Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ingber

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Ingber? Een contactlens is een optisch hulpmiddel en is een vervanger voor een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door middel van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en ze passen bij elke stijl. Op onze lenzen-vergelijker vind je praktische info over de verschillende soorten lenzen en vind je adresgegevens van drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Ingber.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen als presbyopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, bijziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Ingber kan een oogmeting uitvoeren en checkt de algehele gezondheid van je ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de oogexpertbepaal je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een toenemend aantal contactlensdragers gebruiken artikelen van webwinkels als ContactlensOnline. Deze webshops beschikken over het beste assortiment, opvallend lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onderstaande lijst doorzoek je de beste online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Ingber. Lees ook meer informatie over Zachte lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vergelijk contactlenzen winkels in Ingber

Ondervind je hinder van een wazig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onzichtbaar, zeer handig, en het is ideaal bij het sporten. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Ingber waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook oogspecialisten in Gulpen, Margraten, Bemelen, Cadier en Keer en Sint Geertruid.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMarkt 86271 BDGulpen
TrekpleisterTongerseweg 576213 GAMaastricht
DA DrogistAmerikaplein 46269 DAMargraten
EtosDorpstraat 176227 BKMaastricht

Plan een afspraak voor een oogmeting in Ingber in september 2022

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Ingber. Als de analyse klaar is bekijk je met de medewerker welke lens het beste aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je overtuigd? Je kunt ze dan direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande tabel verstrekken we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Ingber (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Gulpen Optiek effe kieke BVRijksweg 606271 AGGulpen
E-Y-E Design Optiek BVBeekstraat 406231 LGMeerssen
Greefhorst OptiekBunderstraat 296231 EHMeerssen
Mestrini OcchialiStationstraat 19/216231 CKMeerssen
Valkbril VOFAkersteenweg 476226 HSMaastricht

Goedkope lenzen bestellen in Ingber?

Vergelijk webshops en bestel met kortingen oplopend tot 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke soort jij moet dragen is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, sterkte en andere wensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het belangrijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een lokale oogspecialist kan je hierbij helpen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  Het onderzoek richt zich op de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Je moet rekening houden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van jouw ogen, en wat je dagelijks doet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen testen
  Doorgaans kun je aanspraak maken op een probeerset. Op die manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na een week of 2 worden je ogen opnieuw opgemeten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of d.m.v. een internet aanbieder zoals Alensa. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om prettige zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de beperkte kosten. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Zeer comfortabel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €6,90 p/maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Om die reden is het een ecologische en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Persoonlijk aangemeten en zijn betrouwbaar.
 • Hoge levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt ongeveer €200 per losse lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn niet al te duur, hebben een hoog draagcomfort en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voordelige keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Te koop vanaf €6,25 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Check opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Past goed bij mensen die helaas te kampen hebben met jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven plus minus €29,00 (per 4 weken).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Heb je snel droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €490 per jaar (bij een brillenwinkel in Ingber).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een zogeheten cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is dan slecht, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €19,50 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Met multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Handig wanneer je normale lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,00 (per 30 dagen).
Andere soorten

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming bieden wij de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-ingber-6273

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogeheten white labels van grote fabrikanten als Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. Steeds meer webshops als Toplenzen hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de huismerken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij dit trucje kan je al snel €105 p/jaar besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Bestel dan o.a. Johnson & Johnson, Frequency en Miru. Je kunt hier ook meer lezen over Lens informatie.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Ingber?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzen webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt leveren ze bestelling gratis aan huis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestellingen met oogproducten passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Ingber?
In deze gemeente kan je kiezen uit meerdere oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogexpertbekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt het gezichtsvermogen. Bij de meeste opticiens hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Speciaalzaken vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Ingber in te plannen. Dit is belangrijk om te zien of alles nog bevalt en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Limburg.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Dit is vaak een dekking van zo’n €150 (per 2 jaar). Rekensom: is de premie van de polis hoger dan de kosten van de lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar lenzen met cilinder of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Ingber. Je krijgt daar deskundig advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kost een lenzen abonnement?
Wanneer je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €7,25 tot €43,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €260 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbovenop betaal je nog zo’n €17,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Ingber krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door online prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Gulpen-Wittem.

Plaats een reactie