Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oosterleek

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Oosterleek? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en dient als vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door te kiezen voor lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. De voordelen zijn groot. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn discreet en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze website lees je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Oosterleek.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Je draagt ze voor oogproblemen zoals hypermetropie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, myopie.
 • Een erkende opticien in Oosterleek biedt de optie voor een oogmeting en checkt de algehele gezondheid van je ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Samen met de medewerker vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal lenzendragers kopen online bij webwinkels als Sightful. Deze online aanbieders hebben een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lagere tarieven en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In onze onderstaande vergelijkingstabel check je landelijke online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Oosterleek. Of klik door voor meer info over Lenzen voor kinderen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Oosterleek

Ondervind je hinder van een verminderd zicht of een vervelende hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en bieden bescherming voor het oog. In de volgende tabel vind je winkels en drogisterijen in de regio Oosterleek waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal doorzoek je ook optiekzaken in Wijdenes, Hem, Venhuizen, Assendelft en Krommenie.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Oosterleek in april 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Oosterleek. Na deze meting bekijk je samen met de opticien welk type contactlens voldoen aan jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de analyse krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Tevreden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de bijgaande tabel vind je winkels voor een (gratis) oogmeting in Oosterleek (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Oog voor OptiekWesterstraat 1021601 AMEnkhuizen
Klei Oogwereld vdWesterstraat 411601 ABEnkhuizen
Luong Optiek & OptometrieSierra Nevada 241567 KNAssendelft
Brilservice BergersDorpsstraat 414/A1566 BSAssendelft
Mirck OptiekZuiderhoofdstraat 321561 AMKrommenie

Online goedkope lenzen kopen in Oosterleek?

Vergelijk fabrikanten en vind kortingen tot wel 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke bij jou past is afhankelijk van je lifestyle, gebruikerswensen en budget. Voor de kwaliteit van de lens is het van belang dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door hierop te letten verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een plaatselijke oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt rekening gehouden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen testen
  In de regel kan je vragen naar een probeerset. Je mag bekijken wat wel en niet voor je werkt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt bespreek je samen de resultaten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, een drogist of via een online speler als 123Lens. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben wel een grotere kans op infecties. Deze artikelen bestaan uit o.a. silicon-hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om prettige zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: ze zijn er al voor slechts €5,15 per maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Dit maakt het een milieubewuste en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en zijn betrouwbaar.
 • Goede levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €200 per individuele lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn relatief goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbaar alternatief voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te bestellen vanaf €7,05 per maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk en vergelijk gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een uitkomst voor iedereen die tegen dingen aanlopen als jeukende, droge en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een betaalbare keuze wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen circa €26,50 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je de ogen dicht hebt voor een scherpe blik voor overdag. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €450 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Oosterleek).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het betekent dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een erkende opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt +/- €26,50 (op maandbasis.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €16,50 p/maand.
Alternatieven

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog meer keuze. In de volgende opsomming tref je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-oosterleek-1609

Voordelige huismerk lenzen kopen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb met hun eigen label erop. De meeste specialisten als Misterspex verstrekken goede alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Zo kan je tot wel €205 (op jaarbasis) besparen. Bestel je liever een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Proclear, SofLens en Boston. Klik door voor meer informatie over Welke lenzen zijn geschikt?.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Oosterleek?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Steeds vaker is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Je pakketjes met lenzen en vloeistof gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Oosterleek?
In deze gemeente werken er voldoende oogspecialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogdeskundige meet nauwkeurig de sterkte op en bekijkt de actuele gezondheid van de ogen. In de meeste gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Opticiens vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Oosterleek te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de aangeraden lens nog kloppend is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het verstandig om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Uit de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Zo krijg je bijvoorbeeld €300 (per 2 jaar). Opmerking: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Voordelige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden meestal ook gewoon gemaakt door Cooper Vision. Heb je interesse in multifocale of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Oosterleek. Je kunt daar terecht voor goede tips en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Hoe duur zijn lenzen?
Op het moment dat je een handig abonnement wil betaal je vaak tussen de €5,50 – €41,00 p/maand. Gemiddeld betaal je zo’n €265 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbovenop komt nog een kostenpost van zo’n €20,00 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Oosterleek krijg je extra goede voorlichting. Vervolgens kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Drechterland.

Plaats een reactie