Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ooltgensplaat

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Ooltgensplaat? Een contactlens is een dunne plastic lens die je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door te kiezen voor lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. De voordelen zijn groot. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je hebt een breder gezichtsveld. Via onze vergelijker tref je uitgebreide info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en tref je een tabel met drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Ooltgensplaat.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, verziendheid, presbyopie, myopie.
 • Een erkende opticien in Ooltgensplaat heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en onderzoekt de oogdruk en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met de oogexpertoverleg je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw situatie en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb jij jouw voorschrift in handen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Steeds meer dragers van lenzen kiezen voor het gemak van discounters als Sightful. Deze webwinkels verkopen een veelzijdig aanbod, veel lagere prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker tref je de erkende online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Ooltgensplaat. Lees hier ook alles over Weeklenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Ooltgensplaat

Ondervind je hinder van een beperkt zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk te onderhouden, en het is ideaal bij het sporten. In de onderstaande lijst tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Ooltgensplaat waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal zoek je ook speciaalzaken in Achthuizen, Ouddorp, Goedereede, Stellendam en Herkingen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Ooltgensplaat in juli 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Ooltgensplaat. Na deze meting bekijk je met de opticien welk van de lenzen hoort bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na het onderzoek geeft de opticien je een proefsetje mee om het gratis te proberen. Bevalt het? Dan kan je ze direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht verstrekken we winkels voor een (gratis) oogmeting in Ooltgensplaat (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Kop JansenKerkstraat 442563255 AJOude-Tonge
Juwelier Kop JansenKerkstraat 13255 AJOude-Tonge
Oogpunt OptiekHazersweg 13253 XEOuddorp zh
Keuvelaar-BrilcentrumZandpad 563241 GXMiddelharnis
Hisschemöller Optiek & OptometrieBeneden Zandpad 1683241 GAMiddelharnis

Online goedkope lenzen kopen in Ooltgensplaat?

Vergelijk tarieven en bespaar tot wel 25%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke soort jij moet dragen wordt bepaald a.d.h.v. je lifestyle, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een prettige pasvorm van de lens is het belangrijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door daar rekening mee te houden voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een vakkundig oogspecialist biedt hiervoor advies. De zoektocht naar de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert de actuele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt gekeken naar de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de pasvorm, en jouw dagelijks leven (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen testen
  In de regel geeft de opticien een probeerset mee. Op deze manier kan je ze eerst even uitproberen. Na een aantal weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, een drogisterij of via een online webwinkel als Lowlens. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar trekken wel wat meer vuil aan. Het bestanddeel is silicon-hydrogel. Je profiteert van prettige zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de beperkte kosten. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €7,75 (per 30 dagen).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Om die reden is het een duurzame en goedkope optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Worden op maat gemaakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Perfecte levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten zijn gemiddeld €100 per lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

We hebben het hier over zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn betaalbaar, laten goed zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbaar alternatief als je elke dag contactlenzen in hebt. Tevens als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Gemiddeld €6,65 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Vergelijk gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: tips en info

De daglenzen kunnen 1 dag mee, ‘s avonds gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven plus minus €25,50 (op maandbasis.

Nachtlenzen: informatie en tips

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Je ogen worden gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €470 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Ooltgensplaat).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een expert.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €31,50 p/maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Via multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Perfect als je gewone maandlenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €18,75 (per 4 weken).
Andere opties

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben beschrijven we nog diverse mogelijkheden. Hieronder bieden wij nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-ooltgensplaat-3257

Voordelige huismerk lenzen kopen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Zoals Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Doorgaans zijn het private labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Meer en meer webwinkels als Misterspex hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de dure merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Hiermee kan je zo €285 korting krijgen per jaar. Liever toch een A-merk? Populaire opties zijn onder andere PureVision, Frequency en Regard. Lees ook meer informatie over Kleurlenzen.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Ooltgensplaat?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een gespecialiseerde webshop. Vaak leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je geen verzendkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Ooltgensplaat?
In deze regio heb je de keuze uit diverse optiekzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De deskundige doet een oogtest voor de sterkte en analyseert de algehele gezondheid van je ogen. Over het algemeen is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Van plan om ze online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Ooltgensplaat op je planning te zetten. Dat is essentieel om te zien of alles nog naar wens is en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen is het goed een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Goed opletten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Toch is dat niet de realiteit. De gunstige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Heb je behoefte aan varifocale of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Ooltgensplaat. Je krijgt daar deskundig advies ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Zijn lenzen duur?
Als je voor een abonnement kiest moet je rekenen op bedragen tussen de €5,00 – €60,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €220 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Tevens betaal je nog zo’n €19,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Ooltgensplaat kun jij je goed laten voorlichten. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Plaats een reactie