Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Schalkhaar

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Schalkhaar? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De voordelen zijn groot. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn 100% transparant en dus verandert je uiterlijk er niet door. Via onze vergelijker vind je meer info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Schalkhaar.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, presbyopie, myopie.
 • Een lokale opticien in Schalkhaar kan een oogmeting uitvoeren en bekijkt de oogdruk en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met de vakman vergelijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat verstandig?

Heb je recent een oogmeting laten doen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Steeds meer consumenten kiezen voor het gemak van specialisten als Sightful. Deze online shops hebben een gevarieerd aanbod, gunstige prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Middels onze vergelijker bieden wij de beste internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Schalkhaar. Lees hier ook alles over Harde lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Schalkhaar

Ondervind je hinder van een matig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, handig in gebruik, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de bijgaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de regio Schalkhaar waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site vergelijk je ook optieken in Diepenveen, Colmschate, Empe, Nijbroek en Terwolde.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatAndriessenplein 287425 GZDeventer
TrekpleisterMercatorplein 997316 HKApeldoorn
DA DrogistImkersplaats 77328 CGApeldoorn
EtosFlora 187422 LLDeventer

Plan een afspraak voor een oogmeting in Schalkhaar in september 2022

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een vakkundige contactlensspecialist in Schalkhaar. Na deze oogtest overleg je samen met de medewerker welk van de lenzen voldoen aan jouw voorkeur en levensstijl. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee om het gratis te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. Hieronder tref je winkels voor een (gratis) oogmeting in Schalkhaar (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Mark OptiekPastoorsdijk 28/A7433 DKSchalkhaar
Zonnebrilopsterkte NetAdriaen de Vrieslaan 57425 NRDeventer
EIGEN OptiekAndriessenplein 407425 GZDeventer
Optiek Colmschate ANVOFlora 717422 LRDeventer
Optiek KeizerslandenKarel de Groteplein 227415 DHDeventer

Online goedkope lenzen kopen in Schalkhaar?

Vergelijk fabrikanten en krijg kortingen van wel 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke bij jou past hangt af vanje levensstijl, gebruikerswensen en budget. Voor het draagcomfort van de lens is het belangrijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Op die manier wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De zoektocht naar de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en men meet de sterkte op.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Weeg aspecten mee zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw levensstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Probeer lenzen uit
  Dikwijls zul je een probeerset ontvangen. Op die manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na 2 -4 weken bespreek je samen de resultaten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of d.m.v. een internet aanbieder zoals Alensa. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar vergen wel wat meer onderhoud. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. De voordelen zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en gunstige tarieven. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €5,90 (per 30 dagen).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Hierom is dat een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Goede levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €165 per contactlens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het betreft zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, hebben een hoog draagcomfort en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De voordeligste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Doorgaans €5,50 p/maand.

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk lokale opticiens en start met een oogonderzoek.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Past goed bij iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het fijne van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een betaalbare keuze wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten +/- €26,50 (per 30 dagen).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb je snel droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens je slaap zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €515 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Schalkhaar).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het betekent dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet wazig en onscherp, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een gecertificeerd opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Je betaalt +/- €29,50 p/maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Handig wanneer je normale zachte lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €16,75 per maand.
Andere types

Los van de gangbare contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In de volgende opsomming vind je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-schalkhaar-7433

Voordelige huismerk lenzen kopen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Je kunt dan denken aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogeheten white labels van grote fabrikanten als Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. Veel webshops als Alensa beschikken ook over interessante alternatieven voor de huismerken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Op deze manier kan je zo €320 p/jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Bekende producenten zijn Acuvue, EyeDefinition en Biotrue. Lees ook meer informatie over Lenzenvloeistof.

FAQ – Veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Schalkhaar?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een van de online aanbieders. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt levert de shop de order gratis uit en betaal je dus niets voor de bezorging. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestellingen met oogproducten gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Schalkhaar?
In de regio zitten voldoende optiekzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De opticien meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt naar het gezichtsvermogen. In veel gevallen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Optiekzaken vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Schalkhaar aan te vragen. Dat is essentieel om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog goed is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Overijssel.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €125 (per 3 jaar). Tip: is de uitgebreide polis duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is wat te kort door de bocht. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Heb je behoefte aan lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Schalkhaar. Deze medewerkers geven goede adviezen en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €5,00 en €49,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €290 (op jaarbasis), met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbij betaal je nog zo’n €20,00 aan contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Schalkhaar krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Deventer.

Plaats een reactie