Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Beemte Broekland

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Beemte Broekland? Een contactlens is gemaakt van kunststof ter vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Met behulp van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Er zijn veel pluspunten. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je houd je eigen natuurlijke look. Op dit portaal kan je aan de slag met aanvullende informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Beemte Broekland.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen als hypermetropie, presbyopie, bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een betrouwbare opticien in Beemte Broekland heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en analyseert de oogdruk en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de contactlensspecialist besluit je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel aan te raden?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de Nederlanders laten hun bestelling bezorgen door discounters als LensExpress. Deze 100% online aanbieders bieden een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In deze lijst hieronder check je erkende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Beemte Broekland. Lees ook meer informatie over Lenzen indoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Beemte Broekland

Heb je te maken met een matig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, praktisch, en het is ideaal bij het sporten. In de bijgaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de regio Beemte Broekland waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal vind je ook optieken in Gelselaar, Haarlo, Borculo, Mariënvelde en Ruurlo.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Beemte Broekland in september 2023

Als je contactlenzen wilt gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Beemte Broekland. Na de meting bekijk je samen met de opticien welke lens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om het gratis te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de tabel hieronder tref je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Beemte Broekland (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Davelaar Oogtechnisch CentrumDeventerstraat 1487321 CEApeldoorn
Raad OptiekKoninginnelaan 101/A7315 BPApeldoorn
Beau OpticalSchaapweg 37312 ANApeldoorn
Sandmann OptiekHoofdstraat 1087311 KJApeldoorn
Inzicht HorenAsselsestraat 827311 EPApeldoorn

Online goedkope lenzen kopen in Beemte Broekland?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot maar liefst 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke soort jij moet dragen wordt onderzocht middels je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij het uitzoeken van lenzen moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door deze eigenschap voorrang te geven wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een lokale oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt rekening gehouden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en jouw dagelijks leven (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Test de lenzen
  Meestal krijg je een probeerset mee. Zo kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je los kopen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een internet aanbieder zoals Drogisterij.net. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Fabrikanten gebruiken hiervoor bio-compatible materiaal. Je profiteert van hoge zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en goedkopere prijzen. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Voordelig: al vanaf €7,35 (per 4 weken).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daardoor is het een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Perfecte levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €180 per contactlens.

Maandlenzen: informatie en tips

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, hebben een hoog draagcomfort en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een goedkope optie op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Tevens als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Gemiddeld €7,00 (maandelijks).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek opticiens in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor iedereen die tegen dingen aanlopen als droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of bepaalde allergieën.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een betaalbare keuze wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven ongeveer €27,75 per maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Snel last van droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je de ogen dicht hebt voor een scherpe blik voor overdag. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €505 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Beemte Broekland).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een zogeheten cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet onscherp, zowel in de verte als dichtbij. Laat je altijd informeren door een gecertificeerd opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €25,00 (per 4 weken).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Middels multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Handig wanneer je normale zachte lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,50 (op maandbasis.
Andere opties

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. Hieronder bieden wij een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-beemte-broekland-7323

Besparen met huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Je kunt dan denken aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels van grote fabrikanten als Alcon maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende aanbieders zoals 123Lens bieden een gelijkwaardig alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die extra voordelig zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €145 (op jaarbasis) besparen. Liever toch een A-merk? Bestel dan o.a. Biofinity, EasySept en Boston. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen abonnement.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Beemte Broekland?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzen webshop. Steeds vaker is de levering aan huis gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Beemte Broekland?
In deze gemeente werken er tal van oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogspecialist neemt de sterkte op en onderzoekt de oogdruk en oogspierbalans. Bij de meeste opticiens is deze oogtest gratis. Ga je online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Opticiens bevelen aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Beemte Broekland te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog juist is. Ook bij pijnlijke ogen of een terugkerende hoofdpijn is het belangrijk om even te bellen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €150 (per 2 jaar). Tip: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de factuur van de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. Voordelige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar nacht- of torische lenzen. Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Beemte Broekland. Deze medewerkers geven goede adviezen ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Hoe duur zijn lenzen?
Indien je een abonnement afsluit betaal je vaak tussen de €10,00 tot €53,00 per maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €235 (op jaarbasis), met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Ook betaal je per jaar circa €18,00 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Beemte Broekland kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen scoren door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Apeldoorn.

Plaats een reactie