Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Leiden

Direct goedkope lenzen kopen in Leiden? Een contactlens is gemaakt van kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door gebruik te maken van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Het gemak is enorm. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt een breder gezichtsveld. Op onze lenzen-vergelijker lees je handige info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en bekijk je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Leiden.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Je draagt ze voor oogproblemen zoals bijziendheid, myopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een plaatselijke opticien in Leiden voert de oogmeting uit en checkt de oogdruk, oogspierbalans en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Met de deskundige kijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Kies dan voor het gemak van online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Een toenemend aantal dragers van lenzen gebruiken artikelen van discounters als 123Lens. Deze online shops werken met een veelzijdig aanbod, opvallend lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In deze lijst hieronder vind je de populaire internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Leiden. Bekijk ook onze informatie over Lenzen vergelijken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Leiden

Ondervind je hinder van een matig zicht of snel vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gevoelloos, en ze passen perfect op het oog. In het schema hieronder tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Leiden waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site vind je ook brillenwinkels in Westland, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Leiden in juni 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Leiden. Na deze meting overleg je samen met de oogdeskundige welke soort lens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de bijgaande tabel verstrekken we adressen voor een (gratis) oogmeting in Leiden (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Derksen Optiek BVCalslaan 12314 GJLeiden
Hurk Optiek vdHooigracht 1002312 KXLeiden
Wiel Optiek vdNieuwe Rijn 622312 JHLeiden
Saton OptiekLange Mare 1182312 GVLeiden
Look OptiekBreestraat 1332311 CMLeiden

Betaalbare lenzen kopen in Leiden?

Vergelijk merken en bespaar tot maar liefst 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt duidelijk als we kijken naar je lifestyle, sterkte en andere wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het noodzakelijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist adviseert je hier verder over. De beste contactlenzen uitzoeken wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. de samenwerking tussen je ogen en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt gekeken naar de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe intensief je leeft (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Probeer lenzen uit
  In de regel zul je een probeerset ontvangen. Zodoende kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na een aantal weken wordt alles geëvalueerd. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je kopen bij de optiek, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een webshop als Vision Direct. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar hebben wel een grotere kans op infecties. Ze worden gemaakt van silicon-hydrogel. De voordelen zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: een abonnement heb je al voor €7,70 (per 30 dagen).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Om die reden is het een milieubewuste en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Goede levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt zo’n €120 per individuele lens.

Maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn dun, laten voldoende zuurstof door en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbare keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook verkrijgbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €5,75 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de regio en laat een oogonderzoek uitvoeren

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor mensen die helaas te kampen hebben met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een goede optie wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven +/- €25,50 (per 30 dagen).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens jouw nachtrust zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €500 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Leiden).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je hebt troebel zicht, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Om dit product te gebruiken moet je naar een specialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt +/- €24,50 (maandelijks).

Tips en info over multifocale lenzen

Met multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €17,50 (per 4 weken).
Andere soorten

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In de volgende opsomming bekijk je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-leiden-2318

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Je kunt ook voordelig kopen bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. De meeste online aanbieders als Alensa bieden een gelijkwaardig alternatief voor de huismerken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €265 korting krijgen per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Bekende producenten zijn Proclear, Ultra en Regard. Lees ook meer informatie over Lens informatie.

Veelgestelde vragen over lenzen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Leiden?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzenshop. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en betaal je geen verzendkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De lenzen en de vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Leiden?
In deze buurt zijn er voldoende oogspeciaalzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De opticien neemt de sterkte op en controleert de oogdruk en oogspierbalans. Bij de meeste opticiens is deze oogtest gratis. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Oogspecialisten vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Leiden in te plannen. Dat is nodig om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog goed is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of hoofdpijn is het goed een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €300 (per 2 jaar). Belangrijk: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de factuur van de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De scherp geprijsde huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je varifocale of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Leiden. Deze medewerkers geven goede adviezen en kunnen ze ook op maat maken.

Zijn lenzen duur?
In het geval je een handig abonnement wil liggen de kosten tussen de €5,25 – €46,00 (per 30 dagen). Alles bij elkaar betaal je zo’n €285 voor een jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Ook betaal je per jaar circa €17,00 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Leiden krijg je extra goede voorlichting. Daarna kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Leiden.

Plaats een reactie