Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Lepelstraat

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Lepelstraat? Een contactlens is een dunne plastic lens ter vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door te kiezen voor lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. De positieve effecten zijn er genoeg. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Op onze lenzen-vergelijker bieden wij aanvullende info over de verschillende soorten lenzen en tref je een tabel met winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Lepelstraat.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals hypermetropie, presbyopie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Lepelstraat kan een oogmeting uitvoeren en ontdekt de oogdruk en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met de medewerker vergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat verstandig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Een toenemend aantal lenzendragers kiezen voor het assortiment van specialisten als Drogisterij.net. Deze internet oogexperts beschikken over een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In de vergelijker hieronder bieden wij landelijke online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Lepelstraat. Lees hier ook alles over Prijzen contactlezen?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Lepelstraat

Heb je last van een beperkt gezichtsveld of snel vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn discreet, makkelijk te onderhouden, en het is ideaal bij het sporten. Hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de regio Lepelstraat waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site zoek je ook winkels in Halsteren, De Heen, Putte, Ossendrecht en Huijbergen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Lepelstraat in juli 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Lepelstraat. Op basis daarvan bespreek je met de opticien welk van de lenzen voldoen aan jouw situatie en leefstijl. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om het eens vrijblijvend uit te proberen. Tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande tabel tref je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Lepelstraat (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Ben van der Heiden Zien & ZorgDorpsstraat 1284661 HTHalsteren
Ben van der Heiden zien, zorg en horenDorpsstraat 1504661 HTHalsteren
de Moor optiekGrote Kerkstraat 184651 BBSteenbergen nb
Govaert OptiekRaadhuisstraat 1064631 NJHoogerheide
Optiek BrabantRaadhuisstraat 54631 NAHoogerheide

Goedkope lenzen kopen in Lepelstraat?

Vergelijk tarieven en vind kortingen tot wel 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke bij jou past hangt met name af van je leefstijl, gewoontes en budget. Voor de kwaliteit van de lens is het onmisbaar dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Op basis daarvan wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gediplomeerde oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Houdt vooral rekening met draagtijd, de gevoeligheid van je ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen testen
  Vaak krijg je een probeerset mee. Je kunt ervaren wat wel en niet bij jou past. Na een week of 2 deel je jouw persoonlijke ervaringen. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt bestellen bij de optiekzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online speler als Lensonline. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar hebben wel een grotere kans op infecties. Worden vervaardigd uit silicon-hydrogel. Je kiest voor dit product om uitstekende zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de gunstige prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Voordelig: bestellen v.a. €5,75 (op maandbasis).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Daardoor is het een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • 100% maatwerk en dus altijd perfect zicht.
 • Prima levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt zo’n €190 per lensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn relatief goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Vanaf €7,00 p/maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek en vind opticiens in de regio en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een uitkomst voor iedereen die tegen dingen aanlopen als pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste voordeel is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een betaalbare keuze wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten ongeveer €28,50 (maandelijks).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of zwem je geregeld? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens jouw nachtrust zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €505 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Lepelstraat).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet wazig en onscherp, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een erkende opticien.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €20,00 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Handig wanneer je gewone maandlenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,00 (op maandbasis.
Andere mogelijkheden

Naast de meest gekozen contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het volgende lijstje bekijk je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-lepelstraat-4664

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Denk aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar je kunt ook terecht bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer discounters als Lensplaza kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de eigen merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €155 per jaar besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Bestel dan o.a. Johnson & Johnson, SofLens en Renu. Bekijk ook meer informatie over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Lepelstraat?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een online aanbieder. Vaak levert de shop de order gratis uit en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestelde artikelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Lepelstraat?
In de omgeving vinden we verschillende optiekzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogexpertkijkt naar de sterkte-afwijking en checkt het netvlies. Doorgaans is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Optiekzaken raden aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Lepelstraat in te plannen. Dit is belangrijk om te zien of alles nog bevalt en of het type lens nog optimaal is. Ook bij branderige ogen of andere oogproblemen is het aan te raden om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Dit is vaak een dekking van zo’n €125 (per 2 jaar). Let goed op: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is wat te kort door de bocht. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Draag je lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Lepelstraat. Je kunt daar terecht voor goede tips en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Indien je een abonnement wenst moet je rekenen op bedragen tussen de €5,50 – €53,00 p/maand. Voor het hele pakket betaal je circa €235 per 12 maanden, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbovenop betaal je nog zo’n €21,50 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Lepelstraat kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door de prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Bergen op Zoom.

Plaats een reactie