Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Olterterp

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Olterterp? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven op het traanvocht. Mede door lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt een breder gezichtsveld. Via onze vergelijker vind je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je de gegevens van drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Olterterp.

  • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
  • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, verziendheid, bijziendheid, myopie.
  • Een gediplomeerd opticien in Olterterp beschikt over apparatuur voor een oogmeting en analyseert de oogdruk, oogspierbalans en neemt de sterkte (dioptrie) op.
  • Tijdens dit onderzoek bij de contactlensspecialist onderzoek je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
  • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen kopen, waar moet ik op letten?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Meer en meer Nederlanders mensen kiezen voor het gemak van aanbieders zoals Lentiamo. Deze online aanbieders staan bekend om een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lage prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Middels onze vergelijker informeren we je over landelijke internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Olterterp. Of klik door voor meer info over Drogister.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Olterterp

Ondervind je hinder van wazig zien of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en ze passen perfect op het oog. In deze tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de regio Olterterp waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina tref je ook oogzorgwinkels in Nij Beets, Beetsterzwaag, Bakkeveen, Wijnjewoude en Boelenslaan.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Olterterp in april 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Olterterp. Op basis daarvan beoordeel je samen met de optometrist welk van de lenzen geschikt is voor jouw leefstijl en wensen. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je tevreden? Dan kan je direct een set bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. Hieronder bekijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Olterterp (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Werkman BrillenDe Kolk 179231 CTSurhuisterveen
Opticien Geert OptiekEems 229204 JXDrachten
Anton en Gerjan BrillenMoleneind NZ 109203 ZPDrachten
Smit Optiek DrachtenNoorderbuurt 319203 ALDrachten
Bangma OptiekNoorderbuurt 119203 AKDrachten

Betaalbare lenzen kopen in Olterterp?

Vergelijk tarieven en profiteer van kortingen tot 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt vooral af van jouw persoonlijke leefstijl, sterkte en andere wensen. Bij lenzen is het van belang dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Op die manier vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. De beste contactlenzen uitzoeken bestaat uit de volgende stappen.

  1. Ogen opmeten
    Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
  2. Een goede lens uitkiezen
    Er wordt gekeken naar de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), het draagcomfort, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
  3. Lenzen proberen
    Normaal kun je aanspraak maken op een probeerset. Op die manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Na het einde van de proefperiode worden je ogen opnieuw opgemeten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
  4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
    Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een internet aanbieder zoals Misterspex. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar absorberen meer viezigheid. Het product bevat silicon-hydrogel. De voordelen zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en gunstige tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

  • Gaan lang mee.
  • Je kunt er razendsnel aan wennen.
  • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €6,65 p/maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Dit maakt het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

  • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
  • Goede levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
  • Ze zijn er al vanaf €185 per lens.

Maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn goedkoop, laten goed zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbaar alternatief wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook te bestellen als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

  • De populairste keuze onder lenzendragers.
  • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
  • Doorgaans €4,90 (per 30 dagen).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een uitkomst voor mensen die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of bepaalde allergieën.

  • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
  • Een goede optie wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
  • Tarieven circa €29,00 p/maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Snel last van droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Je ogen worden gecorrigeerd tijdens je slaap zodat je overdag volledige vrijheid hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

  • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
  • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
  • De kosten liggen op zo’n €460 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Olterterp).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel in de verte als dichtbij. Laat je altijd informeren door een expert.

  • De oplossing voor een cilinder afwijking.
  • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
  • Reken op kosten van ongeveer €31,50 per maand.

Informatie over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

  • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
  • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
  • Varifocale lenzen zijn ongeveer €17,25 (per 30 dagen).
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het volgende lijstje bieden wij diverse producten.

  • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
  • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
  • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
  • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-olterterp-9246

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Dat is ook het geval bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Doorgaans zijn het private labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Steeds meer discounters als ContactlensOnline hanteren een kwalitatief goed alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die voordelig te koop zijn. Hiermee kan je zo €230 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Proclear, SofLens en Opti-Free. Op deze website lees je ook alles over Maandlens.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Olterterp?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzenshop. Over het algemeen levert de shop de order gratis uit en betaal je geen verzendkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestellingen met oogproducten passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Olterterp?
In de regio vinden we allerlei oogspeciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogspecialist neemt de sterkte op en kijkt verder naar de oogdruk en oogspierbalans. Bij de meeste opticiens is de oogtest inbegrepen. Ga je online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Olterterp in te plannen. Dit raden ze aan om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte nog optimaal is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het verstandig om even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 per 3 jaar. Rekensom: is de uitgebreide polis duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dit is niet het geval. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan de hoogste eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Cooper Vision. Ga je overstappen naar torische of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Olterterp. De metingen daar zijn betrouwbaar en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €6,25 en €40,00 p/maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €285 voor 1 jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Tevens betaal je per jaar circa €17,00 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Olterterp kun je professionele service krijgen. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Opsterland.

Plaats een reactie