Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen de Hoef

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in de Hoef? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje ter vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze site tref je meer info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vergelijk je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in de Hoef.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, verziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in de Hoef heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en kijkt naar de algehele gezondheid van je ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze deskundige kies je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal Nederlanders gebruiken artikelen van discounters als Vision Direct. Deze internet oogexperts beschikken over het beste assortiment, lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Middels onze vergelijker tref je de deskundige internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in de Hoef. Lees hier ook alles over Lenzen leveranciers.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in de Hoef

Ondervind je hinder van een beperkt gezichtsveld of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, zeer handig, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de bijgaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van de Hoef waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal vind je ook oogspecialisten in De Kwakel, Naarden, Bussum, Muiderberg en Muiden.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in de Hoef in april 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in de Hoef. Na de meting bespreek je samen met de optometrist welk model lens geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen neem jij het proefsetje in ontvangst om het gratis te proberen. Bevalt het? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In deze tabel bekijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in de Hoef (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Eye WishZijdelwaardplein 591422 DLUithoorn
Sijbrants & Van Olst OogzorgKoningin Maximalaan 30/M1421 LCUithoorn
Sijbrants & Van Olst OptiekDorpsstraat 321421 ATUithoorn
Vrakking OptiekCattenhagestraat 141411 CTNaarden
de ParadijsvooghelNassaulaan 251404 CMBussum

Lenzen kopen en laten bezorgen in de Hoef?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot wel 30%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke soort jij moet dragen wordt bepaald a.d.h.v. jouw dagelijks leven, sterkte en andere wensen. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Op die manier heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een vakkundig oogspecialist kan je hierbij helpen. Het vinden van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt gekeken naar hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Test de lenzen
  Over het algemeen zul je een probeerset ontvangen. Op die manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt volgt er een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt bestellen bij de optiekzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online specialist als Misterspex. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Het bestanddeel is hydrogel. Je profiteert van optimale zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de aantrekkelijke prijs. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €7,25 (op maandbasis).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen bestaan uit PMMA. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn betrouwbaar.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten liggen zo rond de €175 voor één lens.

Maandlenzen: informatie en tips

We hebben het hier over zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten zuurstof gemakkelijk door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook te bestellen als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Gemiddeld €6,10 (per 30 dagen).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk opticiens in de regio en laat deze week nog je ogen meten.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag pak je nieuwe. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerd en/of rode ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het fijne van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Voordelige keuze als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen circa €25,50 (per 30 dagen).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens jouw nachtrust zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Het is wel iets duurder, circa €520 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in de Hoef).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden aangeraden bij ogen met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel op korte als grote afstand. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Je betaalt +/- €28,50 (per 30 dagen).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €15,50 (maandelijks).
Andere opties

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog een aantal opties. Hieronder lees je meer over enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-de-hoef-1426

Via internet huismerk lenzen bestellen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Dit zijn onder andere Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. Verschillende webshops als Alensa verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Zo kan je tot wel €255 korting krijgen per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Air Optix, Avaira en Systane. Klik door voor meer informatie over Nachtlens.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in de Hoef?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzenshop. Doorgaans leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestelde artikelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in de Hoef?
In de omgeving vinden we verschillende oogspecialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogdeskundige meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt verder naar de algehele gezondheid van je ogen. Bij de meeste opticiens hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in de Hoef te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte van de lens nog kloppend is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Belangrijk: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die conclusie is niet helemaal juist. De gunstige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan lenzen met cilinder of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in de Hoef. Zij geven het beste advies en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat kost een lenzen abonnement?
In het geval je een abonnement wenst betaal je tussen de €7,75 – €46,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €285 voor 1 jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Tevens komt nog een kostenpost van zo’n €15,00 aan contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in de Hoef kun je professionele service krijgen. Met hun oogmeting kun je voordelig online lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente De Ronde Venen.

Plaats een reactie