Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Woldendorp

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Woldendorp? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Middels lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn 100% transparant en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op onze lenzen-vergelijker vind je aanvullende info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en check je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Woldendorp.

  • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
  • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals bijziendheid, hypermetropie, presbyopie, verziendheid, myopie.
  • Een gespecialiseerde opticien in Woldendorp beschikt over apparatuur voor een oogmeting en achterhaald de oogdruk en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
  • Gezamenlijk met deze deskundige onderzoek je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en zicht behoeften.
  • Weet je jouw voorschrift al? Dan kan je heel voordelig online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groot deel van de contactlensdragers kiezen voor het gemak van lenzenshops als LensExpress. Deze online shops verkopen een gevarieerd aanbod, lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel tref je toonaangevende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Woldendorp. Lees ook meer informatie over Multifocale lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Woldendorp

Ondervind je hinder van wazig zien of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, handig in gebruik, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In het onderstaande overzicht tref je winkels en drogisterijen in en rondom Woldendorp waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site bekijk je ook optieken in Wagenborgen, Nieuwolda, Nieuw Scheemda, t Waar en Tjuchem.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Woldendorp in april 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Woldendorp. Op basis daarvan bekijk je samen met de optometrist welke soort lens past bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Werkt dit voor jou? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de bijgaande tabel bekijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Woldendorp (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek Halsema VanLandstraat 659934 BKDelfzijl
BrilByBasWinterpeil 19933 DGDelfzijl
Oy Juwelier VonWijkstraat 65/679901 AHAppingedam
Voordeel Optiek OostwoldHoofdstraat 261/39828 PCOostwold gem Leek
Pearle OpticiensGrotestraat 15/B9781 HABedum

Online goedkope lenzen kopen in Woldendorp?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot wel 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke bij jou past wordt bepaald a.d.h.v. jouw persoonlijke leefstijl, je hobbies en financiën. Bij het uitzoeken van lenzen is het belangrijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door hierop te letten voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een lokale oogspecialist adviseert je hier verder over. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

  1. Ogen opmeten
    De onderzoeker analyseert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
  2. Zoeken naar de geschikte lens
    Er wordt gekeken naar draagtijd, de pasvorm, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
  3. Lenzen proberen
    Standaard zul je een probeerset ontvangen. Op die manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt deel je jouw persoonlijke ervaringen. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
  4. Lenzen kopen of een abonnement
    De perfecte lens gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een internet aanbieder zoals Alensa. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar vergen wel wat meer onderhoud. Het bestanddeel is zacht polymeer (kunststof). Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage prijs. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

  • Goede pasvorm.
  • Je kunt er razendsnel aan wennen.
  • Betaalbaar: bestellen v.a. €6,60 (maandelijks).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit Perspex. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daardoor is het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

  • Volledig maatwerk en zijn betrouwbaar.
  • Prima levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
  • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €180 per contactlensje.

Maandlenzen: informatie en tips

Dit zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Tevens als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

  • De populairste keuze onder lenzendragers.
  • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
  • Te bestellen vanaf €5,35 (op maandbasis.

Boek een gratis lenzen meting

Check opticiens in jouw omgeving en laat deze week nog je ogen meten.

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, ‘s avonds gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Ideaal voor lensdragers die snel last krijgen van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

  • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je er bijna geen werk aan hebt.
  • Zeker te overwegen op het moment dat je ook regelmatig een bril op hebt.
  • Tarieven plus minus €29,75 (op maandbasis.

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog en zit je veel achter de computer? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

  • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
  • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
  • De kosten liggen op zo’n €465 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Woldendorp).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit komt doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je hebt troebel zicht, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een goede oogspecialist.

  • Speciale contactlenzen met een cilinder.
  • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar ellipsvormig).
  • De kosten liggen op circa €20,50 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Middels multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Perfect als je normale lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

  • Altijd en overal scherp zicht.
  • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
  • Varifocale lenzen draag je al vanaf €18,00 per maand.
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In de volgende opsomming bespreken we de belangrijkste soorten.

  • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
  • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
  • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
  • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-woldendorp-9946

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dit is ook zo bij winkels als Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Verschillende webwinkels als Sightful bieden een gelijkwaardig alternatief voor dure merkproducten van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €285 korting krijgen per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Biofinity, EyeDefinition en Aosept. Klik door voor meer informatie over Sportlenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Woldendorp?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Boven een bepaald bedrag wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestellingen met oogproducten gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Woldendorp?
In de regio heb je de keuze uit verschillende oogwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De specialist neemt de sterkte per oog op en onderzoekt de algehele gezondheid van de ogen. In veel gevallen is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Van plan om ze online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Oogspecialisten raden aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Woldendorp te laten uitvoeren. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de lenssterkte nog correct is. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Groningen.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €300 (per 2 jaar). Goed opletten: is de uitgebreide polis duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Dat is wat te kort door de bocht. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Heb je behoefte aan multifocale of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Woldendorp. Deze medewerkers geven goede adviezen en kunnen ze ook op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €6,25 – €48,00 (per 30 dagen). Uiteindelijk betaal je circa €260 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbovenop moet je nog rekenen op zo’n €15,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Woldendorp kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het type online te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Delfzijl.

Plaats een reactie