Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Eethen

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Eethen? Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Mede door lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Je zult er veel baat bij hebben. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en je hebt een breder gezichtsveld. Op dit portaal vind je uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen en vind je adresgegevens van drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Eethen.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als bijziendheid, verziendheid, hypermetropie, myopie, presbyopie.
 • Een plaatselijke opticien in Eethen biedt de optie voor een oogmeting en achterhaald het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de contactlensspecialist bepaal je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, waar moet ik op letten?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een lens gevonden die bij jou past? Een groot deel van de contactlensdragers kiezen voor het assortiment van aanbieders zoals Toplenzen. Deze internet oogexperts beschikken over een aanbod met zowel A-merken als B-merken, aantrekkelijke prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In onze onderstaande vergelijkingstabel informeren we je over populaire internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Eethen. Of klik door voor meer info over Goede lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Eethen

Heb je te maken met een beperkt gezichtsveld of een pijnlijke nek / hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en zijn heel geschikt voor het sporten. In het onderstaande overzicht doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Eethen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker vind je ook opticiens in Genderen, Veen, Wijk en Aalburg, Nieuwendijk en Sleeuwijk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Eethen in juni 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een vakkundige contactlensspecialist in Eethen. Bij de volgende stap bespreek je met de oogdeskundige welke soort lens aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na het onderzoek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het gratis te proberen. Is dit precies wat je zocht? Meestal kan je ze direct meekrijgen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande tabel vind je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Eethen (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
David van HeldenMaasdijk 924264 ANVeen
Krans Optiek BVEsdoornlaan 244254 AVSleeuwijk
Brilservice Van BambostHoogstraat 704251 CNWerkendam
De Opticien Ten VoordeGorinchemsestraat 24231 BHMeerkerk
OOGDALEMDe Linie 264208 DEGorinchem

Online goedkope lenzen kopen in Eethen?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot maar liefst 40%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke bij jou past wordt duidelijk als we kijken naar jouw dagelijks leven, je hobbies en financiën. Voor een goede werking van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door daar rekening mee te houden voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een lokale oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar de algehele ooggezondheid en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Veel factoren spelen een rol: wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen uitproberen
  Vaak zul je een probeerset ontvangen. Zodoende kan je een of meerdere types uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen kom je terug voor een controle-afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt alle benodigdheden kopen bij de opticien, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online specialist als Sightful. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Ze worden gefabriceerd met bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de goedkope tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Zeer comfortabel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €7,45 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Om die reden is het een ecologische en goedkope optie. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Worden op maat gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Hoge levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten liggen zo rond de €150 per lensje.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn dun, hebben een hoog draagcomfort en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een goedkope optie voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Doorgaans €6,20 (maandelijks).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een goed product voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerd en/of rode ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een goede optie wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten plus minus €27,00 (op maandbasis.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of heb je last van hooikoorts? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Je ogen worden gecorrigeerd als je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €505 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Eethen).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een expert.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €22,00 (op maandbasis.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

D.m.v. multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het biedt uitkomst als je gewone lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €15,00 per maand.
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben bieden we nog enkele alternatieven. Hieronder lees je meer over verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-eethen-4266

Via internet huismerk lenzen bestellen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon maar dan met hun eigen merk erop. De meeste lenzenshops als 123Lens bieden een gelijkwaardig alternatief voor de dure merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €265 per jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Populaire opties zijn onder andere Air Optix, Ultra en Aosept. Op deze website lees je ook alles over Optiekzaken.

FAQ – Veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Eethen?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een van de online aanbieders. Vaak wordt de bestelling gratis geleverd en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestelde artikelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Eethen?
In deze buurt kan je kiezen uit tal van brillen- en lenzenwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De opticien neemt de sterkte per oog op en kijkt verder naar de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. In de meeste gevallen is deze oogtest gratis. Wil je lenzen online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Opticiens raden aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Eethen in te plannen. Dit raden ze aan om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de aangeraden lens nog juist is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het slim om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Deze polissen bieden vaak €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Goed opletten: is deze aanvullende dekking duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Alcon. Heb je interesse in lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Eethen. Zij geven het beste advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Hoe duur zijn lenzen?
Zodra een abonnement wenst moet je rekenen op bedragen tussen de €9,75 tot €47,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €270 voor 1 jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbovenop heb je de kosten van zo’n €19,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Eethen krijg je betrouwbare tips en adviezen. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Altena.

Plaats een reactie