Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Gulpen

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Gulpen? Een contactlens is gemaakt van kunststof ter vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Middels lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze website vind je aanvullende info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en lees je over optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Gulpen.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als bijziendheid, hypermetropie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een betrouwbare opticien in Gulpen biedt de optie voor een oogmeting en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogdeskundige kies je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Steeds meer contactlensdragers bestellen online bij aanbieders zoals LensExpress. Deze online leveranciers werken met een veelzijdig aanbod, gunstige prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Door middel van onze vergelijker bieden wij toonaangevende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Gulpen. Of klik door voor meer info over Vormstabiele lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vergelijk contactlenzen winkels in Gulpen

Sta je ook elke dag op met een beperkt gezichtsveld of heb je te maken met vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn discreet, zeer handig, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in en rondom Gulpen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker zoek je ook brillenwinkels in Margraten, Bemelen, Cadier en Keer, Sint Geertruid en Banholt.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMarkt 86271 BDGulpen
TrekpleisterTongerseweg 576213 GAMaastricht
DA DrogistAmerikaplein 46269 DAMargraten
EtosDorpstraat 176227 BKMaastricht

Gratis oogmeting in Gulpen in oktober 2022

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Gulpen. Daarna overleg je met de optometrist welke lens aangeraden wordt voor jouw voorkeur en levensstijl. Na dit gesprek neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben je overtuigd? Meestal kan je ze direct meekrijgen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel vergelijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Gulpen (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Gulpen Optiek effe kieke BVRijksweg 606271 AGGulpen
E-Y-E Design Optiek BVBeekstraat 406231 LGMeerssen
Greefhorst OptiekBunderstraat 296231 EHMeerssen
Mestrini OcchialiStationstraat 19/216231 CKMeerssen
Valkbril VOFAkersteenweg 476226 HSMaastricht

Voordelige lenzen bestellen in Gulpen?

Vergelijk prijzen en krijg kortingen van wel 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke soort jij moet dragen is met name afhankelijk van je leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een prettige pasvorm van de lens is het onmisbaar dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een oogspecialist adviseert je hier verder over. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, het draagcomfort, en hoe intensief je leeft (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Test de lenzen
  Standaard krijg je een probeerset mee. Je mag ze eerst even uitproberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterijketen of d.m.v. een internet aanbieder zoals 123Lens. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Fabrikanten gebruiken hiervoor een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je kiest voor dit product om prettige zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de aantrekkelijke prijs. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €7,85 p/maand.

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Het is dus een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn betrouwbaar.
 • Lange levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €190 per lensje.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn relatief goedkoop, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De voordeligste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Vanaf €6,90 (per 30 dagen).

Start met een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: tips en info

De daglenzen mag je 1 dag in doen, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Geschikt voor mensen die last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het fijne van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een goede optie wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven ongeveer €28,50 per maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kun je nachtlenzen proberen. Je oogstand wordt gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €450 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Gulpen).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je kijkt dan zeer onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een oogdeskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten zijn gemiddeld €27,00 (per 30 dagen).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Ideaal als je gewone maandlenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €19,25 p/maand.
Alternatieven

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het schema hieronder bekijk je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-gulpen-6271

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Dat is ook het geval bij Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Steeds meer specialisten als Drogisterij.net kunnen je ook alternatieven aanbieden voor dure merkproducten van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €255 korting verkrijgen (op jaarbasis). Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Bestel dan o.a. Proclear, Ultra en Renu. Je kunt hier ook meer lezen over Lensvloeistof.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Gulpen?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een opticien of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker is de levering aan huis gratis en betaal je geen verzendkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten passen in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Gulpen?
In deze gemeente vinden we tal van speciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De opticien doet een oogtest voor de sterkte en onderzoekt de samenwerking tussen je ogen. Vaak kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens raden aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Gulpen te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te zien of alles nog naar wens is en of de huidige sterkte nog klopt. Ook bij snel vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het verstandig om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Limburg.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Uit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Let goed op: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Dat is niet helemaal correct. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je interesse in lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Gulpen. Je kunt daar terecht voor goede tips en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Wanneer je een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €5,50 en €48,00 p/maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €265 op jaarbasis, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij moet je nog rekenen op zo’n €19,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Gulpen kun je professionele service krijgen. Met die resultaten kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Gulpen-Wittem.

Plaats een reactie