Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Amstelhoek

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Amstelhoek? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door te kiezen voor lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze pagina bekijk je meer informatie over de verschillende soorten lenzen en lees je over drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Amstelhoek.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, myopie, presbyopie, verziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Amstelhoek kan een oogmeting uitvoeren en kijkt naar de algehele gezondheid van je ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Tijdens dit onderzoek bij de contactlensspecialist overleg je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de mensen kiezen voor het assortiment van webwinkels als Toplenzen. Deze verkopers hebben een gevarieerd aanbod, opvallend lage prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker doorzoek je de deskundige internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Amstelhoek. Of klik door voor meer info over Optiekzaken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Amstelhoek

Ondervind je hinder van wazig zien of snel vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en vormen geen belemmering bij het sporten. In het overzicht hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de regio Amstelhoek waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker bekijk je ook optieken in de Hoef, De Kwakel, Naarden, Bussum en Muiderberg.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Amstelhoek in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een erkende contactlensspecialist in Amstelhoek. Na de meting overleg je met de optometrist welk type contactlens past bij jouw leefstijl en wensen. Na de analyse bieden ze doorgaans een proefsetje om het gratis te proberen. Tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In het schema hieronder bieden wij waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Amstelhoek (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Eye WishZijdelwaardplein 591422 DLUithoorn
Sijbrants & Van Olst OogzorgKoningin Maximalaan 30/M1421 LCUithoorn
Sijbrants & Van Olst OptiekDorpsstraat 321421 ATUithoorn
Vrakking OptiekCattenhagestraat 141411 CTNaarden
de ParadijsvooghelNassaulaan 251404 CMBussum

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Amstelhoek?

Vergelijk winkels en krijg kortingen van wel 31%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is vooral afhankelijk van jou dagelijks ritme, je hobbies en financiën. Bij het uitzoeken van lenzen moet je er op letten dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een lokale oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert de algehele ooggezondheid en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw levensstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzentest
  Vaak krijg je een probeerset mee. Zo kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na de proefperiode kom je terug voor controle. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je kopen bij de speciaalzaak, een drogist of d.m.v. een online speler als Alensa. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben wel een grotere kans op infecties. Het product bevat bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage prijs. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €6,55 (op maandbasis).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit Perspex. De levensduur is er hoog. Om die reden is het een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Prima levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €175 per lensje.

Maandlenzen: informatie en tips

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn betaalbaar, laten voldoende zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een goedkope optie als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Vanaf €5,50 (op maandbasis.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Vergelijk gecertificeerde opticiens en laat gratis je ogen meten

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Ideaal voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of bepaalde allergieën.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een aanrader wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven circa €26,50 per maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €500 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Amstelhoek).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een zogeheten cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het betekent dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je hebt troebel zicht, zowel op korte als grote afstand. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een erkende opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €24,00 (per 4 weken).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Via multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Handig wanneer je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €18,25 (per 4 weken).
Alternatieven

Buiten de hiervoor genoemde opties bieden we nog enkele alternatieven. In het overzicht hierna bespreken we de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-amstelhoek-1427

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar je kunt ook terecht bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Doorgaans zijn het private labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Steeds meer lenzen webshops als Toplenzen werken met hun eigen alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij dit trucje kan je al snel €205 per jaar besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Kies dan voor Cooper vision, EasySept en Systane. Bekijk ook meer informatie over Weeklens.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Amstelhoek?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een opticien of bij een online aanbieder. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. Deze pakketten inclusief vloeistof gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Amstelhoek?
In deze buurt kan je kiezen uit diverse oogwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt de algehele gezondheid van je ogen. Vaak is deze oogtest gratis. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Oogspecialisten raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Amstelhoek te laten uitvoeren. Dat is relevant om te zien of alles nog bevalt en of het type lens nog juist is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of andere oogproblemen is het slim om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Utrecht.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 (per 2 jaar). Goed opletten: is deze aanvullende dekking duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat beeld is niet juist. De gunstige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Cooper Vision. Heb je interesse in nacht- of torische lenzen. Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Amstelhoek. Deze medewerkers geven goede adviezen ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Indien je voor een abonnement kiest moet je rekenen op bedragen tussen de €10,00 – €51,00 per maand. Voor het hele pakket betaal je circa €225 per 12 maanden, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarnaast betaal je nog zo’n €22,00 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Amstelhoek kun jij je goed laten voorlichten. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente De Ronde Venen.

Plaats een reactie