Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Loo Gld

Wil jij goedkope lenzen kopen in Loo Gld? Een contactlens is een slim stukje kunststof ter vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Met behulp van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Steeds meer mensen kiezen ervoor. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn discreet en je behoud de vorm van je gezicht. Via onze vergelijker lees je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je de gegevens van optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Loo Gld.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Je draagt ze voor oogproblemen als myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, bijziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Loo Gld heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en ontdekt de oogdruk, oogspierbalans en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met deze oogexpertbepaal je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een grote groep lenzendragers laten hun bestelling bezorgen door lenzen webshops als Misterspex. Deze online aanbieders staan bekend om een aanbod met zowel A-merken als B-merken, de laagste prijs en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Met behulp van onze vergelijker vergelijk je professionele internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Loo Gld. Zie ook onze pagina over Lenzen merken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Loo Gld

Ondervind je hinder van een beperkt gezichtsveld of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet zichtbaar, ongevoelig, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de tabel hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Loo Gld waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina zoek je ook winkels in Groessen, Tolkamer, Lobith, Herwen en Aerdt.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Loo Gld in september 2023

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een vakkundige contactlensspecialist in Loo Gld. Bij de volgende stap bekijk je met de oogspecialist welke soort lens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na dit gesprek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Bevalt het? Vaak kan je ze meteen meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de onderstaande tabel vergelijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Loo Gld (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Anton Huiberts opticiënSchapenweide 1386921 SNDuiven
Wetering Opticien en Optometrie Van deElshofpassage 276921 BCDuiven
Brillehuus ‘t OptiekRijnstraat 126916 BDTolkamer
Groenewege Opticiens Audiciens PaulHuissensestraat 466915 XBLobith
Theo OptiekDidamsestraat 196901 HBZevenaar

Goedkope lenzen kopen in Loo Gld?

Vergelijk aanbieders en vind kortingen tot wel 30%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke bij jou past wordt duidelijk als we kijken naar je leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij lenzen moet je er op letten dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De zoektocht naar de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  De opticien controleert de samenwerking tussen je ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Er wordt rekening gehouden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw leefstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Probeer lenzen uit
  Normaal kan je vragen naar een probeerset. Zo kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na een week of 2 volgt er een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt bestellen bij de optiek, een drogisterijketen of bij een webshop als Lensonline. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Ze worden gefabriceerd met hydrogel. Ze worden gekenmerkt door optimale zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de goedkope tarieven. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Uiterst comfortabel.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €5,70 p/maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. De levensduur is er hoog. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en gunstige investering. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Persoonlijk aangemeten en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Goede levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten zijn gemiddeld €160 per lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het zijn altijd zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten zuurstof gemakkelijk door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook verkrijgbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te bestellen vanaf €7,15 (per 30 dagen).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Check gecertificeerde opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een uitkomst voor mensen die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een goede optie wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten ongeveer €29,00 (per 30 dagen).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €485 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Loo Gld).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Laat je altijd informeren door een expert.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €22,50 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Via multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het biedt uitkomst als je gewone lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,00 (op maandbasis.
Andere types

Buiten de hiervoor genoemde opties beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In de volgende opsomming tref je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-loo-gld-6924

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Dat is ook het geval bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. Verschillende online aanbieders als Lensonline kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de eigen merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Op deze manier kan je zo €290 korting verkrijgen (op jaarbasis). Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Dailies, Avaira en Ote. Je kunt hier ook meer lezen over Nacht lenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Loo Gld?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzenshop. Over het algemeen levert de shop de order gratis uit en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De lenzen en de vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Loo Gld?
In deze gemeente zijn er verschillende oogspeciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogdeskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt naar de algehele conditie van de ogen. Doorgaans is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Loo Gld aan te vragen. Dat is essentieel om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte van de lens nog kloppend is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn wordt het aanbevolen om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 (per 2 jaar). Niet vergeten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Ga je overstappen naar lenzen met cilinder of nachtlenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Loo Gld. Zij geven het beste advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Indien je een handig abonnement wil betaal jij doorgaans tussen de €9,50 en €49,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €250 per 12 maanden, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Bovendien betaal je jaarlijks circa €16,50 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Loo Gld kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Op basis daarvan kan je voordelig online lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Duiven.

Plaats een reactie