Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Helden

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Helden? Een contactlens is een slim stukje kunststof die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Dankzij lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Het gemak is enorm. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je houd je eigen natuurlijke look. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met belangrijke informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en tref je een tabel met optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Helden.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, hypermetropie.
 • Een opgeleide opticien in Helden voert de oogmeting uit en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Samen met de contactlensspecialist kies je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal Nederlanders laten hun bestelling bezorgen door webwinkels als Toplenzen. Deze verkopers staan bekend om een veelzijdig aanbod, gunstige prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Middels onze vergelijker bekijk je de beste internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Helden. Op deze website lees je ook alles over Opticiens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Helden

Heb je te maken met een verminderd zicht of een vervelende hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onopvallend, handig in gebruik, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Helden waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina doorzoek je ook speciaalzaken in Egchel, Beringe, Grashoek, Koningslust en Panningen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Helden in september 2023

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Helden. Op basis daarvan bekijk je samen met de optometrist welke soort lens past bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na dit gesprek geeft de opticien je een proefsetje mee zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In het schema hieronder tref je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Helden (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Stufkens Hoorcentrum PantaleonSteenbakkersstraat 25981 WTPanningen
Wokke opticien GuusMarkt 265981 APPanningen
Leurs Opticien en Contactlens- en GehoorspecialistMarkt 575981 APPanningen
Mamalika TradingDe Beuk 495976 PRKronenberg
Kruytzer Optiek en OptometrieKerkstraat 175961 GCHorst lb

Online goedkope lenzen kopen in Helden?

Vergelijk webwinkels en vind kortingen tot wel 21%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Wat nu geschikt is voor jou wordt bepaald a.d.h.v. jou dagelijks ritme, gewoontes en budget. Voor het draagcomfort van de lens is het belangrijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Op basis daarvan voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist adviseert je hier verder over. Het zoeken naar beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Je moet rekening houden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw dagelijks leven (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Test de lenzen
  Normaal ontvang je een probeerset. Zodoende kan je een of meerdere types uitproberen. Na het einde van de proefperiode nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij of via een online webwinkel als LensExpress. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar trekken wel wat meer vuil aan. Worden vervaardigd uit silicon-hydrogel. Je kiest voor dit product om prettige zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijs. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Voordelig: bestellen v.a. €7,00 per maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Het is dus een milieubewuste en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Worden op maat gemaakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Goede levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt zo’n €115 per contactlens.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn niet al te duur, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in alle soorten en maten. De meest voordelige keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Doorgaans €5,00 (op maandbasis.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een goed product voor mensen die last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een slimme optie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten circa €29,75 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze corrigeren de vorm van je ogen als je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €505 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Helden).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel op afstand als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een oogdeskundige.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt +/- €31,00 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door het dragen van multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Een goede oplossing wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €19,25 p/maand.
Andere keuzes

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog een aantal opties. In het schema hieronder bekijk je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-helden-5988

Via internet huismerk lenzen bestellen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Denk aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Alcon maar dan met hun eigen merk erop. De meeste webwinkels als 123Lens beschikken ook over interessante alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €200 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Dailies, Freshlook en Ote. Op deze website lees je ook alles over Weeklenzen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Helden?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een opticien of bij een lenzenshop. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Helden?
In deze gemeente zitten veel optiekzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en onderzoekt het netvlies. Vaak is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Optiekzaken adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Helden in te plannen. Dit is belangrijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de lenssterkte nog klopt. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn is het belangrijk om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Limburg.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Uit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 per 2 jaar. Belangrijk: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dit is niet het geval. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar varifocale of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Helden. Je krijgt daar deskundig advies en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Wanneer je een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €5,50 – €41,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €240 voor een jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbovenop komt nog een kostenpost van zo’n €20,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Helden kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens de voordeligste lenzen online bestellen door het type online te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Peel en Maas.

Plaats een reactie