Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Boelenslaan

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Boelenslaan? Een contactlens is een plastic lensjedie je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op dit portaal bieden wij handige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we shops en opticiens die lenzen bezorgen in Boelenslaan.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen als verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, hypermetropie, bijziendheid.
 • Een erkende opticien in Boelenslaan voert de oogmeting uit en achterhaald de oogdruk en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de deskundige kijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een grote groep contactlensdragers laten hun bestelling bezorgen door webshops als Misterspex. Deze online shops bieden een groots en divers assortiment, aantrekkelijke prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In onderstaande lijst bieden wij de populaire online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Boelenslaan. Lees hier ook alles over Voordeligste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Boelenslaan

Sta je ook elke dag op met een beperkt gezichtsveld of snel vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, handig in gebruik, en het is ideaal bij het sporten. In de onderstaande lijst bekijk je winkels en drogisterijen in en rondom Boelenslaan waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook brillenwinkels in Surhuisterveen, Houtigehage, Drachtstercompagnie, Rottevalle en De Tike.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Boelenslaan in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Boelenslaan. Na deze meting bekijk je met de oogdeskundige welke soort lens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de tabel hieronder vergelijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Boelenslaan (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Werkman BrillenDe Kolk 179231 CTSurhuisterveen
Opticien Geert OptiekEems 229204 JXDrachten
Anton en Gerjan BrillenMoleneind NZ 109203 ZPDrachten
Smit Optiek DrachtenNoorderbuurt 319203 ALDrachten
Bangma OptiekNoorderbuurt 119203 AKDrachten

Voordelige lenzen kopen in Boelenslaan?

Vergelijk tarieven en bestel met kortingen oplopend tot 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welk model aangeraden wordt is afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, gebruikerswensen en budget. Bij lenzen is het onmisbaar dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door hierop te letten heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een plaatselijke oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. De beste contactlenzen uitzoeken bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  De opticien controleert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Je moet rekening houden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw leefstijl (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen proberen
  Doorgaans geeft de opticien een probeerset mee. Zo kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Als je ze een aantal weken gedragen hebt kom je terug voor controle. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je kopen bij de optiek, een drogist of bij een online webwinkel als ContactlensOnline. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Het product bevat een speciale zachte kunststof. Je kiest voor dit product om perfecte zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de beperkte kosten. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Zeer flexibel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €7,90 (op maandbasis).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit PMMA. De levensduur is er hoog. Dit maakt het een ecologische en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Worden op maat gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Perfecte levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €140 voor één lens.

Maandlenzen: informatie en tips

Het zijn altijd zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn goedkoop, hebben een hoog draagcomfort en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een goedkope optie als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Gemiddeld €6,15 (per 30 dagen).

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Ideaal voor mensen die helaas te kampen hebben met droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een aanrader wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Prijzen +/- €29,00 p/maand.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen als je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Je betaalt ongeveer €530 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Boelenslaan).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een cilinderafwijking aan de ogen. We spreken dan van astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je hebt troebel zicht, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een ervaren specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €21,00 per maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Middels multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €15,00 (maandelijks).
Andere soorten

Naast de populaire contactlenzen heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht lees je meer over de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-boelenslaan-9233

Via internet huismerk lenzen bestellen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. Het grootste deel van de lenzenshops als Lowlens verkopen een uitstekend alternatief voor de dure merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €315 (op jaarbasis) besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Johnson & Johnson, SofLens en Systane. Je kunt hier ook meer lezen over Drogister.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Boelenslaan?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Boven een bepaald bedrag is de bezorgservice kosteloos en kost het bezorgen dus geen geld. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Boelenslaan?
In deze buurt kan je kiezen uit tal van opticiens waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogspecialist doet een oogtest voor de sterkte en checkt de algehele conditie van de ogen. In de basis is een eerste oogtest kosteloos. Ga je online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Oogspecialisten vragen om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Boelenslaan te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog juist is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Uit de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 korting op een bril of lenzen. Belangrijk: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. Betaalbare huismerken van webshops en drogisten voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Draag je sferische of torische lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Boelenslaan. Deze medewerkers geven goede adviezen en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Indien je een abonnement neemt liggen de kosten tussen de €8,25 – €42,00 p/maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €285 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). Bovendien komt nog een kostenpost van zo’n €22,00 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Boelenslaan krijg je betrouwbare tips en adviezen. Je kunt vervolgens vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Achtkarspelen.

Plaats een reactie