Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Banholt

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Banholt? Een contactlens is een plastic lensjedie je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De positieve effecten zijn er genoeg. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn onzichtbaar voor anderen en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op dit portaal lees je aanvullende info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en bekijk je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Banholt.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen zoals hypermetropie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in Banholt biedt de optie voor een oogmeting en analyseert het netvlies en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze contactlensspecialist bepaal je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat verstandig?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal lenzendragers bestellen online bij discounters als Misterspex. Deze webwinkels bieden een zeer groot assortiment, de laagste prijs en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In onderstaande lijst vergelijk je erkende online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Banholt. Lees ook meer informatie over Daglens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

De beste contactlenzen winkels in Banholt

Heb je last van een beperkt gezichtsveld of een pijnlijke nek / hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn discreet, handig in gebruik, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de bijgaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Banholt waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site vergelijk je ook opticiens in Mheer, Noorbeek, Eckelrade, Gronsveld en Eijsden.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatBreusterstraat 436245 EHEijsden
TrekpleisterTongerseweg 576213 GAMaastricht
DA DrogistGlacisweg 306212 BPMaastricht
EtosDorpstraat 176227 BKMaastricht

Plan een oogmeting in Banholt in oktober 2022

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is het nodig om een oogtest te laten doen door een erkende contactlensspecialist in Banholt. Na deze meting bekijk je samen met de medewerker welk type contactlens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de analyse ontvang je meestal een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Tevreden? Je kunt ze dan direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de tabel hieronder bekijk je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Banholt (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
E-Y-E Design Optiek BVBeekstraat 406231 LGMeerssen
Greefhorst OptiekBunderstraat 296231 EHMeerssen
Mestrini OcchialiStationstraat 19/216231 CKMeerssen
Valkbril VOFAkersteenweg 476226 HSMaastricht
Ace & TateWycker Brugstraat 656221 EBMaastricht

Online goedkope lenzen kopen in Banholt?

Vergelijk aanbieders en profiteer van kortingen tot 21%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt af vanje lifestyle, je werk en financiële wensen. Voor een goede werking van de lens moet je er op letten dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Op die manier verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een erkend oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  De opticien controleert de algehele ooggezondheid en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Bespreek onderwerpen zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe je dagritme eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen testen
  Dikwijls ontvang je een probeerset. Zo kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online aanbieder als 123Lens. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om prettige zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en lage prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Zeer comfortabel.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €6,45 (op maandbasis).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Het is dus een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Volledig maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Optimale levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €130 per lensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het betreft zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn relatief goedkoop, laten voldoende zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbare keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook verkrijgbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Gemiddeld €4,90 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, daarna gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Past goed bij mensen die snel last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of allergische reacties.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een betaalbare keuze wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten ongeveer €28,75 (maandelijks).

Nachtlenzen: informatie en tips

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • De kosten zijn ongeveer €520 per jaar (bij een brillenwinkel in Banholt).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet alles heel wazig, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Om dit product te gebruiken moet je naar een ervaren specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De tarieven zijn plus minus €30,50 per maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door het dragen van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,25 (per 4 weken).
Andere opties

Los van de gangbare contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het schema hieronder tref je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-banholt-6262

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dit is ook zo bij winkels als Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de specialisten als Toplenzen werken met hun eigen alternatief voor de huismerken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij dit trucje kan je al snel €300 aan besparing realiseren per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Bekende producenten zijn Biofinity, Ultra en Biotrue. Op deze site lees je ook meer over Vormstabiele lenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Banholt?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online aanbieder. Over het algemeen is deze bezorging gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Deze pakketten inclusief vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Banholt?
In de regio kan je kiezen uit veel speciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De medewerker kijkt naar de sterkte-afwijking en checkt het gezichtsvermogen. In de meeste gevallen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Speciaalzaken vragen om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Banholt in te plannen. Het is noodzakelijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of het type lens nog juist is. Ook bij snel vermoeide ogen of hoofdpijn is het verstandig om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Limburg.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 korting op een bril of lenzen. Opmerking: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Toch is dat niet de realiteit. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Banholt. Je krijgt daar deskundig advies en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je een abonnement wenst moet je rekenen op bedragen tussen de €7,75 tot €57,00 (maandelijks). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €290 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop moet je nog rekenen op zo’n €17,50 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Banholt kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen scoren door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Eijsden-Margraten.

Plaats een reactie