Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Leiderdorp

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Leiderdorp? Een contactlens is een slim stukje kunststof en is een vervanger voor een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Middels lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Steeds meer mensen kiezen ervoor. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Leiderdorp.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als presbyopie, verziendheid, myopie, hypermetropie, bijziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Leiderdorp heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Samen met de vakman besluit je welke contactlenzen het beste passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Steeds meer dragers van lenzen dragen producten van lenzenshops als LensExpress. Deze 100% online aanbieders werken met het beste assortiment, lage prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In deze lijst hieronder doorzoek je populaire internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Leiderdorp. Op deze website lees je ook alles over Opticiens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Leiderdorp

Heb je last van een beperkt zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, praktisch, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de regio Leiderdorp waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je ook opticiens in Oegstgeest, Leiden, Westland, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Leiderdorp in juni 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Leiderdorp. Na deze meting bekijk je met de oogdeskundige welk type lens aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? Dan kan je direct een set bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de bijgaande tabel bekijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Leiderdorp (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Brakenhoff OptiekLange Voort 412343 CBOegstgeest
Saton OptiekTerweeweg 522341 CSOegstgeest
Pearle OpticiensVijf Meiplein 1442321 BTLeiden
Derksen Optiek BVCalslaan 12314 GJLeiden
Hurk Optiek vdHooigracht 1002312 KXLeiden

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Leiderdorp?

Vergelijk aanbieders en profiteer van kortingen tot 40%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou hangt met name af van jou dagelijks ritme, je hobbies en financiën. Voor het draagcomfort van de lens is het van belang dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door deze eigenschap voorrang te geven heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het zoeken naar beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Bespreek onderwerpen zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en wat je dagelijks doet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen proberen
  Doorgaans ontvang je een probeerset. Op die manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Wanneer de proefperiode is afgelopen volgt er een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij de brillenwinkel, een drogist of via een internet aanbieder zoals Toplenzen. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar absorberen meer viezigheid. Ze worden gefabriceerd met zacht polymeer (kunststof). Je profiteert van een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de gunstige prijs. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €6,25 (op maandbasis).

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daardoor is het een milieubewuste en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Volledig maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Goede levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt zo’n €105 per individuele lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Ongeveer €4,95 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, daarna gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een uitkomst voor lensdragers die snel last krijgen van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een betaalbare keuze wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten circa €27,50 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb je snel droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €475 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Leiderdorp).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij ogen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht is dan slecht, zowel dichtbij als in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Reken op kosten van ongeveer €23,00 (per 30 dagen).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Ideaal als je gewone maandlenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €18,25 (per 30 dagen).
Andere soorten

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder bekijk je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-leiderdorp-2352

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar dat geldt ook voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Steeds meer webshops als Lentiamo verkopen een uitstekend alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Zo kan je tot wel €255 korting verkrijgen (op jaarbasis). Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Dailies, Biomedics en Ote. Op deze site lees je ook meer over Lenzen onderhouden.

Veelgestelde vragen over lenzen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Leiderdorp?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Steeds vaker is deze bezorging gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De lenzen en de vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Leiderdorp?
In de omgeving heb je de keuze uit meerdere brillen- en lenzenwinkels waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogexpertmeet nauwkeurig de sterkte op en checkt de algehele ooggezondheid. Vaak kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Speciaalzaken adviseren om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Leiderdorp te laten uitvoeren. Dat is relevant om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de huidige sterkte nog goed is. Ook bij snel vermoeide ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €75 (per 2 jaar). Advies: is deze aanvullende dekking duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is niet helemaal correct. De scherp geprijsde huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Draag je speciale lenzen zoals nacht- of torische lenzen. Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Leiderdorp. Zij geven het beste advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €9,75 tot €57,00 p/maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €225 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbij betaal je jaarlijks circa €19,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Leiderdorp kun jij je goed laten voorlichten. Daarna kan je de voordeligste lenzen online bestellen door het type online te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Leiderdorp.

Plaats een reactie