Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Middelharnis

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Middelharnis? Een contactlens is een slim stukje kunststof die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door het dragen van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Het gemak is enorm. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt geen last van een beslagen bril. Via onze vergelijker vind je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je adresgegevens van drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Middelharnis.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, hypermetropie, bijziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Middelharnis zal een oogmeting doen en ontdekt de algehele gezondheid van je ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Samen met de medewerker kijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, waar moet ik op letten?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een fijne lens gevonden? Een toenemend aantal dragers van lenzen bestellen online bij aanbieders zoals Drogisterij.net. Deze 100% online aanbieders werken met het beste assortiment, lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel bekijk & vergelijk je de populaire internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Middelharnis. Of klik door voor meer info over Lenzen abonnement.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Middelharnis

Ondervind je hinder van een beperkt zicht of snel vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in de regio Middelharnis waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website vergelijk je ook oogspecialisten in Zwartewaal, Rockanje, Tinte, Oostvoorne en Vierpolders.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Middelharnis in juli 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is begin je altijd met een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Middelharnis. Hierop volgend overleg je met de oogdeskundige welk type lens hoort bij jouw leefstijl en wensen. Na de oogopname ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je ze direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. Hieronder verstrekken we opticiens voor een (gratis) oogmeting in Middelharnis (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Keuvelaar-BrilcentrumZandpad 563241 GXMiddelharnis
Hisschemöller Optiek & OptometrieBeneden Zandpad 1683241 GAMiddelharnis
Thuis in BrillenBuitenring 483241 DWMiddelharnis
Opticien Hugo Lens OptiekStationsweg 343233 CTOostvoorne
Oogzorg BrielleDijkgraaf 863232 PSBrielle

De goedkoopste lenzen bestellen in Middelharnis?

Vergelijk tarieven en bespaar tot maar liefst 33%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke soort jij moet dragen wordt onderzocht middels je levensstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij lenzen is het onmisbaar dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een erkend oogspecialist biedt hiervoor advies. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar de samenwerking tussen je ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw levensstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen uitproberen
  In de meeste gevallen ontvang je een probeerset. Op die manier kan je ze eerst even uitproberen. Na 2 -4 weken volgt er een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij de opticien, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een online aanbieder als ContactlensOnline. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Worden vervaardigd uit hydrogel. Je profiteert van optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €6,65 (per 30 dagen).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit harder kunststof. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Dit maakt het een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Optimale levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten liggen zo rond de €180 per lensje.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

We hebben het hier over zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te bestellen vanaf €7,20 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check opticiens in jouw omgeving en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, daarna gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Past goed bij iedereen die tegen dingen aanlopen als gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Voordelige keuze als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven plus minus €27,25 (per 4 weken).

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of heb je last van hooikoorts? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kun je nachtlenzen proberen. Je oogstand wordt gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €500 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Middelharnis).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor personen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een deskundige.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €26,00 per maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Een goede oplossing wanneer je normale lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €16,50 per maand.
Alternatieven

Naast de meest gekozen contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In onderstaand overzicht vind je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-middelharnis-3241

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar je kunt ook terecht bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon echter dan met een custom merknaam. Verschillende lenzen webshops als 123Lens bieden een gelijkwaardig alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €275 (op jaarbasis) besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Air Optix, EyeDefinition en Miru. Bekijk ook meer informatie over Lenzen merken.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Middelharnis?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzen webshop. Steeds vaker is deze bezorging gratis en betaal je geen verzendkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Middelharnis?
In deze regio kan je kiezen uit veel speciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogexpertbekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar de algehele conditie van de ogen. In veel gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Speciaalzaken vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Middelharnis in te plannen. Dat is essentieel om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de lenssterkte nog goed is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een troebel zicht wordt het aanbevolen om even langs te komen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €100 korting op een bril of lenzen. Belangrijk: is de premie van de polis hoger dan de factuur van de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dit is niet het geval. De gunstige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Middelharnis. De metingen daar zijn betrouwbaar ze kunnen ook maatwerk leveren.

Hoe duur zijn lenzen?
Indien je een abonnement aanvraagt betaal je tussen de €9,00 – €50,00 per maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €270 op jaarbasis, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Ook betaal je nog zo’n €16,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Middelharnis kun je professionele service krijgen. Met die resultaten kun jij via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Plaats een reactie