Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Rijswijk

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Rijswijk? Een contactlens is een dunne plastic lens ter vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Middels lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het gemak is enorm. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en ze passen bij elke stijl. Op deze website bieden wij handige informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Rijswijk.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen als myopie, presbyopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Rijswijk zal een oogmeting doen en kijkt naar het netvlies en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze contactlensspecialist vergelijk je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw situatie en leefstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij jouw voorschrift in handen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groeiend aantal mensen laten hun bestelling bezorgen door lenzenshops als Happy Eyes Club. Deze online specialisten beschikken over een zeer groot assortiment, veel lagere prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In deze lijst hieronder bekijk & vergelijk je professionele internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Rijswijk. Zie ook onze pagina over Goedkoopste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Rijswijk

Heb je te maken met slecht zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet zichtbaar, gevoelloos, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de onderstaande tabel tref je winkels en drogisterijen in en rondom Rijswijk waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website doorzoek je ook brillenwinkels in Leidschendam-Voorburg, Voorschoten, Wassenaar, Katwijk en Noordwijk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Rijswijk in juni 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Rijswijk. Hierna overleg je samen met de oogspecialist welk type lens geschikt zijn voor jouw situatie en leefstijl. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Bevalt het? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de bijgaande tabel bekijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Rijswijk (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek Van der VeldeLindelaan 2092282 ETRijswijk zh
Kolbe Adviseurs op OoghoogteKoningin Julianaplein 162273 BRVoorburg
Sale BootPopulierendreef 4602272 HGVoorburg
Aviris Fred BVHerenstraat 672271 CBVoorburg
TundermanDamlaan 23/C2265 ALLeidschendam

Goedkope lenzen kopen in Rijswijk?

Vergelijk webshops en krijg kortingen van wel 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt af vanjouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Bij het uitzoeken van lenzen moet je er op letten dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op basis daarvan verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een oogspecialist biedt hiervoor advies. De beste contactlenzen uitzoeken wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  Er wordt ingezoomd op o.a. je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Er wordt rekening gehouden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, het draagcomfort, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Probeer lenzen uit
  Standaard kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt laagdrempelig kennismaken met het product. Na een aantal weken volgt er een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiekzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een internet aanbieder zoals Happy Eyes Club. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar vergen wel wat meer onderhoud. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. Je profiteert van hoge zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de gunstige prijs. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €7,50 (per 30 dagen).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Daardoor is het een milieubewuste en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Perfecte levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt ongeveer €150 per lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het betreft zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn dun, laten voldoende zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbaar alternatief voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Doorgaans €6,35 (op maandbasis.

Boek een gratis lenzen meting

Check gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, daarna gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Geschikt voor mensen die helaas te kampen hebben met gevoelige en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een slimme optie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven plus minus €25,75 per maand.

Nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of heb je last van hooikoorts? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens jouw nachtrust zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €530 per jaar (bij een brillenwinkel in Rijswijk).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. We spreken dan van astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je hebt troebel zicht, zowel op korte als grote afstand. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten liggen op circa €31,50 (maandelijks).

Tips en info over multifocale lenzen

Door multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,25 p/maand.
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht check je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-rijswijk-2285

Via internet huismerk lenzen bestellen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Je kunt dan denken aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deDA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon met hun eigen label erop. Het grootste deel van de lenzen webshops als Lensonline verstrekken goede alternatieven voor de dure merken van opticiens die extra voordelig zijn. Zo kan je tot wel €345 (op jaarbasis) besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Johnson & Johnson, Blink en Regard. Je kunt hier ook meer lezen over Sportlens.

Veelgestelde vragen over lenzen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Rijswijk?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online aanbieder. Vaak is de bezorgservice kosteloos en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestelde artikelen doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Rijswijk?
In deze buurt heb je de keuze uit veel oogspecialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De specialist kijkt naar de sterkte-afwijking en controleert het gezichtsvermogen. Vaak hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je lenzen online bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Speciaalzaken vragen om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Rijswijk te laten doen. Dat is nodig om te zien of alles nog naar wens is en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of hoofdpijn is het aan te raden om even langs te komen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 korting op een bril of lenzen. Belangrijk: is deze aanvullende dekking duurder dan de kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dit is niet het geval. Betaalbare huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Rijswijk. Deze medewerkers geven goede adviezen en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Zodra een handig abonnement wil betaal je tussen de €5,50 – €40,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €245 op jaarbasis, afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop moet je nog rekenen op zo’n €21,50 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Rijswijk kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Rijswijk.

Plaats een reactie