Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Eext

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Eext? Een contactlens is een optisch hulpmiddel ter vervanging van een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door gebruik te maken van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), visueel zijn ze niet op te merken en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze site bekijk je aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Eext.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als hypermetropie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, myopie.
 • Een lokale opticien in Eext zal een oogmeting doen en ontdekt het gezichtsvermogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Samen met de medewerker vergelijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een lens gevonden die bij jou past? Een groot deel van de lenzendragers gebruiken artikelen van discounters als Sightful. Deze online specialisten hebben een gevarieerd aanbod, veel lagere prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Door middel van onze vergelijker informeren we je over professionele online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Eext. Zie ook onze pagina over Lenzen leveranciers.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Eext

Heb je last van een wazig zicht of pijn in of rondom de ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, erg praktisch, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In het overzicht hieronder tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Eext waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website bekijk je ook oogzorgwinkels in Gasselte, Gieten, Balloërveld, Balloo en Deurze.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Eext in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een erkende contactlensspecialist in Eext. Hierna bespreek je samen met de optometrist welk type lens het beste aansluit op jouw situatie en leefstijl. Na de oogopname krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de bijgaande tabel geven we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Eext (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek VisieStationsstraat 159461 GPGieten
OptiekTentGrolloerstraat 4/A9451 KBRolde
Optiek Albert SchuitemaDe Noesten 289431 TCWesterbork
Heikoop OptiekVeenhoopsweg 442169422 ABSmilde
Contactlenspraktijk BeilenBrunstingerveld 29411 VJBeilen

Voordelige lenzen kopen in Eext?

Vergelijk kosten en bespaar tot wel 33%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welk model aangeraden wordt hangt af vanjouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het van belang dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Daarmee voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een lokale oogspecialist biedt hiervoor advies. De beste contactlenzen uitzoeken doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert de actuele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Houdt vooral rekening met hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen proberen
  Vaak zul je een probeerset ontvangen. Je mag een of meerdere types uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen bespreek je samen de resultaten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of via een online webwinkel als Lensonline. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar vergen wel wat meer onderhoud. Worden vervaardigd uit silicon-hydrogel. Je kiest voor dit product om perfecte zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de beperkte kosten. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €7,05 (per 4 weken).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Hierom is dat een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Volledig maatwerk en dus altijd perfect zicht.
 • Perfecte levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Ze zijn er al vanaf €195 voor één lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Vanaf €6,35 per maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in jouw omgeving en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Ideaal voor mensen die last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Voordelige keuze als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven plus minus €27,00 (per 4 weken).

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of zwem je geregeld? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €505 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Eext).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een zogeheten cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit komt doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel dichtbij als in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een deskundige.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €30,00 (per 30 dagen).

Tips en info over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,75 p/maand.
Andere types

Naast de meest gekozen contactlenzen is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming bespreken we de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-eext-9463

Besparen met huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Dit is ook zo bij winkels als Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogeheten white labels die worden ontwikkeld door o.a. Alcon echter dan met een custom merknaam. Verschillende webshops als Vision Direct bieden een gelijkwaardig alternatief voor de huismerken van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €190 korting verkrijgen (op jaarbasis). Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Acuvue, Blink en Ote. Op deze website lees je ook alles over Nachtlens.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Eext?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een lokale opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Vaak is deze bezorging gratis en betaal je geen verzendkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Eext?
In deze streek werken er diverse speciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogspecialist neemt de sterkte op en kijkt verder naar de samenwerking tussen je ogen. In de basis hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Van plan om ze online te bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Speciaalzaken raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Eext in te plannen. Dat is nodig om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij pijnlijke ogen of een troebel zicht is het verstandig om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met de verplichte basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Belangrijk: is de uitgebreide polis duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De gunstige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Heb je interesse in multifocale of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Eext. Deze medewerkers geven goede adviezen en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €8,75 tot €44,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €255 voor 1 jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Bovendien komt nog een kostenpost van zo’n €17,00 voor de contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Eext krijg je betrouwbare tips en adviezen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Aa en Hunze.

Plaats een reactie