Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Rheeze

Wil jij goedkope lenzen kopen in Rheeze? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door te kiezen voor lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Het is een uitkomst voor iedereen. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je houd je eigen natuurlijke look. Op dit portaal kan je aan de slag met praktische informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Rheeze.

  • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
  • Een ideale oplossing bij oogproblemen als myopie, bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie.
  • Een lokale opticien in Rheeze voert de oogmeting uit en checkt de algehele conditie van de ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
  • Gezamenlijk met deze medewerker bepaal je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl.
  • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor het gemak van specialisten als Lensonline. Deze webwinkels verkopen het beste assortiment, lage prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de vergelijker hieronder tref je de populaire online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Rheeze. Lees ook meer informatie over Daglenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Rheeze

Heb je last van onscherp zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In de bijgaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Rheeze waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site doorzoek je ook optieken in Hoogenweg, Venebrugge, Radewijk, Anerveen en Holtheme.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Rheeze in april 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is begin je altijd met een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Rheeze. Na het onderzoek vergelijk je samen met de medewerker welke lens geschikt is voor jouw situatie en leefstijl. Na de analyse verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt ze dan direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de volgende tabel bieden wij waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Rheeze (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Animo OptiekPolberg 307772 EVHardenberg
Euwijk OptiekVoorstraat 537772 ABHardenberg
Stegeman Optiek & OptometrieFriesestraat 247741 GVCoevorden
EYE WISH OPTICIENSFriesestraat 337741 GSCoevorden
Stegeman Juwelier Optiek & OptometriePrinsenstraat 15/197721 AHDalfsen

Goedkope lenzen kopen in Rheeze?

Vergelijk aanbieders en bestel met kortingen oplopend tot 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke soort jij moet dragen wordt duidelijk als we kijken naar je leefstijl, gebruikerswensen en budget. Bij lenzen is het belangrijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Daarmee voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist biedt hiervoor advies. De beste contactlenzen uitzoeken is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

  1. Ogen opmeten
    Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
  2. Zoeken naar de geschikte lens
    Bespreek onderwerpen zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
  3. Probeer lenzen uit
    Dikwijls geeft de opticien een probeerset mee. Op deze manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na 2 -4 weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
  4. Een abonnement of lenzen los bestellen
    Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt bestellen bij de optiekzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online webwinkel als Lensplaza. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar vergen wel wat meer onderhoud. Het product bevat hydrogel. De voordelen zijn fijne zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage tarieven. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

  • Passend bij elke levensstijl.
  • Heel geschikt voor een actief leven.
  • Voordelig: online vind je ze al voor €6,00 (maandelijks).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Het is dus een milieubewuste en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

  • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
  • Prima levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
  • De kosten zijn gemiddeld €100 voor één lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn niet al te duur, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

  • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
  • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
  • Gemiddeld €7,70 (per 30 dagen).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een uitkomst voor mensen die helaas te kampen hebben met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

  • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
  • Een aanrader wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
  • Tarieven +/- €26,00 per maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of zwem je geregeld? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens jouw nachtrust zodat je overdag alles goed kunt zien. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

  • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
  • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
  • Wat betreft kosten moet je denken aan €460 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Rheeze).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor personen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je hebt troebel zicht, zowel in de verte als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een expert.

  • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
  • Het oog is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
  • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €29,00 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Via multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het biedt uitkomst als je enkelvoudige lenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

  • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
  • Een losse leesbril is niet langer nodig.
  • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,50 (op maandbasis.
Andere mogelijkheden

Los van de gangbare contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. Hieronder vind je enkele alternatieven.

  • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
  • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
  • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
  • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-rheeze-7794

Besparen met huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Je kunt dan denken aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deKruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Meer en meer lenzen webshops als Lensplaza hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de eigen merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €240 aan besparing realiseren per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Biofinity, EasySept en Renu. Op deze website lees je ook alles over Harde lenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Rheeze?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag wordt de bestelling gratis geleverd en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestelde artikelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Rheeze?
In deze streek heb je de keuze uit allerlei oogspecialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De contactlensspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en checkt de algehele gezondheid van je ogen. Bij de meeste opticiens is deze eerste oogtest helemaal gratis. Van plan om ze online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Rheeze te laten doen. Dat is essentieel om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte van de lens nog goed is. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Overijssel.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €75 (per 2 jaar). Niet vergeten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is wat te kort door de bocht. De gunstige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan de hoogste eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Draag je multifocale of nachtlenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Rheeze. Zij geven het beste advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Zijn lenzen duur?
Wanneer je een abonnement afsluit moet je rekenen op bedragen tussen de €6,00 en €58,00 (per 4 weken). Alles bij elkaar betaal je zo’n €280 op jaarbasis, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Ook heb je de kosten van zo’n €22,50 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Rheeze krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het type online te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Hardenberg.

Plaats een reactie