Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oegstgeest

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Oegstgeest? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en dient als vervanging van een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door middel van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt een breder gezichtsveld. Via onze vergelijker tref je handige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Oegstgeest.

  • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
  • Je draagt ze voor oogproblemen zoals presbyopie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, bijziendheid.
  • Een gespecialiseerde opticien in Oegstgeest heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en kijkt naar de algehele conditie van de ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
  • Gezamenlijk met deze oogspecialist bepaal je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
  • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, is dat verstandig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een fijne lens gevonden? Steeds meer dragers van lenzen profiteren van het aanbod van discounters als Lensonline. Deze online specialisten bieden een uitstekend aanbod, opvallend lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onderstaande lijst tref je de beste internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Oegstgeest. Zie ook onze pagina over Lenzen merken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Oegstgeest

Sta je ook elke dag op met wazig zien of pijn in of rondom de ogen? En wil je geen bril gebruiken? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet zichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de volgende tabel zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Oegstgeest waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal bekijk je ook winkels in Leiden, Westland, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Voorschoten.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Oegstgeest in april 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Oegstgeest. Vervolgens bespreek je met de optometrist welk type contactlens past bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de analyse geeft de opticien je een proefsetje mee om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de bijgaande tabel geven we adressen voor een (gratis) oogmeting in Oegstgeest (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Saton OptiekTerweeweg 522341 CSOegstgeest
Pearle OpticiensVijf Meiplein 1442321 BTLeiden
Derksen Optiek BVCalslaan 12314 GJLeiden
Hurk Optiek vdHooigracht 1002312 KXLeiden
Wiel Optiek vdNieuwe Rijn 622312 JHLeiden

Voordelige lenzen bestellen in Oegstgeest?

Vergelijk winkels en profiteer van kortingen tot 25%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt duidelijk als we kijken naar jouw dagelijks leven, sterkte en andere wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het noodzakelijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Daarmee wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een vakkundig oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

  1. Ogen opmeten
    De opticien controleert de algehele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
  2. Het kiezen van de juiste lens
    Weeg aspecten mee zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
  3. Probeer lenzen uit
    Doorgaans krijg je een probeerset mee. Op die manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na de proefperiode worden je ogen opnieuw opgemeten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
  4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
    De perfecte lens gevonden? Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij of d.m.v. een online specialist als Lensonline. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Fabrikanten gebruiken hiervoor bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om perfecte zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en goedkopere prijzen. Te bestellen als dag en/of maandlens.

  • Af te wisselen met bril.
  • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
  • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €7,25 (maandelijks).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Om die reden is het een milieuvriendelijke en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

  • 100% maatwerk en dus altijd perfect zicht.
  • Goede levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
  • De kosten liggen zo rond de €200 per lensje.

Maandlenzen: informatie en tips

Het zijn altijd zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn zeer betaalbaar, laten goed zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De voordeligste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

  • Veruit de meest populaire soort.
  • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
  • Vanaf €5,80 per maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in jouw omgeving en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: tips en info

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, daarna gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Ideaal voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

  • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
  • Een betaalbare keuze wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
  • Prijzen ongeveer €28,75 (maandelijks).

Tips & tricks over nachtlenzen

Snel last van droge ogen en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies als je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

  • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
  • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
  • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €465 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Oegstgeest).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn geschikt voor ogen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit komt doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel op afstand als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een specialist.

  • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
  • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
  • Je betaalt hiervoor ongeveer €20,00 (per 4 weken).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Ideaal als je gewone maandlenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

  • Altijd en overal scherp zicht.
  • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
  • Varifocale lenzen kosten +/- €16,50 (per 4 weken).
Andere soorten

Los van de gangbare contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In de volgende opsomming bieden wij diverse producten.

  • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
  • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
  • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
  • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-oegstgeest-2341

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Zoals iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar dat geldt ook voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. Meer en meer webshops als Lensonline verkopen een uitstekend alternatief voor de huismerken van opticiens die voordelig te koop zijn. Op deze manier kan je zo €345 (op jaarbasis) besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere PureVision, Avaira en Menicon. Lees ook meer informatie over Lenzen indoen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Oegstgeest?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online aanbieder. Vaak leveren ze bestelling gratis aan huis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestelde artikelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Oegstgeest?
In deze regio vinden we allerlei speciaalzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogspecialist neemt de sterkte op en bekijkt de algehele conditie van de ogen. In de meeste gevallen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Speciaalzaken bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Oegstgeest te laten doen. Dit is belangrijk om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte van de lens nog optimaal is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn wordt het aanbevolen om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Doorgaans ben je dan gedekt voor €50 per jaar. Opmerking: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Hoe goed zijn huismerken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die conclusie is niet helemaal juist. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Draag je varifocale of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Oegstgeest. Zij geven het beste advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Hoe duur zijn lenzen?
Zodra een abonnement neemt liggen de kosten tussen de €5,75 – €47,00 (op maandbasis. Alles bij elkaar betaal je zo’n €225 per 12 maanden, bij normale maand of daglenzen. Daarbij moet je nog rekenen op zo’n €17,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Oegstgeest krijg je extra goede voorlichting. Met hun oogmeting kun je voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Oegstgeest.

Plaats een reactie