Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Zeijerveld

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Zeijerveld? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Met behulp van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Het gemak is enorm. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt geen last van een beslagen bril. Op dit portaal vind je handige info over de verschillende soorten lenzen en verstrekken we een lijst met we drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Zeijerveld.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals myopie, presbyopie, bijziendheid, verziendheid, hypermetropie.
 • Een erkende opticien in Zeijerveld kan een oogmeting uitvoeren en kijkt naar het netvlies en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met de contactlensspecialist vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van specialisten als 123Lens. Deze webwinkels hebben een uitstekend aanbod, lagere tarieven en een scherp geprijsd huismerk. In onderstaande lijst vergelijk je de beste internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Zeijerveld. Lees ook meer informatie over Gratis lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Zeijerveld

Zoek jij een oplossing voor wazig zien of pijn in of rondom de ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onopvallend, gevoelloos, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In deze tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Zeijerveld waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina tref je ook winkels in Zeijerveen, Ter Aard, Rhee, Taarlo en Zeegse.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Zeijerveld in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Zeijerveld. Na deze oogtest bekijk je met de optometrist welk type contactlens geschikt zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na dit gesprek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken hoe het bevalt. Tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande lijst verstrekken we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Zeijerveld (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
GlascrewHandelsweg 149482 WETynaarlo
Slot OptiekWesterstraat 29481 CBVries
Ouwerkerk OptiekStationsweg 559471 GLZuidlaren
Optiek Raymon voorheen John van Baal optiekTelefoonstraat 629471 EPZuidlaren
Optiek VisieStationsstraat 159461 GPGieten

Lenzen kopen en laten bezorgen in Zeijerveld?

Vergelijk webshops en bespaar tot maar liefst 33%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke soort jij moet dragen hangt af vanjouw dagelijks leven, sterkte en andere wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het noodzakelijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Op basis daarvan vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een lokale oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Je moet rekening houden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van het netvlies, en jouw dagelijks leven (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen proberen
  Over het algemeen krijg je een probeerset mee. Je kunt eerst kijken hoe het bevalt. Na de proefperiode kom je terug voor controle. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij de brillenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een internet aanbieder zoals Lentiamo. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Het product bevat bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om perfecte zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en gunstige tarieven. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €6,00 per maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit harder kunststof. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Hierom is dat een ecologische en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Persoonlijk aangemeten en zijn betrouwbaar.
 • Goede levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt zo’n €195 per contactlens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn relatief goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn er in alle soorten en maten. Financieel gezien de gunstigste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook te bestellen als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Doorgaans €7,60 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens bij jou in de buurt en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, daarna gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Voordelige keuze als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen +/- €27,25 (per 4 weken).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen en zit je veel achter de computer? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens je slaap zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • De kosten zijn ongeveer €480 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Zeijerveld).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een ervaren specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar enigszins ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €24,00 per maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,25 (maandelijks).
Andere mogelijkheden

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht tref je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-zeijerveld-9491

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Bijvoorbeeld iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar je kunt ook terecht bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels van grote fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende webwinkels als Alensa werken met hun eigen alternatief voor het dure huismerk van opticienketens met een interessant prijskaartje. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €305 korting verkrijgen (op jaarbasis). Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Johnson & Johnson, Ultra en Opti-Free. Bekijk ook meer informatie over Goedkoopste lenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Zeijerveld?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online specialist. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Zeijerveld?
In de omgeving zitten allerlei speciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogdeskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt het gezichtsvermogen. Over het algemeen is de oogtest inbegrepen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Zeijerveld te laten doen. Dat is nodig om te zien of alles nog bevalt en of de lenssterkte nog goed is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het verstandig om even te bellen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Dit is vaak een dekking van zo’n €125 (per 2 jaar). Advies: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan wat je moet betalen aan de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden meestal ook gewoon gemaakt door Cooper Vision. Zoek je informatie over nacht- of torische lenzen. Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Zeijerveld. Deze medewerkers geven goede adviezen en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Indien je een abonnement aanvraagt zitten de standaard kosten zo tussen de €6,75 tot €48,00 (per 30 dagen). Alles bij elkaar betaal je zo’n €260 voor een jaar, bij normale maand of daglenzen. In aanvulling daarop moet je nog rekenen op zo’n €18,00 aan contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Zeijerveld kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je via internet goedkope lenzen kopen door de prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Assen.

Plaats een reactie