Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Kaag en Braassem

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Kaag en Braassem? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door het dragen van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. De positieve effecten zijn er genoeg. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze site tref je belangrijke info over de verschillende soorten lenzen en bekijk je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Kaag en Braassem.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, presbyopie, verziendheid.
 • Een lokale opticien in Kaag en Braassem beschikt over apparatuur voor een oogmeting en achterhaald de oogdruk, oogspierbalans en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogspecialist onderzoek je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Een groot deel van de mensen profiteren van het aanbod van lenzenshops als Drogisterij.net. Deze online leveranciers werken met een groots en divers assortiment, lage prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de vergelijker hieronder bieden wij landelijke online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Kaag en Braassem. Zie ook onze pagina over Maandlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Kaag en Braassem

Sta je ook elke dag op met een matig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de bijgaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in en rondom Kaag en Braassem waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal zoek je ook opticiens in Nieuwkoop, Bodegraven-Reeuwijk, Alphen aan den Rijn, Zoeterwoude en Teylingen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Kaag en Braassem in juni 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Kaag en Braassem. Na het onderzoek beoordeel je samen met de optometrist welk van de lenzen geschikt zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na deze metingen krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Wil je dit voor de lange termijn? Vaak kan je ze meteen meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de volgende tabel vind je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Kaag en Braassem (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Valentijn OpticiensEssenlaan 262461 DHTer Aar
Tuijn OptiekReghthuysplein 82421 BENieuwkoop
Leeuwen Opticiens vanWillemstraat 472411 CPBodegraven
Dam Brillen Contactlenzen VanBrugstraat 72411 BMBodegraven
Jeroen de BruijnMerelstraat 112406 CRAlphen aan den Rijn

De goedkoopste lenzen bestellen in Kaag en Braassem?

Vergelijk merken en bestel met kortingen oplopend tot 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Wat nu geschikt is voor jou hangt af vanje lifestyle, gewoontes en budget. Voor een prettige pasvorm van de lens moet er gelet worden op het feit dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Op basis daarvan verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt gekeken naar hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw dagelijks leven (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen testen
  Over het algemeen krijg je een probeerset mee. Op deze manier kan je ze eerst even uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen kom je terug voor een controle-afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een online specialist als Lensonline. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zitten comfortabel maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €7,99 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daarom noemen we dit een ecologische en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Worden op maat gemaakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Perfecte levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €145 per lensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het zijn altijd zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn dun, laten voldoende zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. De voordeligste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Te bestellen vanaf €5,20 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Past goed bij mensen die regelmatig last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een goede optie wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven +/- €25,50 (op maandbasis.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €515 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Kaag en Braassem).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een zogeheten cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €26,00 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Via multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Perfect als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,75 (per 30 dagen).
Andere keuzes

Los van de eerder genoemde contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het volgende lijstje bespreken we diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-kaag-en-braassem-2481

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar ook deTrekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Doorgaans zijn het private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Veel aanbieders zoals Vision Direct hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de huismerken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Zo kan je tot wel €240 (op jaarbasis) besparen. Bestel je liever een A-merk? Goede merken zijn o.a. Alcon, EasySept en Ote. Op deze website lees je ook alles over Goedkoopste lenzen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Kaag en Braassem?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online aanbieder. Steeds vaker wordt de bestelling gratis geleverd en is er geen sprake van bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Kaag en Braassem?
In deze streek zitten diverse brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en onderzoekt de samenwerking tussen je ogen. In de meeste gevallen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je lenzen online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Optiekzaken vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Kaag en Braassem aan te vragen. Dit is belangrijk om te kijken of er geen problemen zijn en of het type lens nog klopt. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een terugkerende hoofdpijn is het aan te raden om even te bellen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
In de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 2 jaar. Advies: is de uitgebreide polis duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Die conclusie is niet helemaal juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals multifocale of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Kaag en Braassem. De metingen daar zijn betrouwbaar en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Hoe duur zijn lenzen?
Als je een abonnement afsluit zitten de standaard kosten zo tussen de €8,50 – €58,00 (per 30 dagen). Uiteindelijk betaal je circa €240 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Tevens heb je de kosten van zo’n €17,50 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Kaag en Braassem krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Kaag en Braassem.

 • Roelofarendsveen
 • Oud Ade
 • Rijpwetering
 • Nieuwe Wetering
 • Oude Wetering
 • Rijnsaterwoude
 • Woubrugge
 • Kaag
 • Hoogmade
 • Leimuiden
 • Plaats een reactie