Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oosteind

Direct goedkope lenzen kopen in Oosteind? Een contactlens is een optisch hulpmiddel en plaats je op je oog. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Mede door lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Je zult er veel baat bij hebben. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn discreet en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze site bieden wij nuttige info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Oosteind.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, presbyopie, verziendheid, hypermetropie.
 • Een opgeleide opticien in Oosteind voert de oogmeting uit en onderzoekt het netvlies en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogexpertkies je welke contactlenzen aansluiten op jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groot deel van de mensen bestellen online bij aanbieders zoals LensExpress. Deze online specialisten hebben een gevarieerd aanbod, lagere tarieven en bieden vaak ook een eigen huismerk. In deze lijst hieronder bekijk je de beste internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Oosteind. Lees hier ook alles over Gratis lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Oosteind

Ondervind je hinder van een wazig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de bijgaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Oosteind waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal bekijk je ook winkels in Rijsbergen, Achtmaal, Wernhout, Klein Zundert en Chaam.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatArkendonk 414907 XPOosterhout
TrekpleisterArkendonk 224907 XTOosterhout
DA DrogistZuiderhout 104904 ASOosterhout Nb
EtosArendstraat 84901 JKOosterhout

Boek een afspraak voor een oogmeting in Oosteind in september 2022

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een contactlensspecialist in Oosteind. Vervolgens overleg je met de medewerker welke soort lens hoort bij jouw situatie en leefstijl. Na dit gesprek bieden ze doorgaans een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je direct een set bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de onderstaande lijst vind je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Oosteind (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Oculus ac VidereThorbeckestraat 114902 VPOosterhout nb
Mol Brillen BVSint Antoniushof 994902 RZOosterhout nb
Cum Laude BV OptiekArendshof 94901 LGOosterhout nb
Loonen BrillenmakersArendstraat 374901 JJOosterhout nb
Opticiens vd HeijdenNieuwstraat 24901 JHOosterhout nb

Voordelige lenzen bestellen in Oosteind?

Vergelijk aanbiedingen en profiteer van kortingen tot 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke soort jij moet dragen is afhankelijk van je lifestyle, sterkte en andere wensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet je er op letten dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door hierop te letten wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het vinden van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Er wordt rekening gehouden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen testen
  Normaal zul je een probeerset ontvangen. Je kunt bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na het einde van de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  De perfecte lens gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een online specialist als LensExpress. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar trekken wel wat meer vuil aan. Het bestanddeel is zacht polymeer (kunststof). Je kiest voor dit product om uitstekende zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en goedkopere prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Gaan lang mee.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €7,65 p/maand.

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. De levensduur is er hoog. Om die reden is het een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • 100% maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Lange levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Ze zijn er al vanaf €170 per contactlensje.

Maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn zeer betaalbaar, laten goed zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Ongeveer €5,95 (maandelijks).

Start met een gratis lenzen meting

Zoek en vind gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: tips en info

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een perfecte oplossing voor mensen die regelmatig last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen ongeveer €26,00 p/maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €465 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Oosteind).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een cilinderafwijking aan de ogen. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet onscherp, zowel op korte als grote afstand. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een expert.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Reken op kosten van ongeveer €24,50 (per 4 weken).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door het dragen van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Perfect als je normale zachte lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,75 (per 4 weken).
Andere mogelijkheden

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. Hieronder bespreken we verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-oosteind-4909

Voordelige huismerk lenzen kopen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Je kunt ook voordelig kopen bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels van grote fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer lenzen webshops als Lensplaza beschikken ook over interessante alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die erg goedkoop zijn. Op deze manier kan je zo €130 aan besparing realiseren per jaar. Bestel je liever een A-merk? Populaire opties zijn onder andere PureVision, Ultra en Systane. Op deze website lees je ook alles over Goedkoopste lenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Oosteind?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en is de bezorging dus volledig kosteloos. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestelde artikelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Oosteind?
In deze streek kan je kiezen uit voldoende opticiens waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De medewerker neemt de sterkte per oog op en controleert de algehele ooggezondheid. In de basis is een eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Oogspecialisten vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Oosteind in te plannen. Dit raden ze aan om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het aan te raden om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Via de polis van de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 korting op een bril of lenzen. Goed opletten: is deze aanvullende dekking duurder dan de kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De gunstige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan de hoogste eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan nacht- of torische lenzen. Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Oosteind. De metingen daar zijn betrouwbaar en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Wanneer je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €9,00 – €41,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €285 voor een jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbovenop komt nog een kostenpost van zo’n €17,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Oosteind krijg je betrouwbare tips en adviezen. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Oosterhout.

Plaats een reactie