Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Leusden

Wil jij goedkope lenzen kopen in Leusden? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en dient als vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door gebruik te maken van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn onzichtbaar voor anderen en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze pagina bieden wij meer informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van shops en opticiens die lenzen bezorgen in Leusden.

  • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
  • Een uitkomst bij oogproblemen zoals verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, hypermetropie, presbyopie.
  • Een gespecialiseerde opticien in Leusden kan een oogmeting uitvoeren en bekijkt de oogdruk en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
  • Met deze vakman besluit je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl.
  • Weet jij per oog al de sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een lens gevonden die bij jou past? Meer en meer Nederlanders mensen gebruiken artikelen van lenzenshops als ContactlensOnline. Deze webwinkels hebben een aanbod met zowel A-merken als B-merken, opvallend lage prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In onze onderstaande vergelijkingstabel vind je de deskundige online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Leusden. Bekijk ook onze informatie over Multifocale lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Leusden

Heb je last van een matig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet zichtbaar, duurzaam, en ze passen perfect op het oog. In deze tabel vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Leusden waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website zoek je ook oogspecialisten in Amersfoort, Barneveld, Soest, Eemnes en Bunschoten.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Leusden in april 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een contactlensspecialist in Leusden. Als de analyse klaar is vergelijk je samen met de medewerker welke contactlens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na dit gesprek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In het overzicht hieronder bieden wij adressen voor een (gratis) oogmeting in Leusden (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek LeusdenDe Biezenkamp 1623831 JALeusden
Baas Optiek Leusdent Plein 34/363831 CRLeusden
S.J.A. van der Vliet Eye Wish OpticiensLeeghwater 123825 MRAmersfoort
Ferron OptiekZonnewijzer 83824 EEAmersfoort
Opticlaer OpticiensEmiclaerhof 3703823 EVAmersfoort

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Leusden?

Vergelijk aanbiedingen en bespaar tot maar liefst 28%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt af vanjou dagelijks ritme, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het selecteren van de juiste lens is het belangrijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door hierop te letten vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een plaatselijke oogspecialist kan je hierbij helpen. Het vinden van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

  1. Oogtest
    Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele ooggezondheid en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
  2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
    Er wordt rekening gehouden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe intensief je leeft (of je sport of achter een scherm werkt).
  3. Probeer lenzen uit
    Standaard zul je een probeerset ontvangen. Je mag ervaren wat wel en niet bij jou past. Na een aantal weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
  4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
    Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterijketen of d.m.v. een online aanbieder als Drogisterij.net. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Deze artikelen bestaan uit o.a. zacht polymeer (kunststof). De voordelen zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

  • Passend bij elke levensstijl.
  • Je kunt er razendsnel aan wennen.
  • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €5,00 (maandelijks).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit Perspex. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Om die reden is het een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

  • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
  • Perfecte levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
  • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €170 per lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in alle soorten en maten. Een goedkope optie op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

  • De meest gekozen optie in Nederland.
  • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
  • Ongeveer €7,70 (op maandbasis.

Doe een gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Ideaal voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of regelmatig reizen.

  • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
  • Een betaalbare keuze wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
  • Kosten +/- €26,25 (op maandbasis.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of heb je last van hooikoorts? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

  • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
  • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
  • Je betaalt ongeveer €490 per jaar (bij een brillenwinkel in Leusden).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je ziet onscherp, zowel op afstand als dichtbij. Laat je altijd informeren door een gecertificeerd opticien.

  • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
  • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
  • De kosten zijn gemiddeld €22,50 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

Middels multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Een goede oplossing wanneer je gewone lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

  • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
  • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
  • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,00 p/maand.
Alternatieven

Los van de gangbare contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het schema hieronder check je diverse producten.

  • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
  • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
  • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
  • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-leusden-3831

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Dat is ook het geval bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogenaamde private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Verschillende lenzen webshops als Lensonline verstrekken goede alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die erg goedkoop zijn. Hiermee kan je zo €310 aan besparing realiseren per jaar. Bestel je liever een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Acuvue, Ultra en Menicon. Lees ook meer informatie over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Leusden?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzen webshop. Boven een bepaald bedrag is de bezorgservice kosteloos en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Deze pakketten inclusief vloeistof passen in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Leusden?
In deze regio kan je kiezen uit diverse oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De opticien bekijkt welke sterkte je nodig hebt en checkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. In veel gevallen is deze oogtest gratis. Wil je de bestelling online plaatsen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige terecht voor een contactlenscontrole.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Opticiens vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Leusden te laten doen. Dit raden ze aan om te zien of alles nog bevalt en of de huidige sterkte nog optimaal is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed even te bellen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €125 (per 3 jaar). Tip: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Draag je lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Leusden. Je kunt daar terecht voor goede tips en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Hoe duur zijn lenzen?
Wanneer je een abonnement afsluit betaal je vaak tussen de €6,00 en €56,00 (per 4 weken). Alles bij elkaar betaal je zo’n €255 voor een jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. In aanvulling daarop betaal je per jaar circa €22,50 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Leusden kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Leusden.

  • Stoutenburg
  • Plaats een reactie