Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Bergen op Zoom

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Bergen op Zoom? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Mede door lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Je zult er veel baat bij hebben. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je behoud de vorm van je gezicht. Op lenzenaanbieding.nl bieden wij nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en check je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Bergen op Zoom.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, myopie, bijziendheid, hypermetropie.
 • Een lokale opticien in Bergen op Zoom voert de oogmeting uit en bekijkt de algehele conditie van de ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogexpertbepaal je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel aan te raden?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal contactlensdragers bestellen online bij webwinkels als Toplenzen. Deze online leveranciers staan bekend om het beste assortiment, veel lagere prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel check je landelijke internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Bergen op Zoom. Of klik door voor meer info over Lens informatie.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Bergen op Zoom

Zoek jij een oplossing voor een matig zicht of pijn in of rondom de ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk te onderhouden, en het is ideaal bij het sporten. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Bergen op Zoom waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je ook winkels in Hulst, Terneuzen, Sluis, Noord-Beveland en Goes.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Bergen op Zoom in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een ervaren contactlensspecialist in Bergen op Zoom. Na deze meting overleg je samen met de oogdeskundige welk model lens het beste aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na de analyse geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. Hieronder vind je winkels voor een (gratis) oogmeting in Bergen op Zoom (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
WEWE optiek @ homeScheldelaan 214615 BHBergen op Zoom
Os Optiek VanKremerstraat 134611 TPBergen op Zoom
Wijdemans OogwereldFortuinstraat 84611 NNBergen op Zoom
Bart Vervaet OptiekKerkdreef 114571 GHAxel
de schaap & falkenstein optiekPassage 54571 GGAxel

Betaalbare lenzen bestellen in Bergen op Zoom?

Vergelijk kosten en krijg kortingen van wel 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke bij jou past is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, sterkte en andere wensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet je er op letten dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een lokale oogspecialist kan je hierbij helpen. Het vinden van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt rekening gehouden met hoe vaak je ze wilt dragen, de pasvorm, en jouw dagelijks leven (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen proberen
  Over het algemeen krijg je een probeerset mee. Je kunt bekijken wat wel en niet voor je werkt. Wanneer de proefperiode is afgelopen deel je jouw persoonlijke ervaringen. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de optiek, een drogist of d.m.v. een online aanbieder als Happy Eyes Club. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Ze worden gemaakt van een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Grote pluspunten zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: al vanaf €5,00 (per 4 weken).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Daardoor is het een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Hoge levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt ongeveer €115 per lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn niet al te duur, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De voordeligste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Doorgaans €7,25 (per 4 weken).

Start met een gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, daarna gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een uitkomst voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of bepaalde allergieën.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een slimme optie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven plus minus €28,50 (maandelijks).

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of zwem je geregeld? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Je oogstand wordt gecorrigeerd als je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Je betaalt ongeveer €505 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Bergen op Zoom).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel op korte als grote afstand. Om dit product te gebruiken moet je naar een gecertificeerd opticien.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €20,50 (maandelijks).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door middel van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Ideaal als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €16,25 (per 30 dagen).
Andere keuzes

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog een aantal opties. In het schema hieronder bespreken we de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-bergen-op-zoom-4616

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Dat is ook het geval bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. Meer en meer lenzen webshops als Misterspex hanteren een kwalitatief goed alternatief voor dure merkproducten van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €200 per jaar besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Kies dan voor Alcon, EyeDefinition en Systane. Klik door voor meer informatie over Nachtlens.

Veelgestelde vragen over lenzen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Bergen op Zoom?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een van de online aanbieders. Over het algemeen levert de shop de order gratis uit en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Bergen op Zoom?
In de omgeving zijn er verschillende oogspeciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De medewerker bekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt de oogdruk en oogspierbalans. Over het algemeen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Wil je de bestelling online plaatsen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Bergen op Zoom te laten doen. Dat is essentieel om te kijken of er geen problemen zijn en of de lenssterkte nog kloppend is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het belangrijk om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met de verplichte basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Let goed op: is de premie van de polis hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is wat te kort door de bocht. Betaalbare huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan nacht- of torische lenzen. Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Bergen op Zoom. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je een abonnement afsluit zitten de standaard kosten zo tussen de €6,00 en €44,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €270 per 12 maanden, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. In aanvulling daarop betaal je per jaar circa €18,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Bergen op Zoom kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij voordelig online lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Bergen op Zoom.

 • Halsteren
 • Lepelstraat
 • Plaats een reactie