Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Stellendam

Direct goedkope lenzen kopen in Stellendam? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Mede door lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze pagina bieden wij uitgebreide informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en check je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Stellendam.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen zoals bijziendheid, myopie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Stellendam heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en ontdekt het gezichtsvermogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met deze contactlensspecialist kies je welke contactlenzen goed passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een lens gevonden die bij jou past? Een toenemend aantal Nederlanders profiteren van het aanbod van specialisten als Lensplaza. Deze verkopers hebben een veelzijdig aanbod, aantrekkelijke prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In onderstaande lijst doorzoek je landelijke online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Stellendam. Lees ook meer informatie over Drogisterijen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Stellendam

Heb je te maken met een matig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gevoelloos, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In het onderstaande overzicht bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Stellendam waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal vergelijk je ook optieken in Herkingen, Melissant, Dirksland, Sommelsdijk en Nieuwe-Tonge.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Stellendam in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Stellendam. Na deze oogtest vergelijk je samen met de opticien welk type lens geschikt zijn voor jouw leefstijl en wensen. Na het onderzoek neem jij het proefsetje in ontvangst om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben jij enthousiast geworden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de tabel hieronder bieden wij waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Stellendam (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Keuvelaar-BrilcentrumZandpad 563241 GXMiddelharnis
Hisschemöller Optiek & OptometrieBeneden Zandpad 1683241 GAMiddelharnis
Thuis in BrillenBuitenring 483241 DWMiddelharnis
Opticien Hugo Lens OptiekStationsweg 343233 CTOostvoorne
Oogzorg BrielleDijkgraaf 863232 PSBrielle

De goedkoopste lenzen bestellen in Stellendam?

Vergelijk aanbiedingen en bespaar tot wel 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welk model aangeraden wordt hangt vooral af van jou dagelijks ritme, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij lenzen moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Op die manier heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het vinden van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt gekeken naar hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe je dagritme eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen uitproberen
  Standaard kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na een aantal weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt bestellen bij de optiekzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online webwinkel als Lowlens. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar hebben wel een grotere kans op infecties. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Ze worden gekenmerkt door optimale zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de gunstige prijs. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Af te wisselen met bril.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Voordelig: een abonnement heb je al voor €6,50 (per 4 weken).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit PMMA. De levensduur is er hoog. Om die reden is het een ecologische en gunstige investering. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Optimale levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €195 voor één lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn zeer betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een goedkope optie als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Tevens als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Gemiddeld €7,70 (op maandbasis.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek en vind gecertificeerde opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: tips en info

De daglenzen kunnen 1 dag mee, daarna gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of bepaalde allergieën.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede suggestie als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven ongeveer €25,00 (per 30 dagen).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Snel last van droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter als je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €485 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Stellendam).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een zogeheten cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het betekent dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Om dit product te gebruiken moet je naar een ervaren specialist.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De kosten zijn gemiddeld €29,50 (maandelijks).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Een goede oplossing wanneer je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €19,75 per maand.
Andere mogelijkheden

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog meer keuze. In het volgende lijstje lees je meer over enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-stellendam-3251

Via internet huismerk lenzen bestellen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deEtos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon maar dan met hun eigen verpakking. De meeste webwinkels als Happy Eyes Club verkopen een uitstekend alternatief voor de huismerken van opticiens die voordelig te koop zijn. Zo kan je tot wel €205 aan besparing realiseren per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Kies dan voor Dailies, Ultra en Ote. Je kunt hier ook meer lezen over Maandlenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Stellendam?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een van de online aanbieders. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof passen in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Stellendam?
In deze buurt kan je kiezen uit genoeg oogspecialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De opticien neemt de sterkte per oog op en analyseert de algehele conditie van de ogen. Vaak is een eerste oogtest kosteloos. Van plan om ze online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Optiekzaken bevelen aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Stellendam in te plannen. Dit is belangrijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de huidige sterkte nog goed is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een troebel zicht is het aan te raden om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Deze polissen bieden vaak €100 per 3 jaar. Advies: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan wat je moet betalen aan de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Toch is dat niet de realiteit. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Zoek je informatie over hybride- of keratoconus lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Stellendam. Je krijgt daar deskundig advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kosten lenzen?
Als je een abonnement afsluit moet je rekenen op bedragen tussen de €9,25 – €41,00 p/maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €265 per jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Bovendien heb je de kosten van zo’n €21,00 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Stellendam kun jij je goed laten voorlichten. Je kunt vervolgens de voordeligste lenzen online bestellen door het vergelijken van prijzen bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Plaats een reactie