Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Meeuwen

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Meeuwen? Een contactlens is een slim stukje kunststof en plaats je op je oog. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door lenzen te gebruiken kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Het gemak is enorm. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze website lees je nuttige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Meeuwen.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen als myopie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, hypermetropie.
 • Een plaatselijke opticien in Meeuwen biedt de optie voor een oogmeting en checkt de algehele gezondheid van je ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Samen met de contactlensspecialist onderzoek je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb jij jouw voorschrift in handen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Meer en meer Nederlanders mensen kiezen voor het gemak van webshops als Toplenzen. Deze online shops staan bekend om een veelzijdig aanbod, gunstige prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In de volgende tabel check je toonaangevende online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Meeuwen. Lees ook meer informatie over Verzekering voor brillen en lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Meeuwen

Sta je ook elke dag op met een wazig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de bijgaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Meeuwen waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal tref je ook winkels in Drongelen, Eethen, Genderen, Veen en Wijk en Aalburg.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Meeuwen in juli 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan laat je eerst een oogtest doen door een ervaren contactlensspecialist in Meeuwen. Hierop volgend bespreek je met de oogspecialist welk model lens geschikt is voor jouw leefstijl en wensen. Na het onderzoek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben jij enthousiast geworden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de bijgaande tabel vind je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Meeuwen (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
David van HeldenMaasdijk 924264 ANVeen
Krans Optiek BVEsdoornlaan 244254 AVSleeuwijk
Brilservice Van BambostHoogstraat 704251 CNWerkendam
De Opticien Ten VoordeGorinchemsestraat 24231 BHMeerkerk
OOGDALEMDe Linie 264208 DEGorinchem

Online goedkope lenzen kopen in Meeuwen?

Vergelijk winkels en krijg kortingen van wel 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk model aangeraden wordt hangt vooral af van jou dagelijks ritme, gebruikerswensen en budget. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet er gelet worden op het feit dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Daarmee wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een plaatselijke oogspecialist kan je hierbij helpen. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Houdt vooral rekening met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van je ogen, en jouw leefstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Test de lenzen
  Meestal geeft de opticien een probeerset mee. Op deze manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen kom je terug voor een controle-afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of d.m.v. een online speler als Happy Eyes Club. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben wel een grotere kans op infecties. Fabrikanten gebruiken hiervoor silicon-hydrogel. Je kiest voor dit product om uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en lage prijzen. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €7,25 (per 4 weken).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Hierom is dat een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Volledig maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Lange levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €140 voor één lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbare keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Vanaf €5,05 (per 30 dagen).

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de regio en start met een oogonderzoek.

Tips & tricks over daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, ‘s avonds gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Ideaal voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een extreme leefstijl.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven plus minus €25,25 (op maandbasis.

Nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kun je nachtlenzen proberen. Dit type corrigeert jouw ogen terwijl je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €520 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Meeuwen).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Laat je altijd informeren door een deskundige.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Reken op kosten van ongeveer €28,00 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Handig wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €17,75 (per 4 weken).
Andere types

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er nog veel meer keuze. In het schema hieronder check je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-meeuwen-4268

Besparen met huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Denk aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Je kunt ook voordelig kopen bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Veel specialisten als Drogisterij.net bieden een gelijkwaardig alternatief voor de dure merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €240 (op jaarbasis) besparen. Bestel je liever een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Air Optix, EyeDefinition en Ote. Op deze website lees je ook alles over Type lenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Meeuwen?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Boven een bepaald bedrag is de levering aan huis gratis en zijn er geen bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Meeuwen?
In deze streek zitten voldoende optiekzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De medewerker bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt naar de actuele gezondheid van de ogen. Bij veel winkels is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Oogspecialisten raden aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Meeuwen te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of alles nog bevalt en of de lenssterkte nog correct is. Ook bij branderige ogen of een troebel zicht wordt het aanbevolen om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je hebt dan mogelijk recht op €100 per 2 jaar. Tip: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is wat te kort door de bocht. De gunstige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Heb je interesse in lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Meeuwen. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Wanneer je voor een abonnement kiest betaal je tussen de €8,25 tot €59,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €245 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. Daarbij moet je nog rekenen op zo’n €18,00 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Meeuwen kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Altena.

Plaats een reactie