Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Munnekeburen

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Munnekeburen? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Middels lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Er zijn veel pluspunten. Het is ideaal bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en ze passen bij elke stijl. Op deze website tref je uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen en check je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Munnekeburen.

  • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
  • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals hypermetropie, myopie, presbyopie, bijziendheid, verziendheid.
  • Een lokale opticien in Munnekeburen kan een oogmeting uitvoeren en analyseert de oogdruk en de huidige afwijking (dioptrie).
  • In overeenstemming met de vakman besluit je welke contactlenzen het beste passen bij jouw situatie en leefstijl.
  • Weet je al wat jouw voorschrift is? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat verstandig?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een fijne lens gevonden? Een groeiend aantal lenzendragers laten hun bestelling bezorgen door lenzenshops als LensExpress. Deze online specialisten staan bekend om een zeer groot assortiment, lage prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In onze onderstaande vergelijkingstabel bieden wij erkende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Munnekeburen. Lees hier ook alles over Vormstabiele lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Munnekeburen

Zoek jij een oplossing voor een verminderd zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de onderstaande lijst tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Munnekeburen waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker tref je ook oogspecialisten in Langelille, Scherpenzeel, Spanga, Nijetrijne en Oldetrijne.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Munnekeburen in april 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Munnekeburen. Na deze meting bespreek je met de medewerker welke contactlens het beste aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na de oogopname krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken hoe het bevalt. Ben je overtuigd? Dan kan je direct een set bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel bekijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Munnekeburen (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek De JongHoofdstraat Oost 318471 JHWolvega
Frans van Bockhooven OptiekLindegracht 18441 GJHeerenveen
Witpeerd J MMandeweg 28435 TCDonkerbroek
Optiek OosterwoldeStationsstraat 13/D8431 ETOosterwolde fr
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Munnekeburen?

Vergelijk merken en bestel met kortingen oplopend tot 23%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke jij het beste kunt gebruiken is met name afhankelijk van je lifestyle, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij lenzen is het van belang dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een gediplomeerde oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

  1. Oogmeting
    De opticien controleert de samenwerking tussen je ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
  2. Het kiezen van de juiste lens
    Veel factoren spelen een rol: de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw dagelijks leven (denk aan hobby/werk/sport).
  3. Test de lenzen
    Meestal zul je een probeerset ontvangen. Op deze manier kan je een of meerdere types uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen worden je ogen opnieuw opgemeten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
  4. Lenzen kopen of een abonnement
    Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt bestellen bij de speciaalzaak, een drogisterij of d.m.v. een online aanbieder als Lensplaza. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zitten comfortabel maar drogen iets sneller uit. Ze worden gemaakt van zacht polymeer (kunststof). Je kiest voor dit product om optimale zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage tarieven. Te bestellen als dag en/of maandlens.

  • Af te wisselen met bril.
  • Het vergt een korte gewenningstijd.
  • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €6,40 p/maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Daarom noemen we dit een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

  • Kunnen elk type oogafwijking behandelen waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
  • Optimale levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
  • Je betaalt zo’n €195 per losse lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en je kunt ze lang blijven gebruiken. De voordeligste keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

  • De meest gekozen optie in Nederland.
  • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
  • Doorgaans €5,95 per maand.

Start met een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in jouw omgeving en plan een afspraak voor een oogmeting

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor lensdragers die snel last krijgen van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

  • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
  • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
  • Kosten +/- €25,75 per maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of zwem je geregeld? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze corrigeren de vorm van je ogen tijdens je slaap voor een scherpe blik voor overdag. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

  • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
  • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
  • Je betaalt ongeveer €460 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Munnekeburen).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet onscherp, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Om dit product te gebruiken moet je naar een specialist.

  • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
  • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
  • Reken op kosten van ongeveer €27,00 per maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je normale lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

  • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
  • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
  • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €19,00 (maandelijks).
Alternatieven

Naast de populaire contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het overzicht hierna bespreken we de belangrijkste soorten.

  • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
  • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
  • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
  • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-munnekeburen-8485

Besparen met huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Bijvoorbeeld iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de discounters als Vision Direct beschikken ook over interessante alternatieven voor de dure merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €325 aan besparing realiseren per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Bestel dan o.a. Cooper vision, Freshlook en Regard. Op deze website lees je ook alles over Lensvloeistof.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Munnekeburen?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een lokale opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Over het algemeen is de bezorgservice kosteloos en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestellingen met oogproducten gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Munnekeburen?
In de omgeving zijn er meerdere brillen- en lenzenwinkels waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en checkt de oogdruk. In de meeste gevallen is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Speciaalzaken bevelen aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Munnekeburen in te plannen. Het is noodzakelijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de lenssterkte nog klopt. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen wordt het aanbevolen om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met de verplichte basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €300 (per 2 jaar). Belangrijk: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dit is niet het geval. De gunstige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden meestal ook gewoon gemaakt door Cooper Vision. Heb je interesse in lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Munnekeburen. De metingen daar zijn betrouwbaar ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat zijn de kosten van lenzen?
In het geval je een abonnement afsluit moet je rekenen op bedragen tussen de €5,50 – €57,00 p/maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €225 voor een jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbij betaal je jaarlijks circa €17,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Munnekeburen kun je professionele service krijgen. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen scoren door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Weststellingwerf.

Plaats een reactie