Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Haler

Wil jij goedkope lenzen kopen in Haler? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en plaats je op je oog. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door te kiezen voor lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Je zult er veel baat bij hebben. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze website tref je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Haler.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals myopie, presbyopie, bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Haler zal een oogmeting doen en bekijkt de algehele gezondheid van je ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met deze specialist onderzoek je welke contactlenzen goed passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor het assortiment van specialisten als Happy Eyes Club. Deze webwinkels hebben een groots en divers assortiment, aantrekkelijke prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Middels onze vergelijker doorzoek je de erkende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Haler. Bekijk ook onze informatie over Weeklenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vergelijk contactlenzen winkels in Haler

Heb je te maken met onscherp zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, praktisch, en het is ideaal bij het sporten. In de onderstaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Haler waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website tref je ook brillenwinkels in Ell, Kessel, Maasbree, Baarlo en Helden.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMuntpassage 406001 GMWeert
TrekpleisterPast. Huijbenplein 75981 BHPanningen
DA DrogistOranjeplein 2296006 CXWeert
EtosPatronaatsplein 156001 GXWeert

Kosteloze oogmeting in Haler in oktober 2022

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een erkende contactlensspecialist in Haler. Na het onderzoek overleg je samen met de medewerker welk type contactlens voldoen aan jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de oogopname bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? Je kunt ze dan direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de bijgaande tabel vind je locaties voor een (gratis) oogmeting in Haler (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
De Cock ContactlenzenNoordkade 176003 NDWeert
Jansen & Hermans OptiekHoogstraat 266001 EVWeert
Eyes and MoreVan Berlostraat 556001 EGWeert
Stufkens Hoorcentrum PantaleonSteenbakkersstraat 25981 WTPanningen
Wokke opticien GuusMarkt 265981 APPanningen

Voordelige lenzen bestellen in Haler?

Vergelijk tarieven en bestel met kortingen oplopend tot 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt met name af van je lifestyle, gebruikerswensen en budget. Voor het draagcomfort van de lens moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een gediplomeerde oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals draagtijd, de pasvorm, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen uitproberen
  Normaal zul je een probeerset ontvangen. Je kunt laagdrempelig kennismaken met het product. Nadat je ze een poosje gedragen hebt wordt alles geëvalueerd. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de speciaalzaak, een drogisterij of d.m.v. een webshop als Lowlens. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Het bestanddeel is zacht polymeer (kunststof). Grote pluspunten zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en goedkopere prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Korte gewenningstijd.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €5,85 (maandelijks).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen bestaan uit PMMA. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daardoor is het een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Hoge levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt ongeveer €120 voor één lens.

Maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn dun, hebben een hoog draagcomfort en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Financieel gezien de gunstigste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Tevens als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Vanaf €5,55 (maandelijks).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk opticiens in jouw omgeving en plan een afspraak voor een oogmeting

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag kies je een andere set. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor lens- en brildragers die snel last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het fijne van dit type lens is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een betaalbare keuze wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven ongeveer €28,50 (maandelijks).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen en zit je veel achter de computer? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze corrigeren de vorm van je ogen tijdens je slaap zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €475 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Haler).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel dichtbij als in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een deskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten liggen op circa €23,00 (per 4 weken).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Ideaal als je gewone lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,50 (maandelijks).
Andere keuzes

Buiten de hiervoor genoemde opties is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming bespreken we nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-haler-6012

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn private labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. Veel aanbieders zoals Lensonline verkopen een uitstekend alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die voordelig te koop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €335 per jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Dailies, Blink en Ote. Bekijk ook meer informatie over Kleurlenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Haler?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzen webshop. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Deze pakketten inclusief vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Haler?
In deze gemeente vinden we genoeg oogspecialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogdeskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en controleert de oogdruk. Bij de meeste opticiens is deze oogtest gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Oogspecialisten raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Haler te laten doen. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de huidige sterkte nog klopt. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het aan te raden om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Limburg.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je hebt dan mogelijk recht op €75 (per 2 jaar). Goed opletten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is niet helemaal correct. De gunstige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Haler. Je kunt daar terecht voor goede tips en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Wanneer je een abonnement afsluit moet je rekenen op bedragen tussen de €5,75 tot €57,00 (op maandbasis. Gemiddeld betaal je zo’n €255 voor een jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbovenop moet je nog rekenen op zo’n €20,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Haler krijg je extra goede voorlichting. Met die resultaten kun jij voordelig online lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Leudal.

Plaats een reactie