Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Balloo

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Balloo? Een contactlens is gemaakt van kunststof en dient als vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Dankzij lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De voordelen zijn groot. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze site bekijk je nuttige info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je de gegevens van drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Balloo.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, hypermetropie, presbyopie.
 • Een opgeleide opticien in Balloo kan een oogmeting uitvoeren en bekijkt het gezichtsvermogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met deze vakman bepaal je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en wensen.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb je de resultaten van een oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Steeds meer dragers van lenzen kiezen voor het assortiment van lenzenshops als ContactlensOnline. Deze webwinkels bieden een gevarieerd aanbod, de laagste prijs en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In de vergelijker hieronder bekijk je de beste online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Balloo. Bekijk ook onze informatie over Goede lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Balloo

Ondervind je hinder van een wazig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet waarneembaar, ongevoelig, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de volgende tabel vind je winkels en drogisterijen in de regio Balloo waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site bekijk je ook speciaalzaken in Deurze, Eleveld, Geelbroek, Ekehaar en Eldersloo.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Balloo in mei 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Balloo. Na deze oogtest overleg je samen met de medewerker welke soort lens aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na dit gesprek bieden ze doorgaans een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt ze dan direct bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In deze tabel vind je locaties voor een (gratis) oogmeting in Balloo (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
OptiekTentGrolloerstraat 4/A9451 KBRolde
Optiek Albert SchuitemaDe Noesten 289431 TCWesterbork
Heikoop OptiekVeenhoopsweg 442169422 ABSmilde
Contactlenspraktijk BeilenBrunstingerveld 29411 VJBeilen
Maarten FieretDe Woert 149411 LZBeilen

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Balloo?

Vergelijk webshops en bespaar tot maar liefst 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke soort jij moet dragen wordt onderzocht middels jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor de kwaliteit van de lens moet je er op letten dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door hierop te letten vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gespecialiseerde oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Houdt vooral rekening met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de pasvorm, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Test de lenzen
  Normaal geeft de opticien een probeerset mee. Op deze manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Wanneer de proefperiode is afgelopen kom je terug voor controle. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je kopen bij de optiek, een drogist of d.m.v. een online webwinkel als 123Lens. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Deze artikelen bestaan uit o.a. silicon-hydrogel. Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de beperkte kosten. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €7,95 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit PMMA. De levensduur is er hoog. Het is dus een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus altijd perfect zicht.
 • Perfecte levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €115 per lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn niet al te duur, zuurstofdoorlatend en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbare keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te bestellen vanaf €5,15 (op maandbasis.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de buurt en start met een oogonderzoek.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die helaas te kampen hebben met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een betaalbare keuze wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven ongeveer €27,50 (op maandbasis.

Nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of zwem je geregeld? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €450 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Balloo).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een zogeheten cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit komt doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een expert.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer een ovale vorm).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €24,50 p/maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door het dragen van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Perfect als je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €18,50 (op maandbasis.
Andere mogelijkheden

Naast de populaire contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het volgende lijstje lees je meer over de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-balloo-9458

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Denk aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dit is ook zo bij winkels als Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Ze maken deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Steeds meer webwinkels als ContactlensOnline beschikken ook over interessante alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €285 p/jaar besparen. Liever toch een A-merk? Bestel dan o.a. Proclear, Clariti en Systane. Op deze website lees je ook alles over Optiekzaken.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Balloo?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online specialist. Steeds vaker is de bezorgservice kosteloos en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestelde artikelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Balloo?
In de omgeving heb je de keuze uit genoeg oogwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De specialist meet nauwkeurig de sterkte op en controleert de actuele gezondheid van de ogen. In de meeste gevallen is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken bevelen aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Balloo te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of het type lens nog kloppend is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het verstandig om even langs te komen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 (per 2 jaar). Let goed op: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je varifocale of multifocale lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Balloo. De metingen daar zijn betrouwbaar en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €8,25 en €58,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €295 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Bovendien betaal je jaarlijks circa €21,50 voor de contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Balloo kan je een voorschrift laten opstellen. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Aa en Hunze.

Plaats een reactie