Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ooij

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Ooij? Een contactlens is gemaakt van kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Mede door lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De voordelen zijn groot. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn discreet en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze pagina bekijk je belangrijke info over de verschillende soorten lenzen en check je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Ooij.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, hypermetropie, bijziendheid, verziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in Ooij beschikt over apparatuur voor een oogmeting en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de vakman kijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal consumenten laten hun bestelling bezorgen door webwinkels als Toplenzen. Deze online aanbieders verkopen het beste assortiment, de laagste prijs en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onderstaande lijst bekijk je erkende online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Ooij. Zie ook onze pagina over Lenzen leveranciers.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Ooij

Heb je last van een verminderd zicht of snel vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de bijgaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Ooij waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina doorzoek je ook speciaalzaken in Persingen, Ubbergen, Millingen aan de Rijn, Heilig Landstichting en Groesbeek.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Ooij in september 2023

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Ooij. Op basis daarvan bekijk je samen met de oogspecialist welke contactlens aansluit op jouw situatie en leefstijl. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Is dit precies wat je zocht? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In het onderstaande overzicht tref je locaties voor een (gratis) oogmeting in Ooij (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Opticien LaVér OptiekSchellingshof 56573 DKBeek-Ubbergen
Peters Brilmode VOFHeerbaan 836566 EEMillingen aan de Rijn
Optiek/Hoortoestellen GroesbeekDorpsstraat 146562 ABGroesbeek
DarlyOude Nonnendaalseweg 32/A6542 WVNijmegen
Iris OptiekMeijhorst 70236537 EPNijmegen

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Ooij?

Vergelijk webshops en bespaar tot wel 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt af vanje leefstijl, je hobbies en financiën. Bij het uitzoeken van lenzen is het belangrijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gediplomeerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  Het onderzoek richt zich op je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt gekeken naar hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw dagelijks leven (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Probeer lenzen uit
  Over het algemeen kun je aanspraak maken op een probeerset. Zo kan je een of meerdere types uitproberen. Na een aantal weken wordt alles geëvalueerd. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt bestellen bij de brillenwinkel, een drogisterij of d.m.v. een online aanbieder als Sightful. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Deze artikelen bestaan uit o.a. zacht polymeer (kunststof). Grote pluspunten zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en gunstige tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €7,85 (op maandbasis).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Het is dus een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Perfecte levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt zo’n €190 per lens.

Maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten goed zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Vanaf €6,45 (per 30 dagen).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een uitkomst voor mensen die helaas te kampen hebben met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Een leuk pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede suggestie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen ongeveer €29,50 (op maandbasis.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd en zit je veel achter de computer? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen als je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €500 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Ooij).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het wil zeggen dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een deskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt +/- €27,50 (per 4 weken).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Handig wanneer je gewone lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €18,50 (per 4 weken).
Andere keuzes

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het volgende lijstje tref je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-ooij-6576

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Zoals Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deTrekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. Verschillende specialisten als Toplenzen verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Zo kan je tot wel €240 p/jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Air Optix, EyeDefinition en Regard. Op deze site lees je ook meer over Nachtlens.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Ooij?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een van de online aanbieders. Over het algemeen is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Ooij?
In deze regio zitten diverse opticiens waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogdeskundige neemt de sterkte op en controleert het gezichtsvermogen. In de basis hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je lenzen online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken de contactlenscontrole inplannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Speciaalzaken raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Ooij op je planning te zetten. Dit raden ze aan om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een troebel zicht is het goed een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Gelderland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €75 (per 2 jaar). Advies: is de premie van de polis hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Goedkope huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je lenzen met cilinder of nachtlenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Ooij. Je krijgt daar deskundig advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Hoe duur zijn lenzen?
Op het moment dat je een abonnement neemt liggen de kosten tussen de €7,25 – €42,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €270 op jaarbasis, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. In aanvulling daarop betaal je jaarlijks circa €18,00 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Ooij kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens de voordeligste lenzen online bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Berg en Dal.

Plaats een reactie