. Deze verkopers bieden een uitstekend aanbod, opvallend lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onderstaande lijst vind je de deskundige online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Thorn. Op deze website lees je ook alles over Zachte lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vergelijk contactlenzen winkels in Thorn

Heb je te maken met een beperkt gezichtsveld of snel vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk om mee te nemen, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In het schema hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Thorn waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook winkels in Neeritter, Ittervoort, Hunsel, Haler en Ell.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMuntpassage 406001 GMWeert
TrekpleisterPast. Huijbenplein 75981 BHPanningen
DA DrogistOranjeplein 2296006 CXWeert
EtosPatronaatsplein 156001 GXWeert

Vrijblijvende oogmeting in Thorn in september 2022

Als je contactlenzen wilt gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een vakkundige contactlensspecialist in Thorn. Hierna bekijk je samen met de oogdeskundige welk van de lenzen geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname verstrekken ze een tijdelijk proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je ze direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In deze tabel geven we winkels voor een (gratis) oogmeting in Thorn (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
De Cock ContactlenzenNoordkade 176003 NDWeert
Jansen & Hermans OptiekHoogstraat 266001 EVWeert
Eyes and MoreVan Berlostraat 556001 EGWeert
Stufkens Hoorcentrum PantaleonSteenbakkersstraat 25981 WTPanningen
Wokke opticien GuusMarkt 265981 APPanningen

Goedkope lenzen kopen in Thorn?

Vergelijk aanbieders en bespaar tot maar liefst 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt af vanjouw persoonlijke leefstijl, gebruikerswensen en budget. Voor het selecteren van de juiste lens moet je er op letten dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Zo voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt gekeken naar hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe intensief je leeft (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen testen
  Over het algemeen zul je een probeerset ontvangen. Zodoende kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Als je ze een aantal weken gedragen hebt bespreek je samen de resultaten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een online specialist als Vision Direct. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Ze worden gemaakt van een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Dit artikel wordt aangeraden om perfecte zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de goedkope tarieven. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Voordelig: al vanaf €5,40 (op maandbasis).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Om die reden is het een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Worden op maat gemaakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Lange levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €130 per contactlens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Ongeveer €7,00 p/maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Past goed bij iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of gewoon houden van gemak.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een goede suggestie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten circa €27,50 (maandelijks).

Tips & tricks over nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen terwijl je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • De kosten liggen op zo’n €505 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Thorn).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor ogen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel op korte als grote afstand. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een gecertificeerd opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €29,50 (per 4 weken).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Handig wanneer je gewone lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,50 (maandelijks).
Andere keuzes

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In onderstaand overzicht bekijk je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-thorn-6017

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Zoals Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar ook deDA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogeheten white labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende online aanbieders als Vision Direct verkopen een uitstekend alternatief voor de dure merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Hiermee kan je zo €170 korting verkrijgen (op jaarbasis). Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Air Optix, Freshlook en Renu. Klik door voor meer informatie over Lenzen informatie.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Thorn?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een opticien of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag wordt de bestelling gratis geleverd en is er geen sprake van bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestellingen met oogproducten kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Thorn?
In deze regio heb je de keuze uit meerdere oogspeciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De specialist meet nauwkeurig de sterkte op en onderzoekt het netvlies. In de meeste gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Van plan om ze online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken de contactlenscontrole inplannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens adviseren om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Thorn aan te vragen. Dat is essentieel om te zien of alles nog naar wens is en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of een terugkerende hoofdpijn is het goed advies in te winnen bij een opticien in de provincie Limburg.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €125 (per 3 jaar). Niet vergeten: is deze aanvullende dekking duurder dan de kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan de hoogste eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Ga je overstappen naar lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Thorn. Je krijgt daar deskundig advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €10,00 – €48,00 per maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €245 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). Tevens betaal je jaarlijks circa €22,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Thorn krijg je betrouwbare tips en adviezen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Maasgouw.

Plaats een reactie