Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Scharwoude

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Scharwoude? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door lenzen te gebruiken kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, visueel zijn ze niet op te merken en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze site kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Scharwoude.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als bijziendheid, myopie, verziendheid, presbyopie, hypermetropie.
 • Een gediplomeerd opticien in Scharwoude zal een oogmeting doen en checkt de algehele gezondheid van je ogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Samen met de opticien kijk je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe werkt dat precies?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groeiend aantal consumenten laten hun bestelling bezorgen door webshops als Happy Eyes Club. Deze internet oogexperts staan bekend om een uitstekend aanbod, gunstige prijzen en een scherp geprijsd huismerk. Met behulp van onze vergelijker bekijk je de erkende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Scharwoude. Op deze website lees je ook alles over Type lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Scharwoude

Heb je last van een matig zicht of pijn in of rondom de ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk te onderhouden, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de onderstaande lijst bekijk je winkels en drogisterijen in en rondom Scharwoude waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina vergelijk je ook optieken in Avenhorn, Oudendijk, Andijk, Westwoud en Lutjebroek.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Scharwoude in juni 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een vakkundige contactlensspecialist in Scharwoude. Hierop volgend beoordeel je samen met de opticien welk model lens geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl. Na dit gesprek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Bevalt het? In dat geval kan je ze meteen bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de bijgaande tabel vind je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Scharwoude (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Osinga OptiekVijverhof 51633 DSAvenhorn
Contact-Optiek BVKleine Noord 91621 JDHoorn nh
Brilservice JansGouw 261621 HBHoorn nh
Een Ogenblik Opticien aan HuisPijlstaart 501616 GMHoogkarspel
Pearle Opticiens HoogkarspelRaadhuisplein 61616 AVHoogkarspel

Voordelige lenzen kopen in Scharwoude?

Vergelijk aanbieders en bespaar tot maar liefst 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt duidelijk als we kijken naar jou dagelijks ritme, sterkte en andere wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een lokale oogspecialist kan je hierbij helpen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Je moet rekening houden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, het draagcomfort, en jouw leefstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzentest
  Over het algemeen zul je een probeerset ontvangen. Op die manier kan je een of meerdere types uitproberen. Na een week of 2 kom je terug voor controle. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de brillenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een online webwinkel als Lowlens. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar drogen wel iets sneller uit. Ze worden gefabriceerd met silicon-hydrogel. Ze worden gekenmerkt door fijne zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de goedkope tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €5,60 per maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Hierom is dat een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Worden op maat gemaakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Lange levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten liggen zo rond de €145 per lens.

Maandlenzen: informatie en tips

Het zijn altijd zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn niet al te duur, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn er in alle soorten en maten. De voordeligste keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Tevens als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Ongeveer €5,25 (per 30 dagen).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: tips en info

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Past goed bij mensen die snel last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Voordelige keuze als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen circa €29,25 (per 4 weken).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Heb je snel droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €490 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Scharwoude).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kijkt dan zeer onscherp, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer een ovale vorm).
 • De tarieven zijn plus minus €30,50 per maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €15,25 (maandelijks).
Andere types

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. Hieronder bekijk je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-scharwoude-1634

Besparen met huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Dit zijn onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. De meeste webshops als Lentiamo verkopen een uitstekend alternatief voor de eigen merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Op deze manier kan je zo €290 aan besparing realiseren per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Air Optix, EyeDefinition en Boston. Op deze website lees je ook alles over Multifocale lens.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Scharwoude?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestellingen met oogproducten gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Scharwoude?
In de omgeving kan je kiezen uit meerdere specialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogdeskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en onderzoekt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. In veel gevallen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens adviseren om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Scharwoude te laten uitvoeren. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of het type lens nog kloppend is. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
In de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 per 3 jaar. Rekensom: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de feitelijke kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager en worden dus soms gezien als slechter. Dat beeld is niet juist. Voordelige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Cooper Vision. Ga je overstappen naar lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Scharwoude. De metingen daar zijn betrouwbaar ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat kosten lenzen?
Indien je een handig abonnement wil liggen de kosten tussen de €7,25 – €45,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €230 per jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbij betaal je nog zo’n €18,00 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Scharwoude kun je professionele service krijgen. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Koggenland.

Plaats een reactie