Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Sommelsdijk

Direct goedkope lenzen kopen in Sommelsdijk? Een contactlens is een dunne plastic lens dat op het oog wordt gedragen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Met behulp van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Het gemak is enorm. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze site lees je nuttige info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Sommelsdijk.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen als myopie, bijziendheid, presbyopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een betrouwbare opticien in Sommelsdijk zal een oogmeting doen en checkt de algehele gezondheid van je ogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Samen met de oogdeskundige vergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal dragers van lenzen bestellen via het internet bij webwinkels als Vision Direct. Deze verkopers verkopen een uitstekend aanbod, de laagste prijs en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onderstaande lijst vergelijk je de erkende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Sommelsdijk. Of klik door voor meer info over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Sommelsdijk

Sta je ook elke dag op met een beperkt zicht of een vervelende hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onopvallend, handig in gebruik, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de bijgaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Sommelsdijk waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina vind je ook opticiens in Nieuwe-Tonge, Stad aan ‘t Haringvliet, Middelharnis, Zwartewaal en Rockanje.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Sommelsdijk in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Sommelsdijk. Na deze oogtest bespreek je met de oogdeskundige welke contactlens hoort bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de oogopname verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben jij enthousiast geworden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande tabel geven we winkels voor een (gratis) oogmeting in Sommelsdijk (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Keuvelaar-BrilcentrumZandpad 563241 GXMiddelharnis
Hisschemöller Optiek & OptometrieBeneden Zandpad 1683241 GAMiddelharnis
Thuis in BrillenBuitenring 483241 DWMiddelharnis
Opticien Hugo Lens OptiekStationsweg 343233 CTOostvoorne
Oogzorg BrielleDijkgraaf 863232 PSBrielle

Betaalbare lenzen bestellen in Sommelsdijk?

Vergelijk lenzenwinkels en bestel met kortingen oplopend tot 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welk type voor jouw ogen geschikt is is afhankelijk van je leefstijl, gewoontes en budget. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het noodzakelijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op basis daarvan verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. De zoektocht naar de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Houdt vooral rekening met draagtijd, de gevoeligheid van je ogen, en jouw levensstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen testen
  Over het algemeen kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt verschillende soorten gratis proberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen volgt er een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je kopen bij de opticien, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een online webwinkel als Lensonline. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Ze worden gemaakt van een speciale zachte kunststof. Dit artikel wordt aangeraden om perfecte zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en goedkopere prijzen. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Voordelig: een abonnement heb je al voor €5,90 (op maandbasis).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daardoor is het een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Volledig maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Perfecte levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €160 voor één lens.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn dun, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een goedkope optie voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te bestellen vanaf €7,99 (maandelijks).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de regio en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die helaas te kampen hebben met droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een extreme leefstijl.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een goede optie wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven circa €28,25 p/maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog en zit je veel achter de computer? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • De kosten zijn ongeveer €460 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Sommelsdijk).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor ogen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kijkt dan zeer onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt +/- €19,50 (op maandbasis.

Multifocale lenzen, wat is het?

Via multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Handig wanneer je normale zachte lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,00 (per 30 dagen).
Andere mogelijkheden

Naast de populaire contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het overzicht hierna vind je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-sommelsdijk-3245

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Dit zijn onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Dit is ook zo bij winkels als Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Veel lenzen webshops als Drogisterij.net kunnen je ook alternatieven aanbieden voor dure merkproducten van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Zo kan je tot wel €170 per jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Kies dan voor Biofinity, Avaira en Renu. Op deze website lees je ook alles over Soorten lenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Sommelsdijk?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een lokale opticien of bij een online aanbieder. Boven een bepaald bedrag is de levering aan huis gratis en betaal je geen verzendkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestellingen met oogproducten kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Sommelsdijk?
In deze regio heb je de keuze uit veel oogwinkels waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De vakman kijkt naar de sterkte-afwijking en onderzoekt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Doorgaans is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Speciaalzaken adviseren om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Sommelsdijk aan te vragen. Dat is relevant om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte nog klopt. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een vervelende hoofdpijn is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Doorgaans ben je dan gedekt voor €150 (per 2 jaar). Belangrijk: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de factuur van de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Dat beeld is niet juist. De concurrerende huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge regelgeving en worden meestal ook gewoon gemaakt door Cooper Vision. Heb je interesse in sferische of torische lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Sommelsdijk. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en kunnen ze ook op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je een abonnement afsluit zitten de standaard kosten zo tussen de €8,00 en €60,00 (per 4 weken). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €295 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. Daarnaast betaal je per jaar circa €16,50 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Sommelsdijk krijg je betrouwbare tips en adviezen. Daarna kan je via internet goedkope lenzen kopen door online prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Plaats een reactie