Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Tonden

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Tonden? Een contactlens is een slim stukje kunststof en dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door het dragen van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het gemak is enorm. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Via onze vergelijker kan je aan de slag met nuttige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en check je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Tonden.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als verziendheid, hypermetropie, presbyopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een opgeleide opticien in Tonden voert de oogmeting uit en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met de oogspecialist besluit je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal lenzendragers bestellen via het internet bij lenzen webshops als Lensplaza. Deze webshops staan bekend om een veelzijdig aanbod, opvallend lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Middels onze vergelijker doorzoek je de erkende online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Tonden. Op deze website lees je ook alles over Harde lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Contactlenzen winkels in Tonden

Zoek jij een oplossing voor een beperkt zicht of pijn in of rondom de ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, gemakkelijk in gebruik, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de tabel hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Tonden waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina vind je ook opticiens in Leuvenheim, Hall, Eerbeek, Laag-Soeren en Spankeren.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatAmbachtstraat 206971 BRBrummen
TrekpleisterGrietsestraat 486901 GWZevenaar
DA DrogistOranjestraat 26942 BDDidam
EtosCallunaplein 556951 CNDieren

Boek een afspraak voor een oogmeting in Tonden in oktober 2022

Als je contactlenzen wilt gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Tonden. Vervolgens bekijk je met de opticien welk van de lenzen aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel bieden wij opticiens voor een (gratis) oogmeting in Tonden (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bril 73 OpticiensColdenhovenseweg 26961 EDEerbeek
Hendriks Juwelier OptiekStuijvenburchstraat 226961 DREerbeek
Hennepe Optiek TeWilhelminaweg 626951 BPDieren
Verdonk OptiekPiersonstraat 56951 BDDieren
Optiek Brillehuus ‘tWilhelminastraat 366942 BMDidam

Goedkope lenzen kopen in Tonden?

Vergelijk tarieven en krijg kortingen van wel 30%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou wordt onderzocht middels je lifestyle, sterkte en andere wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens moet er gelet worden op het feit dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Op basis daarvan wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar de algehele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Houdt vooral rekening met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de pasvorm, en wat je dagelijks doet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Test de lenzen
  Doorgaans kun je aanspraak maken op een probeerset. Zo kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na 2 -4 weken kom je terug voor een controle-afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt bestellen bij de opticien, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een webshop als Sightful. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar absorberen meer viezigheid. Ze worden gefabriceerd met silicon-hydrogel. De voordelen zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en goedkopere prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Gaan lang mee.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: ze zijn er al voor slechts €7,10 p/maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Om die reden is het een duurzame en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Volledig maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Lange levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt ongeveer €155 voor één lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het zijn altijd zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn relatief goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een goedkope optie op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te bestellen vanaf €6,65 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Geschikt voor lens- en brildragers die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede optie wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten circa €27,00 (op maandbasis.

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of heb je last van hooikoorts? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kun je nachtlenzen proberen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens jouw nachtrust zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €480 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Tonden).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het betekent dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel op afstand als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een oogdeskundige.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt +/- €27,00 p/maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Perfect als je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,75 per maand.
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties bieden we nog enkele alternatieven. In de volgende opsomming tref je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-tonden-6975

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. Het grootste deel van de online aanbieders als Alensa verstrekken goede alternatieven voor de huismerken van opticiens die voordelig te koop zijn. Op deze manier kan je zo €120 per jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bekende producenten zijn Acuvue, Ultra en Renu. Klik door voor meer informatie over Lenzenvloeistof.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Tonden?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzenshop. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten passen in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Tonden?
In deze streek kan je kiezen uit tal van optiekzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogspecialist neemt de sterkte op en checkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. In veel gevallen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Oogspecialisten raden aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Tonden aan te vragen. Dat is relevant om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de huidige sterkte nog optimaal is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het slim om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met jouw basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 per 2 jaar. Tip: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is wat te kort door de bocht. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Cooper Vision. Zoek je informatie over lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Tonden. Je kunt daar terecht voor goede tips ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €7,75 tot €50,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €245 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop betaal je jaarlijks circa €22,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Tonden kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door het vergelijken van prijzen bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Brummen.

Plaats een reactie