Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Made

Wil jij goedkope lenzen kopen in Made? Een contactlens is gemaakt van kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Middels lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn 100% transparant en ze passen bij elke stijl. Op deze website bekijk je meer info over de verschillende soorten lenzen en bekijk je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Made.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, bijziendheid, verziendheid.
 • Een lokale opticien in Made zal een oogmeting doen en checkt de oogdruk, oogspierbalans en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • In overeenstemming met de medewerker besluit je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groeiend aantal dragers van lenzen bestellen via het internet bij discounters als Drogisterij.net. Deze online aanbieders beschikken over een groots en divers assortiment, gunstige prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In deze lijst hieronder bekijk je erkende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Made. Op deze website lees je ook alles over Kindvriendelijke lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Made

Zoek jij een oplossing voor een beperkt gezichtsveld of een vervelende hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gevoelloos, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In het schema hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Made waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook brillenwinkels in Den Hout, Oosteind, Rijsbergen, Achtmaal en Wernhout.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMarktstraat 34921 BEMade
TrekpleisterArkendonk 224907 XTOosterhout
DA DrogistMarktstraat 144921 BGMade
EtosNieuwstraat 1044921 CZMade

Vrijblijvende oogmeting in Made in september 2022

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Made. Hierna bekijk je met de medewerker welke contactlens voldoen aan jouw leefstijl en zicht behoeften. Na het onderzoek neem jij het proefsetje in ontvangst om te ervaren hoe het voor je werkt. Bevalt het? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In het onderstaande overzicht vergelijk je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Made (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek Stassar Madeden Deel 1/A4921 JHMade
Oculus ac VidereThorbeckestraat 114902 VPOosterhout nb
Mol Brillen BVSint Antoniushof 994902 RZOosterhout nb
Cum Laude BV OptiekArendshof 94901 LGOosterhout nb
Loonen BrillenmakersArendstraat 374901 JJOosterhout nb

Lenzen kopen en laten bezorgen in Made?

Vergelijk prijzen en krijg kortingen van wel 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt af vanjou dagelijks ritme, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij het uitzoeken van lenzen moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door hierop te letten voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een oogspecialist adviseert je hier verder over. Het vinden van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert de actuele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw dagelijks leven (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen testen
  Standaard geeft de opticien een probeerset mee. Zo kan je een of meerdere types uitproberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt worden je ogen opnieuw opgemeten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, een drogist of d.m.v. een internet aanbieder zoals Lowlens. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Ze worden gefabriceerd met bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om uitstekende zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de beperkte kosten. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €6,95 (op maandbasis).

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen worden gemaakt van Perspex. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Hierom is dat een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Volledig maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Prima levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €125 per individuele lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn dun, laten voldoende zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. Een goedkope optie op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Tevens als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te bestellen vanaf €5,75 per maand.

Start met een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens bij jou in de buurt en start met een oogonderzoek.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Geschikt voor lensdragers die snel last krijgen van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een aanrader wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen circa €29,00 p/maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of heb je last van hooikoorts? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Je betaalt ongeveer €510 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Made).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een cilinderafwijking aan de ogen. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht kan erg wazig zijn, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Om dit product te gebruiken moet je naar een gecertificeerd opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €25,00 per maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het biedt uitkomst als je normale zachte lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €16,25 (maandelijks).
Andere opties

Los van de gangbare contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In de volgende opsomming lees je meer over enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-made-4921

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. De meeste webshops als Drogisterij.net beschikken ook over interessante alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die erg goedkoop zijn. Hiermee kan je zo €275 korting krijgen per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Kies dan voor Proclear, EasySept en Systane. Lees ook meer informatie over Lenzen vergelijken.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Made?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Over het algemeen is de bezorgservice kosteloos en zijn er geen bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Made?
In de regio kan je kiezen uit meerdere oogspeciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogexpertbekijkt welke sterkte je nodig hebt en analyseert de samenwerking tussen je ogen. In veel gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Opticiens vragen om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Made te laten doen. Dat is relevant om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de lenssterkte nog correct is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of andere oogproblemen is het slim om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 per jaar. Rekensom: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de factuur van de opticien? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. De concurrerende huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan de hoogste eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Made. Je krijgt daar deskundig advies en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Zodra voor een abonnement kiest zitten de standaard kosten zo tussen de €7,00 – €43,00 (per 30 dagen). Alles bij elkaar betaal je zo’n €295 voor 1 jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Tevens heb je de kosten van zo’n €22,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Made krijg je extra goede voorlichting. Met hun oogmeting kun je via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Drimmelen.

Plaats een reactie