Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hank

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Hank? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje ter vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Met behulp van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Er zijn veel pluspunten. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze site bieden wij nuttige info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Hank.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als bijziendheid, presbyopie, verziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een erkende opticien in Hank zal een oogmeting doen en ontdekt de oogdruk en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met deze oogspecialist kies je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb je de resultaten van een oogtest en een fijne lens gevonden? Een groeiend aantal lenzendragers kiezen voor het gemak van aanbieders zoals Drogisterij.net. Deze online leveranciers staan bekend om een uitstekend aanbod, de laagste prijs en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Met behulp van onze vergelijker doorzoek je landelijke internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Hank. Lees ook meer informatie over Optiekzaken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Hank

Ondervind je hinder van een wazig zicht of snel vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, handig in gebruik, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de volgende tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Hank waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je ook oogspecialisten in Dussen, Babyloniënbroek, Meeuwen, Drongelen en Eethen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Hank in juni 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Hank. Na de meting beoordeel je samen met de opticien welke contactlens aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na het onderzoek neem jij het proefsetje in ontvangst om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de tabel hieronder verstrekken we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Hank (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
David van HeldenMaasdijk 924264 ANVeen
Krans Optiek BVEsdoornlaan 244254 AVSleeuwijk
Brilservice Van BambostHoogstraat 704251 CNWerkendam
De Opticien Ten VoordeGorinchemsestraat 24231 BHMeerkerk
OOGDALEMDe Linie 264208 DEGorinchem

Betaalbare lenzen bestellen in Hank?

Vergelijk aanbieders en bestel met kortingen oplopend tot 21%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou wordt duidelijk als we kijken naar je levensstijl, gebruikerswensen en budget. Voor een prettige pasvorm van de lens is het belangrijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gespecialiseerde oogspecialist adviseert je hier verder over. De zoektocht naar de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt gekeken naar draagtijd, het draagcomfort, en jouw dagelijks leven (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen proberen
  Normaal kan je vragen naar een probeerset. Je mag verschillende soorten gratis proberen. Na de proefperiode nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een webshop als ContactlensOnline. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zitten comfortabel maar drogen iets sneller uit. Ze worden gemaakt van zacht polymeer (kunststof). Je kiest voor dit product om hoge zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €7,40 (maandelijks).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Dit maakt het een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Optimale levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten liggen zo rond de €140 voor één lens.

Maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn goedkoop, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook te bestellen als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Gemiddeld €6,45 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Past goed bij mensen die last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een goede optie wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven ongeveer €29,50 (op maandbasis.

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? Of kan je niet wennen aan de lenzen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €500 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Hank).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij ogen met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Laat je altijd informeren door een goede oogspecialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten liggen op circa €25,50 (per 30 dagen).

Tips en info over multifocale lenzen

Met multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €19,25 (maandelijks).
Alternatieven

Buiten de hiervoor genoemde opties beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In de volgende opsomming bekijk je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-hank-4273

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Veel lenzenshops als Alensa werken met hun eigen alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Hiermee kan je zo €125 korting krijgen per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Air Optix, Clariti en Boston. Op deze site lees je ook meer over Weeklens.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Hank?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online aanbieder. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is deze bezorging gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestelde artikelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Hank?
In de omgeving heb je de keuze uit verschillende oogspecialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogdeskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar de algehele gezondheid van je ogen. In veel gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Hank op je planning te zetten. Het is noodzakelijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de lenssterkte nog juist is. Ook bij snel vermoeide ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
In de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €50 per jaar. Advies: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de factuur van de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Hank. Je krijgt daar deskundig advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat kosten lenzen?
Zodra een abonnement neemt betaal jij doorgaans tussen de €9,75 en €55,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €295 per jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Bovendien moet je nog rekenen op zo’n €19,50 aan contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Hank kun jij je goed laten voorlichten. Vervolgens kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door online prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Altena.

Plaats een reactie